“Nem is tudom, melyik csapat tudott ekkorát előrelépni”

Szergej Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője elsőként az M4 Sportnak értékelte a kedd este történteket.

Nagyon büszke vagyok a játékosokra, megérdemlik ezt a hatalmas sikert, elképesztő ez az eredmény, amit elértünk. Nagyon izgalmas volt a mérkőzés, és egészen hihetetlen volt az utolsó tíz perc, de a futballisták keményen megdolgoztak ezért, megérdemlik a továbbjutást. Jó volt látni-hallani a stadion mellett a szurkolókat. Nagy büszkeség nekem, ami történt, hogy egy történelmi klubnál dolgozhatok, örülök, hogy itt lehetek, és a Bajnokok Ligája főtábláján is méltóképpen akarjuk képviselni Magyarországot.

A játékosok megérdemlik a dicséretet, minden egyes nap fejlődnek, nem is tudom, melyik csapat tudott ekkorát előrelépni két év alatt. Hogy mi lesz a csoportkörben? Most elértünk egy komoly eredményt, de ha nem tiszteljük túlságosan majd a több klubot, akkor meg tudjuk mutatni magunkat a BL-főtáblán is.


“Tízszer akkora lesz a büdzséjük, mint a miénk”

A 0-0-s keddi visszavágót követő sajtótájékoztatón is büszkeségének adott hangot a szakember, aki arról is beszélt, melyik klubbal találkozna majd szívesen a BL-főtáblán.

Tudom, mennyire nehéz ez a munka, amit végrehajtottunk, hatalmas dolog, amit elértünk. A Dinamo Kijevvel nem kellett playoffot játszanunk, a Fradival viszont négy nagyon nehéz körön vagyunk túl, Büszke vagyok a játékosaimra, nagyon nagy örömet okoztunk a magyar szurkolóknak. Sokan foglalkoznak a költségvetéssel. A csoportban lesznek olyan csapatok, akiknek tízszer akkora lesz a büdzséjük, mint a miénk. Nem gondolom, hogy ma végig az ellenfél volt jobb, főleg a végén, de jól dolgoztunk a támadásban és a védekezésben is. Nagyon büszke vagyok rá, hogy még az utolsó negyedórában is tudtunk helyzeteket kidolgozni. Sigér és Somalia már mozogni sem bírt, mindent kiadtak magukból. Sokkal koncentráltabbak voltunk most, mint az első meccsen.

Nagyon szívesen játszanék a Dinamo Kijevvel…komolyan készülünk majd a csoportkörre, hiszen a legmagasabb szinten képviseljük Magyarországot. Ha nem vesz minket valaki komolyan, szerintem okozhatunk meglepetéseket.

A Dinamo Zagreb ellen és most is óriási volt a szurkolás, sokat segítettek akkor és ma is a drukkerek…

Nagyjából ekkor félbeszakadt egy időre a sajtóesemény, miután megjelentek a ferencvárosi játékosok, hogy megünepeljék és pezsgővel is meglocsolják edzőjüket – és kicsit az újságírókat is.

Én csak segítek a játékosoknak, nélkülük nem jönnének ezek az eredmények. Az a legfontosabb, hogy összeállt a csapat, értik, mit akarunk játszani, jó a hangulat, egység van, tavaly nem volt mindig így – folytatta a kisebb és kellemes közjáték után Rebrov.

A Molde edzője: “90 percen keresztül jobban játszottunk”

Erling Moe, a Molde vezetőedzője érthetően csalódott volt csapata kiesését követően. A norvég bajnok az EL-főtáblával vigasztalódhat.

Csalódottak vagyunk, hiszen minden játékos álma bejutni a Bajnokok Ligájába. Gratulálok a Ferencvárosnak. De úgy gondolom, hogy 90 percen keresztül jobban játszottunk. Kontrolláltuk a játékot, egyensúlyra törekedtünk. Irányítottuk a játékot, de tudtuk, hogyha gólt kapunk, nehéz helyzetbe kerülünk, Voltak nagy helyzeteink., de pontatlanok voltunk, nem koncentráltunk megfelelően az utolsó pillanatokban. A Ferencváros egy nagyon jó csapat, minőségi játékosokkal, talán dupla annyi költségvetéssel rendelkeznek, mint mi. Ha saját magát adja a Ferencváros a csoportkörben, bármi előfordulhat. Az első mérkőzés fájóbb, idegenben ez jó eredmény lehetett volna. Sorsdöntő volt, hogy hazai pályán három gólt kaptunk.

Bajnokok Ligája, playoff, visszavágó:

Ferencváros – Molde 0-0

Továbbjutott az FTC (3-3, idegenben lőtt gólokkal) | A meccs krónikája percről percre itt! | Beszámoló itt!

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Heister – Haratin, Sigér (Laidouni, 79.), Somalia (Frimpong, 87.) – Zubkov, Uzuni, Tokmac (Isael, 80.)

Molde: Linde – Pedersen, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Hussain (Omoijuanfo, 83.), Aursners – Knutzdon (Brynhildsen, 64.), Hestad, Eikrem – James

TOVÁBB: Videón a Fradi és a szurkolói ünneplése a stadionnál!

Megcsinálta a Fradiiiiiiiiiiiiii!!!! 👏👏👏🇭🇺Beszámoló itt: http://www.csakfoci.hu/kulfoldi-foci/bajnokok-ligaja/megvan-a-fradi-25-ev-utan-bl-csoportkoros-a-dontetlen-is-eleg-volt-a-molde-ellen

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. szeptember 29., kedd