Fotó: facebook.com/kozarmislenyfc

"Az NB II-es fizetések az észszerűtlenség határát súrolják" - nem biztos, hogy vállalja a másodosztályt a Kozármisleny

Aczél Zoltán vezetőedző még nem biztos benne, hogy marad a Kozármisleny élén, a tulajdonos pedig kiemelte, ha vállalják az NB II-t, akkor valami teljesen mást akarnak csinálni, mint ami most ott zajlik.
Nyikes Zoltán 2022. május 3., kedd 11:13
Fotó: facebook.com/kozarmislenyfc
Aczél Zoltán vezetőedző még nem biztos benne, hogy marad a Kozármisleny élén, a tulajdonos pedig kiemelte, ha vállalják az NB II-t, akkor valami teljesen mást akarnak csinálni, mint ami most ott zajlik.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. május 3., kedd 11:13

Az NB III Közép csoportjának előző fordulójában is megőrizte veretlenségét a HR-Rent Kozármisleny, amely ezzel matematikailag is bebiztosította a bajnoki címet öt mérkőzéssel a szezon vége előtt. Aczél Zoltán vezetőedző azonban a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, még egyáltalán nem biztos, hogy a klub vállalja a feljutást az NB II-be, illetve jelenleg még az ő maradása is képlékeny.

– Az NB II egy más kávéház. Az a baj, hogy egy picit meg is csúsztunk időben. Elég sokat egyeztettem az utóbbi időben Feleki Attila tulajdonossal, és tegnap is volt egy videóüzenete, ahol értékelte az évet – mondta a magyar válogatott korábbi asszisztensedzője. – Nagyon boldog volt és hatalmas respekt neki, hiszen kb. 30 éve gardírozza ezt a csapatot.

Még nem is biztos azonban az, hogy a klubunk elvállalja a másodosztályt. Mindenféleképpen szeretné, az elmondásából mindenki láthatta ezt tegnap, de felelős döntést akar hozni, hiszen ahogyan mondtam, ez egy más kávéház.

Az NB II-ben a játékosok már profik, míg a mostani csapatban a játékosok zöme dolgozik, valamint a másodosztályban már nem lesz elég a napi egy edzés, már sokkal komolyabb minden, illetve a játékoskeretben is változásokra van szükség. Erre keresi a tulajdonos úr a megoldás. Nagyon remélem, hogy ez rövid időn belül eldől.

Aczél azt is kifejtette, hogy a saját jövője is kérdéses, a jelenlegi szerződése június 30-án jár le.

– Voltak megbeszéléseink a tulajdonossal és a klubigazgatóval, egyelőre nem dőlt el semmi. Most itt beszélünk, de lehet, hogy másfél hónap múlva nem itt leszek már. Egyelőre ez a kis bizonytalanság nem az igazi, de ezt el kell viselni, dolgozunk tovább – tette hozzá a vezetőedző.

A Kozármisleny tulajdonosa, Feleki Attila a hétfői videóinterjújában többek között azt is elmondta, ha vállalják az NB II-t, akkor ők lesznek ott a legszerényebb költségvetésű csapat:

– Nagyon várom azt, hogy valamilyen olyan plusz segítség fog beáramlani ehhez a sikerhez, ami egy kicsit megtámaszt engem is és nem csak egyedül, egy szélmalomharcban tudom öregbíteni ennek a kisvárosnak a hírnevét, hanem lesznek mögöttem támogatók, esetleg a város megpróbál pozitívabb irányba elmozdulni. Ha ez mind összeáll - erre nem sok idő van -, akkor megpróbálnánk, de nagyon józanul szeretnénk meghozni ezt a döntést, hiszen az NB II-ben is sikereket szeretnénk elérni. Egy biztos, ha el tudjuk vállalni az NB II-t, akkor mi ott messze a legszerényebb költségvetésű csapat leszünk, és mi valami teljesen mást akarunk, mint ami ott zajlik most. Én nem akarok megbántani senkit, de 30 éve csinálom ezt, az nagyon sok idő, azok a fizetések, ráköltött hatalmas összegek, amik az NB II-ben fellelhetők, azok az észszerűtlenség határát súrolják. Mi nem akarunk ebben a játékban részt venni. Ha mi elvállaljuk az NB II-t, akkor az egy nagyon fiatal és valószínűleg egy nagyon szerény költségvetésű csapat lesz. De az biztos, ha mi megcsináljuk, akkor azt a csapatot nagyon szeretni fogják.

Egy korábbi interjúnk Aczél Zoltánnal

Olvastad már?
Az NB I-be majdnem visszatérő Aczél: "A gyilkosok nyolc év után szabadulnak, én tíz év után nem kaphatok esélyt?” - interjú
Az elmúlt időszakban ismét felmerült Aczél Zoltán neve egy NB I-es csapatnál, a korábbi Diósgyőr-, Haladás-, Siófok-edző pedig a csakfoci.hu-nak adott interjújában elárulta, hogy volt is egy megbeszélése a Zalaegerszeg tulajdonosával. A Siófok és a REAC trénereként korábban bundaügybe keveredett szakember - aki ellen nem találtak bizonyítékot arra, hogy pénzt fogadott volna el, ellenben azt felrótták neki, hogy tudott a bundázásról, de nem jelentette - jelenleg a harmadosztályban szereplő Kozármislenynél dolgozik, amellyel 15 fordulót követően veretlenül az élen állnak. Aczél a honlapunknak elárulta, ha ő NB I-es klubtulajdonos lenne, kinevezné magát edzőnek, hiszen kizárólag szakmai és emberi szempontokat venne figyelembe.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz