A csakfoci.hu korábban jelezte, hogy a Chelsea 22 éves szerb utánpótlás-válogatott középpályása, Danilo Pantic közel áll ahhoz, hogy a MOL Fehérvár FC játékosa legyen. A Magyar Kupa címvédője hivatalos oldalán vasárnap meg is erősítette a hírt jelezve, hogy Pantic a 2019/2020-as idényt kölcsönben Székesfehérváron fogja tölteni.

– Örülök, hogy itt lehetek, mindig az a célom a pályán, hogy trófeákért küzdjek és erre itt minden lehetőség adott. – kezdte Danilo Pantic a molfehervarfc.hu-nak.  – Bízom benne, hogy sikeres év áll előttünk csapatként, ehhez pedig én gólokkal és gólpasszokkal tudok majd hozzájárulni! Minden edzésen és meccsen a lehető legtöbbet szeretném kihozni magamból azért, hogy sikeres legyen a klub! Természetesen a döntésemben az is szerepet játszott, hogy Marko Nikolicsot és stábját ismerem már a Partizanból, de egyébként is mondhatjuk, hogy képben voltam a Vidivel kapcsolatban, hiszen Danko Lazovics és Marko Scsepovics is csapattársam volt korábban, így miattuk is követtem az eredményeket és láttam azt is, hogy az előző szezonban Európában is jól szerepelt az együttes. Remélem nekem is hasonló élményekben lesz részem Fehérváron!

Pantic pályafutását a Partizan Belgrád csapatában kezdte, felnőtt csapatban történő bemutatkozását követően már 18 évesen leigazolta a Chelsea. A londoni klub először a holland élvonalbeli Vitessének, majd a szintén holland Excelsiornak adta kölcsön, ezekben az együttesekben epizódszereplőnek számított.

2017 és 2019 között ismét nevelőegyesületében kapott lehetőséget, a Partizannál összesen 115 mérkőzésen 15 gólt és 19 gólpasszt jegyzett. A szerb utánpótlás-válogatottakat sorra végigjárta, s mostanra alapembernek számít az U21-eseknél, ahol 13 meccsen 3 gól és egy gólpassz a mérlege.

265 milliót kaszálhatott a Vidi a távozó csatárral, túl sokat kértek a fehérvári kiszemeltért – az utolsó utáni napok hazai átigazolási hírei

Pantic ott volt a belgrádi csapatban 2017 augusztusában, az Európa Liga rájátszásában rendezett Vidi – Partizan párharc alkalmával is, az első mérkőzést a kispadról nézte végig, a másodikon a 77. percben lépett pályára. A Vidi vezetőedzőjével, Marko Nikoliccsal a szerb tréner első belgrádi időszakában dolgozott együtt.

– Régóta kerestünk egy olyan labdarúgót a középpályára, aki picit stílusában más jellegű játékot hoz, mint a jelenlegi kerettagok. – mondta az új igazolásról Kovács Zoltán sportigazgató a hivatalos klubhonlapnak. – Eddig is nagy volt a versenyhelyzet, Danilo Pantics szerződésével pedig további minőség érkezett a csapathoz. Egy sokat dolgozó, gyors és technikás játékos érkezett, akivel vezetőedzőnk, Marko Nikolics már dolgozott korábban, nyilván ez megkönnyítette az átigazolást, sokat jelentett az ő személye is az aláírásnál.

Danilo kölcsönben érkezett ugyan, de természetesen vételi opcióval rendelkezünk, úgy gondolom, van realitása annak, hogy hosszabb távon is a Vidit erősíti majd.

Nyilván jó érzés a klubnál mindenkinek, hogy egy olyan világhírű klub, mint a Chelsea egyenrangú félként, tisztelettel állt hozzánk, ez is egy jó visszajelzés számunkra.

Panticsot a Transfermarkt 2,75 millió euróra taksálja, ezzel a 2,5 millióra tartott, szintén fehérvári Loic Negót megelőzve az NB I legértékesebb játékosa lett.

Hivatalos: A Vidi megvette a Puskás-díjra jelölt támadót