Fotó: facebook.com/kozarmislenyfc

"Az NB II-es fizetések az észszerűtlenség határát súrolják" - nem biztos, hogy vállalja a másodosztályt a Kozármisleny

Aczél Zoltán vezetőedző még nem biztos benne, hogy marad a Kozármisleny élén, a tulajdonos pedig kiemelte, ha vállalják az NB II-t, akkor valami teljesen mást akarnak csinálni, mint ami most ott zajlik.
Nyikes Zoltán 2022. május 3., kedd 11:13
Fotó: facebook.com/kozarmislenyfc
Aczél Zoltán vezetőedző még nem biztos benne, hogy marad a Kozármisleny élén, a tulajdonos pedig kiemelte, ha vállalják az NB II-t, akkor valami teljesen mást akarnak csinálni, mint ami most ott zajlik.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. május 3., kedd 11:13

Az NB III Közép csoportjának előző fordulójában is megőrizte veretlenségét a HR-Rent Kozármisleny, amely ezzel matematikailag is bebiztosította a bajnoki címet öt mérkőzéssel a szezon vége előtt. Aczél Zoltán vezetőedző azonban a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, még egyáltalán nem biztos, hogy a klub vállalja a feljutást az NB II-be, illetve jelenleg még az ő maradása is képlékeny.

– Az NB II egy más kávéház. Az a baj, hogy egy picit meg is csúsztunk időben. Elég sokat egyeztettem az utóbbi időben Feleki Attila tulajdonossal, és tegnap is volt egy videóüzenete, ahol értékelte az évet – mondta a magyar válogatott korábbi asszisztensedzője. – Nagyon boldog volt és hatalmas respekt neki, hiszen kb. 30 éve gardírozza ezt a csapatot.

Még nem is biztos azonban az, hogy a klubunk elvállalja a másodosztályt. Mindenféleképpen szeretné, az elmondásából mindenki láthatta ezt tegnap, de felelős döntést akar hozni, hiszen ahogyan mondtam, ez egy más kávéház.

Az NB II-ben a játékosok már profik, míg a mostani csapatban a játékosok zöme dolgozik, valamint a másodosztályban már nem lesz elég a napi egy edzés, már sokkal komolyabb minden, illetve a játékoskeretben is változásokra van szükség. Erre keresi a tulajdonos úr a megoldás. Nagyon remélem, hogy ez rövid időn belül eldől.

Aczél azt is kifejtette, hogy a saját jövője is kérdéses, a jelenlegi szerződése június 30-án jár le.

– Voltak megbeszéléseink a tulajdonossal és a klubigazgatóval, egyelőre nem dőlt el semmi. Most itt beszélünk, de lehet, hogy másfél hónap múlva nem itt leszek már. Egyelőre ez a kis bizonytalanság nem az igazi, de ezt el kell viselni, dolgozunk tovább – tette hozzá a vezetőedző.

A Kozármisleny tulajdonosa, Feleki Attila a hétfői videóinterjújában többek között azt is elmondta, ha vállalják az NB II-t, akkor ők lesznek ott a legszerényebb költségvetésű csapat:

– Nagyon várom azt, hogy valamilyen olyan plusz segítség fog beáramlani ehhez a sikerhez, ami egy kicsit megtámaszt engem is és nem csak egyedül, egy szélmalomharcban tudom öregbíteni ennek a kisvárosnak a hírnevét, hanem lesznek mögöttem támogatók, esetleg a város megpróbál pozitívabb irányba elmozdulni. Ha ez mind összeáll - erre nem sok idő van -, akkor megpróbálnánk, de nagyon józanul szeretnénk meghozni ezt a döntést, hiszen az NB II-ben is sikereket szeretnénk elérni. Egy biztos, ha el tudjuk vállalni az NB II-t, akkor mi ott messze a legszerényebb költségvetésű csapat leszünk, és mi valami teljesen mást akarunk, mint ami ott zajlik most. Én nem akarok megbántani senkit, de 30 éve csinálom ezt, az nagyon sok idő, azok a fizetések, ráköltött hatalmas összegek, amik az NB II-ben fellelhetők, azok az észszerűtlenség határát súrolják. Mi nem akarunk ebben a játékban részt venni. Ha mi elvállaljuk az NB II-t, akkor az egy nagyon fiatal és valószínűleg egy nagyon szerény költségvetésű csapat lesz. De az biztos, ha mi megcsináljuk, akkor azt a csapatot nagyon szeretni fogják.

Egy korábbi interjúnk Aczél Zoltánnal

Olvastad már?
Az NB I-be majdnem visszatérő Aczél: "A gyilkosok nyolc év után szabadulnak, én tíz év után nem kaphatok esélyt?” - interjú
Az elmúlt időszakban ismét felmerült Aczél Zoltán neve egy NB I-es csapatnál, a korábbi Diósgyőr-, Haladás-, Siófok-edző pedig a csakfoci.hu-nak adott interjújában elárulta, hogy volt is egy megbeszélése a Zalaegerszeg tulajdonosával. A Siófok és a REAC trénereként korábban bundaügybe keveredett szakember - aki ellen nem találtak bizonyítékot arra, hogy pénzt fogadott volna el, ellenben azt felrótták neki, hogy tudott a bundázásról, de nem jelentette - jelenleg a harmadosztályban szereplő Kozármislenynél dolgozik, amellyel 15 fordulót követően veretlenül az élen állnak. Aczél a honlapunknak elárulta, ha ő NB I-es klubtulajdonos lenne, kinevezné magát edzőnek, hiszen kizárólag szakmai és emberi szempontokat venne figyelembe.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz