Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szoboszlai lesz az Eb-k történetének legfiatalabb kapitánya: "Nincs veszítenivalónk, addig mennék, ameddig csak lehet" - a sérüléséről is beszélt

Szoboszlai Dominik addig jutna az Eb-n a magyar válogatottal, amíg csak lehet, szerinte a csapategységünk döntő lehet a mérkőzéseken, abban pedig nagyon bízik, hogy legalább olyan lesz a magyar szurkolói jelenlét Németországban, mint amilyen nyolc éve, Franciaországban volt.
Dudás Gábor 2024. június 11., kedd 17:38
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Szoboszlai Dominik addig jutna az Eb-n a magyar válogatottal, amíg csak lehet, szerinte a csapategységünk döntő lehet a mérkőzéseken, abban pedig nagyon bízik, hogy legalább olyan lesz a magyar szurkolói jelenlét Németországban, mint amilyen nyolc éve, Franciaországban volt.
Szerző: Dudás Gábor 2024. június 11., kedd 17:38

Sajtótájékoztatót tartott a dél-bajorországi magyar Eb-főhadiszálláson nemzeti csapatunk kapitánya, Szoboszlai Dominik, aki több témakört is érintett az újságírói kérdésekre válaszolva, ezekből idézünk az alábbiakban.


Mennyire izgul pályafutása első Európa-bajnoksága előtt?

- Most még nem izgulok, viszont kíváncsi leszek saját magamra, hogy a szombati nap folyamán, amikor éppen elindul a busz a hotelből a stadionhoz, akkor hogy fogom érezni magam, de addig még kihasználom a lehetőséget, hogy nem izgulok...

Ő mivel lenne elégedett a magyar csapat Eb-szereplése kapcsán?

- De szeretem ezeket a kérdéseket...

Én személy szerint addig mennék, ameddig csak lehet. Most ez kicsit bután hangzik, de ki kell használnunk minden olyan dolgot, amikben jók vagyunk. Úgy gondolom, hogy a csapategységben kifejezetten erős a csapat, és a küzdésben is ugyanúgy. Úgyhogy szeretném azt - és ezt már elmondtam a csapatnak is, de valószínű, hogy mindenki fogja is látni -, hogy mindenki úgy menjen bele ebbe a tornába, hogy itt nincs vesztenivalónk.

Viszont ha olyan elánnal és olyan hozzáállással megyünk bele az elejétől kezdve, akkor tudunk valami olyat csinálni, ami tényleg nagyszerű lesz.

Melyik volt a legnehezebb időszaka és milyen hatással volt rá?

- Az előző kihagyott Európa-bajnokságom azért elég nagy löketet adott nekem is. Mentálisan ott, mondjuk azt, nem voltam a topon, mivel egy otthoni Európa-bajnokságot kellett kihagynom, egy olyan csoportban, ami nagy valószínűséggel elég nagy öröm volt játszani ilyen játékosok ellen. Viszont ez volt az a lökés, ami még több erőt adott nekem, és úgy gondolom, hogy azért tudok most is itt lenni, mert az megtörtént.

Kiderült, hogy Szoboszlai lesz az Európa-bajnokságok történetének legfiatalabb csapatkapitánya.

Én is két-három napja tudtam meg, hogy én vagyok, illetve én leszek, mert még nem vagyok az... Nagyon jó érzés, nagyon nagy megtiszteltetés, és tényleg a Misternek, Marco Rossinak is egy köszönet, hogy bízott bennem, és megadta azt a lehetőséget nekem, hogy csapatkapitányként vezethessem a csapatot.

Milyen hatással van az rá, hogy kevesebbet játszott az utolsó liverpooli heteiben?7

- Általában pozitívan fogom fel a dolgokat, úgyhogy nem nagyon viselt meg mentálisan az, hogy az utolsó négy meccsen nem annyi játéklehetőséget kaptam Liverpoolban, mint az előtte lévő negyvenen. Úgy gondoltam, hogy "jó, akkor koncentrálok az Eb-re", így a sansz, hogy megsérülök, még kisebb lett, úgyhogy próbáltam így kicsit pozitívan látni a dolgokat, még akkor is, hogy ha inkább játszottam volna.

A szurkolók szerepéről

- Természetesen segít minket minden egyes alkalommal, hogy ha a szurkolóink ott állnak mögöttünk, ezt már láthattuk nagyon sokszor. Nem tudom, hogy hogy van a matek, hogy mennyi ember jut be a stadionba, de szerintem vagyunk annyira rafkósak, hogy valahogy bejutnak az emberek, amennyien csak tudnak. És ha még nem is jutnak be, szerintem az egész csapatnak egy iszonyatosan nagy lökést adna az, ami Franciaországban volt, a kép a fejemben, a szemem előtt van, hogy mennyi magyar ember volt az utcákon. Ha ugyanolyat tudnánk csinálni, vagy akár felülmúlni, az elég nagyot dobna rajtunk, nekem személy szerint biztos sokat segítene, de a többieknek szerintem még inkább. Hogy mi segíthet még minket? Azt tudom mondani, hogy a csapategység, hogy ki mennyire akarja, mit akarunk elérni.

A főnöknek mindig az volt a kérdése, hogy "Mennyi pénzt fizetnél azért, hogy egy olyan Eb-t játssz, ami felejthetetlen lesz?" Szerintem mindenki nagyon sokat. Viszont ez most nem így megy sajnos, úgyhogy ezt teljesítménnyel kell megoldanunk, nem pénzzel...

Mi a helyzet a sérülésével?

Rendben vagyok. Voltam felméréseken, megnéztem a lábamat, és minden rendben van

- nyilatkozta Szoboszlai Weiler-Simmerbergben.

Olvastad már?
Eb 2024: Kiderült, kik közvetítik az M4 Sporton a torna meccseit - itt a hazai sportcsatorna stábja
Helyszíni stúdióval, saját kamerákkal, exkluzív anyagokkal kiegészítve közvetíti a közmédia a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságot.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
ZTE/Vasas
Hinora átigazolhat
A Csakfoci úgy tudja, a Zalaegerszeg a Vasas 26 éves jobbhátvédjével, Hinora Kristóffal erősítene.
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Tovább az összes átigazoláshoz