Suduva-Ferencváros 0-0

Az összecsapás egyperces gyászszünettel kezdődött, miután a múlt héten lejátszott Suduva-Maccabi Tel Aviv mérkőzésen egy litván szurkoló szívroham következtében elhunyt. A találkozó első komolyabb lehetőségét a litvánok alakították ki, azonban Dvali az utolsó pillanatokban tisztázni tudott. Nem sokkal később Verbickas lőtt kapura, ám ezúttal Dibusz résen volt és védeni tudott.

A félidő felét átlépve mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek: előbb Tokmac jobb oldali beadása után Boli fejesét fogta Kardum, majd ismét Verbickas került ziccerbe, azonban legnagyobb bánatára a labdakezelésébe hiba csúszott.

Az első játékrész lefújása előtt a hazaiak ostromolták a Fradi védelmét, és csak a szerencsén múlott, hogy Svrljuga jobb oldalról elvégzett szabadrúgásából Hladik fejese a kapu mellé szállt.

Orosz Rebrov első évéről: “Nyertünk egy bajnokságot, ebben Doll munkája is benne volt”

Fordulás után a 49. percben jelezte a Ferencváros, gólt szeretne lőni idegeben, ahogy azt a vezérigazgató is remélte a félidei értékelésében, azonban Heister nyolc méterről leadott lövését Kardum fogta. Egy óra elteltével mindkét vezetőedző cserére szánta el magát, a Fradi részéről a napra pontosan egy évvel ezelőtt kinevezett Szergej Rebrov a támadósoron frissített a két válogatott támadó, Priskin és Varga beállításával.

A hajrában a zöld-fehérek többek között Tokmac, Heister és Haratin távoli lövésével, valamint Priskin fejesével némi veszélyt jelentettek a Suduva kapujára, de a hőn áhított idegenbeli találatot nem sikerült megszerezniük.

A találkozó 0-0-al ért véget és a döntés jövő hétre maradt, ahol a Ferencváros hazai pályán, saját közönsége előtt vívhatja ki a csoportkörös szereplést.

Összefoglaló

Suduva: Kardum – Svrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladik, Zivanovic – Oliveira-Viera (E. Jankauskas 78.), Matulevicius, Verbickas – Topcagic (Vezevicus 92.), Tadic (Gotal 69.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Sigér – Tokmac (Bőle 87.), Skvarka (Varga R. 76.), Zsubkov – Boli (Priskin 67.)

Sárga lap: Zivanovic A. 88.

EL, élő: Suduva-Ferencváros 0-0