I. félidő:

A Groupama Aréna mellett ezúttal több mint ezer szurkoló biztatta a Ferencvárost, amely egy fokkal jobban kezdte a mérkőzést. A 4. percben Haratiné volt az első lövés, de nem talált kaput. A 12. percben Zubkov 20 méteres próbálkozását már védenie kellett Lindének.

Ezt követően mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét csapat a biztonságot tartotta szem előtt. A 25. percben Aursnes révén a norvégok is veszélyeztettek, de a 23 méteres lövés a kapu fölé szállt. A 33. percben Zubkov hozhatta fel zavartalanul a labdát, azonban eggyel többet tolt rajta a kelleténél, így a lövésébe belevetődtek.

A 40. percben másodszor jutott el a magyar kapunig a Molde, Eikrem 17 méteres tekerése szerencsére magas volt.

II. félidő:

A második félidőt is a magyar bajnok kezdte aktívabban, ennek ellenére a vendégek előtt adódott nagy lehetőség. Eikrem passza után Hussain lőtt 7 méterről, Blazic azonban szögletre blokkolt.

Nem sokkal később Eikrem távolról megeresztett tekerését nyomta szögletre Dibusz. Egyórányi játék után vezetést szerezhetett volna a Fradi: Uzuni két védő között remek ütemben ugratta ki Zubkovot, aki 12 méterről sajnos rosszul találta el a labdát és Linde magabiztosan védett.

A 71. percben Somalia szöktette Lovrencsicset, aki szinte az alapvonaltól lőtt, a kapus lábbal védett. A 76. percben Hestadról lemaradtak a védők, öt méterről ziccerben lőhetett, Dibusz óriásit védett. Ekkor már nagyon nyomtak a norvégok. Egy perccel később Eikrem helyezett 18-ról centikkel mellé.

A Fradi kontráiban azonban benne volt a veszély, a 85. percben Uzuni csavart kevéssel a bal felső sarok fölé. A 88. percben Brynhildsen is célt tévesztett 13 méterről. Az északiak megnyomták a hajrát, de nem bírtak a fegyelmezett Fradi-védelemmel. A végén Uzuni lőtt még lesgólt, az eredmény pedig már nem változott.

Az FTC-nél pedig aligha örültek még így 0-0-nak: a magyar bajnok 25 év után BL-főtáblás lett!

Rebrov nem pofozógépnek viszi a Fradit a BL-csoportba: “Ha nem vesz minket valaki komolyan…” – félbeszakadt a sajtótájékoztató

Bajnokok Ligája, playoff, visszavágó:

Ferencváros – Molde 0-0

Továbbjutott az FTC (3-3, idegenben lőtt gólokkal) | A meccs krónikája percről percre itt! 

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Heister – Haratin, Sigér (Laidouni, 79.), Somalia (Frimpong, 87.) – Zubkov, Uzuni, Tokmac (Isael, 80.)

Molde: Linde – Pedersen, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Hussain (Omoijuanfo, 83.), Aursners – Knutzdon (Brynhildsen, 64.), Hestad, Eikrem – James

TOVÁBB: Videón a Fradi és a szurkolói ünneplése a stadionnál!