A Fradi Kubatov Gábor elnök és Orosz Pál vezérigazgató részvételével szurkolói ankétot tartott a Groupama Arénában. Az eseményen érintett témákról az ulloi129.hu beszámolója alapján számolunk be.  

Egy jelentős szponzorról 

Kubatov Gábor:

– Komoly tárgyalásokat folytatunk egy legalább akkora, ha nem nagyobb szponzorral, mint a MOL, jó irányba haladunk, nem kell aggódni. Ha létrejön a megállapodás, akkor a nevünk természetesen nem változik meg! Nincs az a pénz, hogy ezek (a klub neve, színe és címere – a szerk.) megváltozzanak. 

A Paintsil-ügyről 

Orosz Pál: – Kölcsönbe érkezett Joseph. Az opció lehívásának feltétele az volt, hogy az ügynökével megállapodjunk a kölcsönadási időszak utánra szóló javadalmazásáról. Ez 2017. december 21-én megtörtént, nem tartották be, jogi eljárást indítottunk. A Genk egyik kollégájával is beszéltem télen, amikor meg akarták szerezni, azt mondta, hogy nekik más információik vannak.

Thomas Dollról 

Kubatov Gábor: – Egyéves szerződése van Thomas Dollnak, amit ki fog tölteni. A szerződésében nincs teljesítményről szóló pont. 

Az EL-ről, a magyar játékosokról 

Kubatov Gábor: – Nem félünk a Maccabitól, azt mondtuk, hogy egy komoly ellenfél, amelyet nem szabad egyáltalán félvállról venni. Hol vannak a magyarok? Nézzünk szét itthon és a nemzetközi bajnokságokban is, hol vannak a magyarok?

Megpróbálunk magyar tehetségeket idehozni, a DVSC-nek van egy fiatalja, el akartuk hozni, kérnek érte 3 millió eurót. 

A távozókról 

Orosz Pál: – Tíz külföldi játékosra kérhetünk játékengedélyt, de nem kell nekik végigjátszaniuk a bajnokságot, lehet cserélni. Jelenleg 13 van a keretben, lesz akitől elköszönünk, lesz olyan, akit kölcsön szeretnénk adni. 

Az MLSZ-ről, a nézettségről, a piróról   

Kubatov Gábor:

– Az országgyűlésben hoztak egy döntést, hogy a nézettség szerint kell elosztani a bevételt, de ezt az MLSZ nem hajtja végre. Én pedig nem szólok emiatt. 

– A szövetség hozzáállásáról elég annyi, hogy célozgatnak, hogy jó lenne a megállapodás a szurkolókkal, amikor ez megtörténik, megbüntetnek minket. Panaszkodnak a nézőszámokra, nálunk a legmagasabb, mi kapjuk a legtöbb büntetést… A szurkolóknak elmondtam, ha az MLSZ-szel elintézik a pirotechnikát, mi nem vétózzuk meg, csak UEFA-meccsen nem engednénk, a hazai bajnokságban ettől eltérhetnénk, de nehéz meghúzni, hogy hol legyen a határ, sajnos nemrég volt egy baleset is. 

A bírókról 

Kubatov Gábor: – Szeretnénk, ha a játékvezetőket sorsolással küldenék, a zárófordulóban lehetne akár a meccs előtti este is, ezt nem fogadják el. Pedig ez csökkenthetné a feléjük történő nyomásgyakorlásokat. Vagy a szimuláns játékosok büntetését is felvetettük, erre van példa Nagy-Britanniában, nem is reagáltak rá. 

Orosz Pál: Szeretnénk, ha a csapatok értékelhetnék a játékvezetőket, az NBI-es bizottság egyhangúlag elfogadta, az MLSZ viszont elutasította a javaslatot. 

A szurkolókról 

Kubatov Gábor: – A szurkolói hozzáállást meg kellene változtatni, nagyon negatív.

Például játszunk Kispesten, egy tökéletes védés után tizenegyest ítélnek ellenünk, 1-1 a vége, erre azt kiabálják nekik, hogy vedd le mezt, mikor kimennek a szurkolókhoz, pedig mindent beleadtak.

Vagy van egy fiatal gyerek, akit idehoztunk, már a melegítésnél kapta a megjegyzéseket, még pályára se lépett. Elment máshová, most válogatott. Ki kéne próbálni talán azt, hogy folyamatosan biztassuk őket, türelemmel legyünk velük.