A 15min.lt szerint az első félidőben a Suduva, a másodikban a Ferencváros volt a kapura veszélyesebb, így igazságos döntetlen született a litvániai odavágón. A magyar bajnok a portál meglátása szerint a fordulás után volt a legaktívabb, de nem bírt a hazaiak horvát kapusával, Ivan Kardummal, aki “minden tüzet eloltott”.

Arra is rávilágítanak ugyanakkor a litvánok, hogy az FTC a Suduva legnagyobb fegyverét sikerrel hatástalanította: a hazaiak az előző meccseiken többször is eredményesek tudtak lenni a portrúgásaikból, ehhez képest a Fradi egy szögletet sem engedélyezett ellenfelének az egész mérkőzésen, miközben a vendégcsapat kilenc sarokrúgást is elvégezhetett.

Ugyancsak a Ferencváros fölényét jelzi a kapuralövések száma, valamint a labdabirtoklás aránya is – mutat rá a lap, amely kiemeli, hogy olyan hírességek nézték meg Marijampolében a mérkőzést, mint Gitanas Nausėda litván elnök és felesége (mindketten litván nemzeti mezben), valamint a helyi labdarúgó-szövetség alelnöke, Arūnas Pukelis-Švinius, illetve két korábbi kiváló labdarúgó, Deividas Česnauskis és Marius Stankevičius.

A meccs történelmi jelentőségét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a portál szerint először volt igazi telt ház – legalábbis a hazai szektorokban – a Suduva arénájában.

 

A lrytas.lt szerint továbbra is teljesen nyílt maradt a párharc végkimenetele a 0-0-s döntetlent követően. A minden eldöntő, budapesti csatától jóval keményebb és agresszívabb meccset vár a szerző. Megjegyzik, hogy igazi 100 százalékos ziccer nem is igazán akadt a találkozón, a Fradi lövései is zömével Kardum kezei közé tartottak, de így is a vendégcsapat állt valamivel közelebb a gólszerzéshez és a győzelemhez.

Az FTC pedig európai kupaidényében először zárt kapott gól nélkül,

miközben a litván szurkolók összességében elégedetten távozhattak a stadionból a lap szerint, hiszen a litván futball erejéhez képest megint remekül helytálltak, és megőrizték esélyüket a továbbjutásra.

A portál idézi a hazaiak vezetőedzőjét, a kazah Vladimir Cseburint is, aki így értékelte a látottakat:

Érdekes találkozó volt, nagy nyomás alá helyeztek minket, de a szurkolóink támogatásával meccsben voltunk ellenfelünkkel. Az elején még mi irányítottunk, helyzeteink is voltak, de nem tudtuk azokat kihasználni. Aztán kiegyenlítettebb lett a mérkőzés,

egyik csapat sem mert igazán kockázatot vállalni.

Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehéz mérkőzés vár ránk a visszavágón, de kielemezzük a ma látottakat és ezt is felhasználva próbáljuk majd kiharcolni a célunkat, a csoportkörbe jutást – mondta a tréner.

A sportas.lt főként az első tíz perc elszalasztott hazai lehetőségeit sajnálja, miközben kiemeli, hogy az FTC legveszélyesebb játékosa a kenyei-norvég Tokmac Nguen volt, akivel sokszor nehezen bírtak a litván védők.

Az lrt.lt Algis Jankauskast, a hazaiak csapatkapitányát faggatta a mérkőzésről és a Fradiról.

Kemény meccset vártunk, amely sok mindent eldönthet, tudtuk, milyen ára lehet egy kapott gólnak. Az ellenfelünknek nagyon jó és képzett játékosaik vannak. Hazai pályán nem kaphattunk gólt. Emiatt is fókuszáltunk elsősorban a védekezésre, nehezebben épültek fel a támadásaink így. Nehéz összehasonlítani egy szerb, egy izraeli és egy magyar ellenfelet, nem is szeretném. Az biztos, hogy gyors támadóik vannak, akik igyekeztek gyakran a hátunk mögé kerülni, ezért is védekeztünk olyan mélyen. A két hiányzó játékosunk nélkül nehezebb volt akciókat szervezni, de még mindig a kezünkben van a sorsunk, nem dőlt el semmi – nyilatkozta a 36 éves védő.

Az alfa.lt is sikerként könyveli el a 0-0-s döntetlent és szerinte és Cseburin edző is elégedett lehetett a látottakkal. Ugyanakkor a lap szerint a várhatóan 22 ezer magyar szurkoló előtt megrendezésre kerülő visszavágón már egyértelmű esélyesnek tűnik a Ferencváros.

Az eurofootball.lt szerint a történelmi meccsen jobbára a Ferencváros akarata érvényesült a pályán, a magyar bajnok különösen a második félidőben nőtt ellenfele fölé. Ennek ellenére a lap elégedett volt a hazai csapat védekezésével és küzdőszellemével is.

Lovrencsics: “A végén már kilencen védekeztek”; Dibusz: “Otthon ezek a lövések be fognak menni”