Amint azt a csakfoci.hu kedden elsőként jelezte, szerdán hivatalossá vált: Szerhij Rebrov lett a távozó Thomas Doll utódja a Fradi labdarúgó-csapatának élén. A klub ezt szerda délelőtt, sajtótájékoztatón jelentette be a The Ritz-Carlton Budapest luxushotelben.

– Köszönöm Rebrovnak, hogy elfogadta az ajánlatunkat – kezdte Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. – A játékoskarrierjét nem kell bemutatni, de edzőként sem ismeretlen. Amikor edzőt kerestünk, nagyon komoly jelöltjeink voltak, a végén rá esett a választás. Egyrészt, amit ő letett az asztalnál a Dinamónál, az példaértékű. Szeretnénk hasonló sikereket elérni vele. Ő olyan karakter, akit látni szeretnénk a klub élén. A TOP50 edző között van jegyezve.

Egy spanyol másodedzőt, Alberto Bosch-t is hoz magával (ő legutóbb az ahmat groznij (korábbi nevén tyerek groznij) másodedzője volt – a szerk.). Gera Zoli természetesen marad velünk, Ralf Zumdick azonban nem, neki is köszönjük az eddigi munkát, ezen kívül nincs változás a stábban. Új játékosokról is beszélünk majd.

Orosz Pál Thomas Doll távozásának okairól így beszélt.

– Felmerülhet, miért most váltunk, hiszen a bajnokságban eddig szinte csak nyert a csapat. A döntő szempont a nemzetközi kupaszereplés volt, ott jobb szereplést vártunk. (…) A Vidi jó szereplésének minden magyar futballszurkoló örül, ez nem befolyásolja egy másik klub működését. Sok sikert kívánunk nekik.

Szerhij Rebrov a tárgyalásokról és a célokról is nyilatkozott.

– Egy ideje figyeltem a csapatot, amióta felmerült, hogy idekerülök. Szeretném megköszönni Dollnak az eddigi munkát. Számomra az volt a döntő, amikor leültem Kubatov Gáborral, a vele való egyeztetés után mondtam igent. A cél az első hely és a jó nemzetközi szereplés, ezek számomra is fontos célok. Ez meggyőzött arról, hogy az egész klubnak nagy sikert akar, nem csak a felnőtt csapatnak. Itt van a legtöbb szurkoló az országban, ez is fontos szempont volt.

A csapat várható játékáról a következőket mondta.

Nagyon fontos az intenzív játék, 90 percig kell tartani a sebességet. Azt láttam, hogy ez nem sikerült a Ferencvárosnak, egy idő után visszaestek. Persze, fontos a “balansz”, védekezni és támadni is kell majd, de a 90 percnyi intenzív játék, ez a lényege a stílusomnak.

Nehéz megmondani, mikor leszünk a megfelelő állapotban, ehhez meg kell ismernem a játékosokat is, ez egy közös munka lesz, de azt nem tudom megmondani, ez mennyi időt vesz igénybe. (…) Klopp, Pellegrini – például ők azok, akiktől tanultam a szakmát. Az én példaképeim is azt a stílust erőltetik, amit én: gyorsan meg kell szerezni a labdát, és gyorsan folytatni a játékot.

Videón a teljes sajtótájékoztató

Élőben jelentkezünk a Fradi sajtótájékoztatójáról.

Közzétette: csakfoci.hu – 2018. augusztus 22., szerda