I. félidő:

A meccs kezdetétől próbált irányítani a Ferencváros és nem sokon múlt, hogy nagyon korán meg is szerezze a vezetést a címvédő és egyben listavezető. A 6. percben Hadzsiev nagy hibája után Boli került ziccerbe, el is vitte a labdát a kapus mellett, majd laposan a háló felé gurított, ám Hadzsiev javított és a kapu torkában menteni tudott.

Egy perccel később viszont már nem volt “kegyelem”: Hegedüs rossz indítását csípte el Zubkov, jobbról befelé húzott, majd ballal, a kapufa segítségével hatalmas gólt rúgott a jobb felső sarokba (1-0).

A hazai pályán 43 mérkőzés óta veretlen zöld-fehérek a folytatásban is kontrollálták a meccset, nem igazán engedték lehetőséghez jutni a vendégeket, de a felcsúti akciókból összességében hiányzott is az igazi átütőerő. Ennek ellenére a 15. percben akár össze is jöhetett volna az egyenlítés Hornyák Zsolt csapatának: Sós esett el a 16-oson belül, Lovrencsics mellett, úgy tűnt, összeakadt a lábuk, de Andó-Szabó nem 11-est adott, hanem továbbot intett. A felcsúti középpályás hiába reklamált.

A 41. percben aztán jött a cseppet sem váratlan második Fradi-gól, de megint egy nagy felcsúti hiba kellett hozzá. Boli kapott egy kiugratást, azonban Sós menthetett előle, a fiatal játékos viszont olyan ügyetlenül csúszott be, hogy a labda épp Zubkov elé került, aki köszönte szépen és az üres kapuba lőtt (2-0).

Magabiztos hazai előnnyel ért így véget az első félidő. Amelynek egyébként érdekes szereplője volt a holland Van Nieff, aki egy sárga lap birtokában 2-3 olyan szabálytalanságot is bemutatott, amelyért simán megkaphatta volna a harmadikat is, de Andó-Szabó elnéző volt a felcsútiak holland légiósával.

II. félidő:

Egy-egy nagy helyzet vezette fel a második játékrészt, rögtön a szünet után. Előbb Gyurcsó adott középre, úgy tűnt, simán Dibuszé lett a labda, ám az kicsúszott a kezéből és végül Frimpongnak kellett besegítenie, hogy Sós ne pofozza a hálóba a játékszert. Nem sokkal később Isael tört be balról és nagy helyzetbe került egy előnyszabályt követően, de lövését bravúrral védte a rövidnél Hegedüs.

Az 52. percben aztán szépített a vendégcsapat: Gyurcsó húzott el a bal szélen, jól is centerezett, Henty pedig 6 méterről, a bal kapufa segítségével a hálóba fejelt (2-1).

A félidő derekánt, nagyjából három perc alatt eldönthette volna a csatát a Ferencváros, de sem Boli fejeséből, sem pedig Tokmac, majd Isael lövéséből nem született meg a harmadik gól. Utóbbi két kísérletnél Hegedüs védett egyébként nagyot.

A 72. percben viszont kétszer is egyenlíthetett volna akár a Puskás, ám Dibusz előbb Knezevic lövését, majd Van Nieff bombáját is védte. a 77. percben viszont bizonytalan volt, és ez sokba került a Ferencvárosnak. Ekkor egy beívelt Van Nieff-szabadrúgás meglepte Dibuszt, rosszul ütötte ki a labdát a kapus, végül Meissner lőtt, a labda pedig a földön fekvő Hentyről pattant a hálóba (2-2).

Meissner gólja a Puskás ellen

A találkozó 77. percében Thomas Meissner – Henty közreműködésével – egyenlített a Fradi ellen, így pontosztozkodás volt az Üllői úton, Ferencváros🆚Puskás Akadémia 2️⃣:2️⃣❗️

Közzétette: M4Sport – 2019. december 8., vasárnap

A feszült hangulatú hajrá egy Ihnatenko-pofont (a fiatal Radics kapta egy szögletnél) és egy kimaradt Szignyevics-helyzetet is hozott, gólt már nem, így a mérkőzésen végül érdekes módon egyet sem cserélő Puskás Akadémia második idénybeli meccsén sem kapott ki a listavezetőtől, a hazai 4-1 után 2-2-s döntetlent értek el a felcsútiak.

Az FTC így is – egy meccsel kevesebbet játszva – négypontos előnnyel vezeti a tabellát a MOL Fehérvár FC előtt.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Ferencváros – Puskás Akadémia 2-2 (Zubkov 7., 41., ill. Henty 52., 77.)

A meccs összes fontos mozzanata itt!

Rebrov: “Elfáradtunk”; A Puskás edzője: “Cseréljem le a legjobb játékosomat?” – értékelések

Az NB I állása: