Ferencváros – Kisvárda 2-0

Szerhij Rebrov (Ferencváros): “Fontos meccs volt, fontos három pontot szereztünk. A fiúk ma jobban koncentráltak, mint az elmúlt fordulóban, és megérdemelten nyertünk.

Minden mérkőzésre készülünk pontrúgás-variációkkal: néha összejön, néha nem. Nagyon boldog vagyok, hogy két gólt szöglet után szereztünk, gyakoroltunk ilyeneket tegnap, de még jobban örülök, hogy nem kaptunk gólt.

A tabella alsó felébe tartozó csapatoknak gyakran engedünk 2-3 lehetőséget az első 15 percben. Ma ilyen nem volt, jól védekeztünk, kontrolláltuk a mérkőzést. Néha a hidegben a pálya kemény ahhoz, hogy 90 percen keresztül intenzíven játszunk, de a lényeg, hogy mi lőttük a gólokat, és itthon tartottuk a három pontot.” (fradi.hu)

Dajka László (Kisvárda): “Megérdemelten nyert a Ferencváros. Az első félidőben nagyon átadtuk a területet, kissé gyáván futballoztunk. Ezt két pontrúgással büntette meg a Fradi és ezzel eldöntötte a meccset. A második félidőben bátrabban játszottunk, ebből lehet táplálkozni. Nekünk minden pont aranyat ér, most olyan mérkőzések jönnek, amelyeken muszáj pontot szerezni. A második félidőben nem vallottunk szégyent.”

Újpest – Paks 1-1

Nebojsa Vignjevic (Újpest): “Már a gól előtt is domináltunk, és 1-0 után is voltak lehetőségeink. Normális ilyenkor, hogy a hátrányban lévő csapat agresszívabban játszik, azonban ekkor sem mutattak semmi különlegeset. A paksi találat egy koncentráció-kihagyás miatt született.

A cserét a kapott gól előtt elrendeltem, azon már nem tudtam változtatni. Novothny Soma játékával nem voltam elégedett, ezért küldtem a helyére Nagy Danit, aki képes csatárt is játszani.

Nem volt rá korábban példa, hogy ennyire domináljunk a Paks ellen. Eddig 50-50 százalék volt az esély, most mi ajándékoztunk pontot az ellenfélnek. Megérdemeltük volna a győzelmet. Gratulálok a játékosaimnak, és sok sikert kívánok a Paksnak a továbbiakra.”

Csertői Aurél (Paks): “Reálisan kell értékelnünk. Elégedett vagyok, mert ezúttal kissé szerencsésen szereztünk pontot. De el kell ismerni, hogy 70 percig az Újpest dominált, addig nem tudtuk a futóikkal felvenni a versenyt. A hazai csapat próbált letámadni, erre számítottunk, de nem tudtunk velük mit csinálni. Mivel a támadóink inkább alacsonyabbak, így picit meg voltunk lőve a felíveléseknél. A végén viszont kicsit többet tudtunk támadni, ezzel így talán rászolgáltunk a szerencsére, ilyen a foci. Bátrabban kell futballoznunk legközelebb.” (paksifc.hu)

Honvéd – Mezőkövesd 1-1

Supka Attila (Honvéd): “Nem tudtuk megvalósítani azokat, amikről a héten beszéltünk: nem volt agresszív a védekezés, nem tudtunk a középpályán annyi labdát szerezni, mint kellett volna, hiányoztak a mélységi beindulások, mindenki visszalépett a labdákért. Mondhatjuk, hogy szerencsével sikerült megtartani az egy pontot, mert olyan hibákat vétettünk a védekező részen, ami eddig nem volt jellemző.”

Kuttor Attila (Mezőkövesd): “Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, az eredmény reálisnak mondható. Dicséret illeti a csapatomat, azokat az erényeket tudtuk pályára vinni, amiket képviselünk. Volt tartásunk és karakterünk, így egyenlíteni tudtunk, sőt, megvolt a meccslabdánk is.”

DVTK – MTK 3-2

Fernando Fernandez (DVTK): “Fontos mérkőzés volt, nagyon értékes 3 pontot szereztünk. Ha valaki csak az eredményt látja, nem egy fair eredményt lát, hiszen az alapján szorosnak tűnik a meccs, de jobbak voltunk az ellenfelünknél, megérdemelten nyertünk. A csapatunk fejlődik, ez nem csak az utolsó két meccsen volt így, hosszabb ideje ez a helyzet. Most viszont jönnek az eredmények is, ami a profi futballban mindent felülír.

A csapat vevő a munkára, szeretne fejlődni, de még előre kell lépnünk minden téren. Fontos a 3 pont, a 3 rúgott gól, a 3 fiatal játékos, aki az akadémiánkról kikerülve lépett pályára – ezeknek mind van lehetőségünk örülni.

Ami a kapusposztot illeti: Antal az elmúlt hetekben folyamatosan fájdalmak mellett védett, így az orvosokkal egyeztetve pihentettük, emiatt nem állhatott a kapuba, de Bukrán is megérdemelte a lehetőséget.”

Feczkó Tamás (MTK): “Gratulálok a DVTK-nak. Sokkal motiváltabbak voltak a hazaiak, emiatt kerültünk komolyabb hátrányba az első félidő után. A szünetben szerkezetet váltottunk, a győzelemért mentünk ki 0-2-nél is, hiszen van bennünk olyan mentális erő, hogy ezt elérjük, de az első félidőben elkövetett hibáinkért megfizettünk. Pozitívum a második félidei játékunk, amikor is nagyot kockáztattunk, az ellenfél térfelén telt a játék 80%-ban, de a hazaiak élő falat húztak a 16-osuk elé, amit nagyon nehéz volt áttörni. Ráadásul végig benne volt a kontrák lehetősége a hazaiak játékában. Hiába tettünk meg mindent, ez is kevés volt a pontszerzéshez, talán ha hamarabb jön az első gól, lett volna esély erre.” (mtkbudapest.hu)