Így látta a két vezetőedző a Ferencváros és a Puskás Akadémia vasárnapi bajnoki mérkőzését (2-2).

Szergej Rebrov (FTC): Két eléggé különböző félidőt láthattunk. Az első játékrészben jobban domináltunk, a másodikban viszont már kijöttek a problémák, a szezon végi fáradtság. Egy pontot szereztünk, most már mentálisan az Európa Liga-csoportmeccsre hangolódunk. Nem tudom a” fő okát” annak, miért nem nyertünk 2-0 után, sok összetevője van ennek. Túl sok lehetőséget adtunk az ellenfélnek, amely talán jobban is akarta már a gólszerzést, mint mi. Egyértelmű, hogy kijött már rajtunk a fáradtság, és megint a második félidővel akadt gondunk, mint például a Kaposvár ellen. A meccs előtt a játékosokat motiválhatta, hogy az üldözőink megbotlottak, de én magam nem foglalkoztam azzal, mit játszottak a riválisaink. 

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): – Én Ferencváros-szurkoló voltam fiatalkoromban, tisztelem az ellenfelünket. Szerintem álltuk a sarat, egy nehéz pályán, és azt, hogy 0-2-ről visszajöttünk, még az Espanyol sem tudta megoldani. Megmutattuk, hogy van erő a csapatban, és ezt szeretnénk stabilan hozni, nem is csak egy-egy meccsen, és ha így lesz, akkor valóban meg tudjuk mutatni majd a Puskás Akadémia valódi erejét.

“Van Nieff? Mindig így játszik”

A felcsútiak szakvezetőjét megkérdezte arról is a csakfoci.hu, miért döntött úgy – végül helyesen -, hogy a pályán hagyja azt a Van Nieffet, aki egy sárga lap birtokában 2-3 olyan szabálytalanságot is bemutatott az első félidőben, amiért megkaphatta volna a második figyelmeztetését is. A holland végül szerepet játszott a Puskás egyenlítő góljában is, hiszen ő ívelte be a második találat előtt a vendégek szabadrúgását.

Az első ilyen megmozdulás után cseréljem le a legjobb játékosomat? Ez nálam nem működik. Van Nieff mindig így játszik, teljes gőzzel, a barátságos meccseken is, főleg egy ilyen bajnokin. Szerintem nem kellett volna, hogy sárgát kapjon, a bíró így ítélte meg a párharcot. Van Nieff annyira intelligens játékos, hogy le tudta játszani így is a párharcot. Szerintem kulcsdöntés volt az eredmény szempontjából, hogy a pályán maradt – tette hozzá Hornyák.

Meissner gólja a Puskás ellen

A találkozó 77. percében Thomas Meissner – Henty közreműködésével – egyenlített a Fradi ellen, így pontosztozkodás volt az Üllői úton, Ferencváros🆚Puskás Akadémia 2️⃣:2️⃣❗️

Közzétette: M4Sport – 2019. december 8., vasárnap

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Ferencváros – Puskás Akadémia 2-2 (Zubkov 7., 41., ill. Henty 52., 77.)

A meccs összes fontos mozzanata itt!

Az NB I állása: