FRISS TABELLA: Az NB I állása itt – kattints!

 

Vasas – DVSC-TEVA 3-1 (Ádám 54., Vaskó 86., 89., ill. Ferenczi 33.) – a meccs minden fontos mozzanata itt!

Michael Oenning (Vasas):

– Már az első félidőben látszott, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést, de kaptunk egy szerencsétlen gólt. A második félidőben behoztam a magasabb játékosokat, mert éreztem, hogy lehet esélyünk, ez így is lett. Három védővel és két olyan szélsővel játszottunk, akik elől és hátul is képesek játszani, mozgékonyak voltunk, elől három támadóval. Ebből és abból is adódott helyzeti előnyünk, hogy a Debrecen a sérülések miatt nem volt összeszokott. Látható volt, hogy a végéig küzdenünk kell a győzelemért, és ezt meg is tettük. Végig előre játszottunk, focit és nem bunkerfocit játszottunk. A játékosoknak fontos, hogy a Ferencvárossal holtversenyben az elsők vagyunk, amire évek óta nem gondolt volna senki. Vaskó azért állt be Korcsmár helyére, hogy magasabb legyen a csapatunk, ráadásul Zsoltinak volt egy sárgája, nem akartunk kockáztatni. Vasiról tudtuk, hogy a fejjáték az erőssége, ezt most kétszer is bizonyította. 

Kondás Elemér (DVSC):

– Nyilván egyik sérülés sem jött jól a mérkőzésen, de volt kapufánk is, a végén azonban egy Vaskóval jobbak voltak a hazaiak. A mentális fáradtság és a hétközi utazás is benne volt a csapatban, ezért sem mertünk letámadni, próbáltunk egy biztonságosabb játékot játszani. Meg is volt a vezetés, arra kellett volna bevinni a második gólt, nem sikerült, aztán egy figyelmetlenség miatt kaptunk az egyenlítő találatot. A végén magassági fölényben volt a Vasas, bejött Vaskó, bejött Manjekar, azt nem tudtuk lereagálni. (M4 Sport)

 

 

Paks – Videoton 1-1 (Gévay 52., ill. Feczesin 25.) – a meccs minden fontos mozzanata itt!

Csertői Aurél (Paks):

– Az első félidőben kicsit gyengébben játszottunk, de a másodikban átvettük az irányítást. Aktívak voltunk, szerintem a második játékrészben meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Van két pontunk, de akár hat is lehetne, nem vagyok elégedett. Bár a Debrecen és a Vidi ellen szereztük ezt a két pontot, így talán még magyarázhatóak az eredmények. A második félidőben megvalósultak az elképzeléseink, de van hiányérzetem. Voltak helyzeteink, a mutatott játékkal sem volt gond, de kell a futballhoz szerencse meg sok egyéb faktor is – sok mindennel meg kell küzdenünk. (vidi.hu)

Henning Berg (Videoton):

– Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült megnyerni ezt a meccset. Az első félidőben jól játszottunk, kontrolláltuk a mérkőzést, nagy helyzeteink voltak és nagyszerű gólt szereztünk Feczesin Róbert révén – viszont több lehetőséget kellett volna gólra váltanunk. A második játékrészt nagyon rosszul kezdtük, egy jól sikerült szabadrúgást nem sikerült levédekeznünk és megbüntettek minket a hazaiak. Kiegyenlített lett a mérkőzés, de nem tudtunk azon a szinten játszani, amire képesek lennénk. Építkeznünk kell tovább, hogy a jövőben csütörtökön és a hétvégi bajnokikon is közelebb legyünk ahhoz a szinthez, amelyen játszani szeretnénk. Hosszú még a szezon, csak két bajnokit játszottunk, de természetesen több pontot szeretnénk szerezni. Ahogyan fejlődünk és a teljesítményünk javul majd, jönnek a pontok is. (vidi.hu)

 

 

Gyirmót – MTK 0-0 – a meccs minden fontos mozzanata itt!

Urbányi István (Gyirmót):

– A 15. percben Vass Patrik kiválásával válaszút elé került a csapat, mivel az volt a terv, hogy a középpályán masszívak és zártak leszünk, hogy az MTK egyik legerősebb csapatrészét kontrolláljuk. Végül azért döntöttem Völgyi Dániel mellett, mert ő a pontrúgásoknál hasznos lehet. Ha a támadóink magabiztosabbak, feltehettük volna az i-re a pontot. (mtkbudapest.hu)

 

Teodoru Vaszilisz (MTK):

– Nagyon jó iramú mérkőzés volt, mindkét csapatnak meg kellett küzdenie az időjárással és egymással is. Vállaltuk a nyílt támadófutballt, még úgy is, hogy tudtuk, a Gyirmót kontrából veszélyeztethet, és veszélyeztetett is. Nekünk is megvoltak a lehetőségeink, azok is kimaradtak, így igazságos a döntetlen. (mtkbudapest.hu)