Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Rossi: "Szoboszlai után ő a legtehetségesebb játékos a válogatottunkban, eljött az ideje, hogy egy topklubba igazoljon"

A szövetségi kapitány szerint itt az idő, hogy Sallai Roland nyáron egy topklubba igazoljon.
Nyikes Zoltán 2024. március 1., péntek 8:52
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
A szövetségi kapitány szerint itt az idő, hogy Sallai Roland nyáron egy topklubba igazoljon.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. március 1., péntek 8:52

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi hazája sajtójának, a Sportitaliának adott hosszabb interjút. Az olasz szakembert kezdésként arról kérdezték, hogyan fogja megélni a következő néhány hónapot a nyári Európa-bajnokság előtt.

– Már egy ideje dolgozunk, különösen a téli szünet után. Figyeljük a játékosokat, tanulmányozzuk az új lehetőségeket, ahogy közeledünk az Európa-bajnokság felé, úgy emelkedik az adrenalinszint. Márciusban két barátságos mérkőzésünk lesz, az első nagy teszt Vincenzo Montella Törökországa ellen – mondta Rossi, aki arra is válaszolt, hogy mennyit adott ő ennek a válogatottnak.

Minden hamis álszentség nélkül, az én megítélésem szerint sikerült - hála az egész stábnak és a játékosoknak, akik a sikerek fő felelősei, még ha egyesek el is felejtik - hozzájárulnom ahhoz, hogy visszaszerezzük azt a presztízst, amelyet ez a történelmi válogatott fokozatosan elvesztett. Bizonyos dolgokat észreveszek, és ezt főleg az emberek hozzáállása miatt mondom. Budapesten élek és olyan embereket látok, akik boldogok, legalábbis a többségük, hiszen nem lehet mindenkit boldoggá tenni. Jóváhagyják azt, amit csinálunk, és remélik, hogy ez még sokáig folytatódni fog.

A portál ezt követően két, Olaszországban játszó légiósunkról, Balogh Botondról és Nagy Ádámról is kérdezte a szövetségi kapitányt.

– Úgy látom, hogy Balogh különösen tavaly ősz óta fejlődik, az egész csapattal együtt. A Parma nagyon jól mutat az eredmények és a teljesítmények tekintetében, az a csodálatos ebben, hogy az edzőnek a nagy fluktuáció ellenére is sikerül megteremtenie a folytonosságot. Különösen a védelemre gondolok, ahol minden játékosát rotálja. Baloghnak volt egy időszaka, amikor kevesebbet játszott, de aztán egyre többet, és most már több mint kielégítő a folytonosság. Jól teljesít, tehetséges, a jövő játékosa, és sokat fejlődhet, főleg, ha nemzetközi szinten is képes lesz egyre erősebb ellenfelekkel szemben helytállni. Ha így folytatja, akkor biztosan benne van az Európa-bajnokságra vonatkozó terveim között. Nagy legutóbb a kispadról állt be csereként, ugyan nem láttam a meccset, de valószínűleg azért, hogy pihenjen egy kicsit. Nem is véletlen, hogy végül kikapott a Spezia: nem mondom, hogy ő a mérleg nyelve, de az biztos, hogy amióta megérkezett, nagyobb egyensúlyt adott a középpályának, ahol a többiek szabadabban végezhetik a különböző feladataikat. Ha így folytatja, Nagy is ott lesz a meghívottak között – mondta a szövetségi kapitányunk.

A Sportitali kitért Horváth Krisztoferre is, aki még 2020 szeptemberében igazolt a Torino U19-es együtteséhez, majd egy évet Szegeden, fél évet Debrecenben töltött, az elmúlt több mint egy évben pedig Kecskeméten szerepel kölcsönben.

– Ő egy tehetség, átlagon felüli technikai adottságokkal rendelkezik, nem egy a sok közül. Amióta úgy döntött, hogy visszatér Magyarországra, hogy a folytonosság jegyében játsszon, egyre jobban és jobban játszik. Már nem annyira, de azért még fiatal, van még hova fejlődnie, jó úton halad. Úgy látom, készen áll arra, hogy egy lépést tegyen előre, mind a jelenlegi bajnokságát és klubját is tekintve – folytatta Rossi, akit Sallai Rolandról is kérdeztek. A Freiburg játékosát a nyáron Serie A-s csapatok is megkörnyékezték, a portál pedig kíváncsi volt arra, hogy a szövetségi kapitány ajánlaná-e a támadónak Olaszországot.

Szoboszlai után ő a legtehetségesebb játékos a válogatottunkban: mindenkinek ajánlanám, mert bármelyik klubban játszhat, akár az élvonalban is. És most nem a Freiburg ellen beszélek, csak azt mondom, hogy ha ennyi minőség, gyorsaság, robbanékonyság van benne, mi mást kérhetnénk még? Eljött az ideje, hogy egy topklubba igazoljon, mert el tudom képzelni, hogy ott is nagyon jól fog teljesíteni.

Az interjú végén szóba került Szoboszlai Dominik is, aki korábban szintén szerepelt olasz csapatok kívánságlistáján, de végül nem tettek érte ajánlatot.

– Én már 2018 óta beszélek róla, 18 évesen debütált a válogatottban, és mindig is egy született tehetség volt, egy olyan játékos, aki azonnal feltűnt, mindig is hangsúlyoztam, hogy egy nagy üzlet részese lesz. Sajnos az ilyen véleményre sokszor nem figyelnek oda, talán csak akkor, ha valaki más mondja. Számomra egyértelmű volt, hogy megvannak benne a nagy játékos stigmái – zárta Rossi.

Az MLSZ 1+2 hónapra eltiltotta az Újpest edzőjét, Mészöly Gézát a „fekás” nyilatkozata miatt. Egyetértesz a döntéssel? Kattints és szavazz itt!

Olvastad már?
Bognár a 96. percben 11-est hibázó játékosáról: "Szeret focizni, akart még egy kicsit játszani", Mészöly segítője: "Meglátjuk, fel bírnak-e kelni holnap" - MK-értékelések
A Magyar Kupa-nyolcaddöntő csütörtöki játéknapján két mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat az edzők.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz