Fotó: dvsc.hu

A Loki edzője kifakadt a Fradi-K.O. után: "Ez szinten aluli volt, macska-egér játék" - NB I-es értékelések

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket Kecskeméten, illetve a Groupama Arénában. Edzői értékelések.
Csakfoci.hu 2024. május 5., vasárnap 21:32
Fotó: dvsc.hu
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket Kecskeméten, illetve a Groupama Arénában. Edzői értékelések.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 5., vasárnap 21:32

KECSKEMÉT - PAKS 0-0

Bővebben a mérkőzésről itt!

Szabó István (KTE): - A csapattal hosszabban beszélgettem a lefújás után, ugyanis csalódottak voltak, hiszen ezt a mérkőzést csak mi nyerhettük volna meg. A kiállítás után érthetően visszaállt a Paks, viszont azt be kell látni, hogy hiába az emberelőny, nem hagyhattuk ott a Paks egyszem támadóját – főleg a második félidőben Böde Dánielt – egy az egyben hátul. Ketten fogtuk, de így már rögtön nyolc a nyolc ellen támadtunk. Egy ilyen mélyen védekező csapat ellen szűk területen nem kell rohanni, hanem pontosan kell játszani, sok pontrúgással próbálkozni. A pontosság és a kreativitás viszont hiányzott a játékunkból, technikai hibáink is akadtak. Célunk az volt, hogy gyorsan és szélesen játszunk, valamint a megfelelő időben áttörjük pontos kispasszokkal a védelmi vonalakat, de a Paks nagyon masszív védekezése ellen ezt nem sikerült megvalósítanunk. Ne felejtsük el, hogy a második helyen álló Magyar Kupa-döntőssel játszottunk. Gratulálok a Paksnak az egész éves teljesítményéhez! (kecskemetite.hu)

Bognár György (Paks): - Nagyon elégedett vagyok a csapattal, mert így, hogy a hatodik perctől emberhátrányban játszottunk, teljesen felborult az előzetes számításunk. Mi futballozni szerettünk volna, de a kiállítás után nagyobb fókuszt kellett helyeznünk a védekezésre. Gyakorlatilag helyzet nélkül lehoztuk a mérkőzést. Ellenfelünk nyomása passzív volt, mi nem tudtunk kontrákat vezetni. A hozzáállással és védekezés szempontjából a csapatjátékkal elégedett vagyok. Ha számolgatunk, az egy megszerzett pont jó, sokat ér. Két mérkőzés van vissza a bajnokságból, a sorsunk pedig a saját kezünkben van. (paksifc.hu)

FERENCVÁROS - DVSC 5-1

Bővebben a mérkőzésről itt!

Dejan Stankovic (FTC): - Úgy gondolom, hogy egy nagyon-nagyon fontos jelenettel kezdtük ezt az egész mérkőzést. Mind a debreceni, mind a ferencvárosi játékosok az édesanyjukkal vonultak be a pályára, ami úgy gondolom, egy nagyon-nagyon fontos üzenet volt, és mint mondtam, hogy ez egy nagyon nagy felelősség is a játékosok számára. Úgy gondolom, hogy mindenki örömmel játszott az édesanyja előtt, én is innen szeretném üdvözölni a saját édesanyámat, és úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó teljesítmény volt.

Nyilván nem könnyű megtartani a fókuszt, amikor majdnem egy hónappal a bajnokság vége előtt már be van biztosítva a bajnoki cím, de úgy gondolom, hogy lenyűgöző volt, amit a fiúk motiváció szinten is mutattak, és nagyon nagy köszönet jár a játékosaimnak ezért.

Nem szeretek kiemelni külön játékosokat, de Abena egy nagyon-nagyon lenyűgöző futballista, egy igazi nagy ember, hatalmas nagy szívvel, és ez az, amit el is várok a játékosaimtól. Az első perctől kezdve a végéig az történt ma a pályán, amit látni szerettem volna és hogyha az ember hisz abban, hogy egy szabadrúgás után fel lehet ugrani, be lehet törni és gólt lehet belőle szerezni, akkor gyakorlatilag ez meg is történik. Ez az ajándék azért, hogyha hisz az ember magában, és igazából ez történt ma a pályán is, ahogy láthattuk. Vár ránk még egy nagyon komoly feladat, a kupadöntő, a célunk, hogy elhódítsuk a trófeát. Olyan hozzáállásra van szükség az összes találkozónkon, mint amilyet ma is mutattunk. (M4 Sport / fradi.hu)

Srdjan Blagojevic (DVSC): - Először is szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak a győzelemhez. Nem szoktam beszélni az öltözőben ilyenkor a fiúkkal, de most azt mondtam nekik, hogy ez volt a legrosszabb meccsünk, mióta a DVSC kispadján ülök. Ugyanaz volt a tervünk, mint az elmúlt három-négy mérkőzésen, amit a Ferencváros ellen játszottunk, megmutattam a statisztikákat a játékosoknak, hogy nagyobb volt a várható gólok száma, hasonló volt a labdabirtoklásunk, és bátran játszottunk ezeken a mérkőzéseken, attól függetlenül, hogy a Ferencváros volt az esélyes, hiszen nagyon jó, nagyon magas szintű csapatuk van. Így ma is ezt a stratégiát szerettük volna követni,

de szinten alul játszottunk, és nem is szeretném elemezni ezt a mai mérkőzést, olyan volt, mint egy macska-egér játék, amiben a Ferencváros volt a komoly csapat, mi pedig nem tudtunk felérni hozzájuk. Nagyon szégyellem magam és szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól, hiszen a mai teljesítményünkkel azt mutattuk, hogy nem az a csapat vagyunk, aki le tudja győzni a Ferencvárost, és ezért szeretnénk elnézést kérni.

Két mérkőzés maradt hátra, amikor bizonyíthatunk és meggyőzhetjük őket és magunkat is arról, hogy megmaradt a bátorságunk.

Olvastad már?
NB II: Bajnok és kilenc év után NB I-es a Nyíregyháza - eredmények, tabella
A Gyirmót elleni vasárnapi fordítással (3-1) biztossá vált a Nyíregyháza bajnoki címe és feljutása a Merkantil Bank NB II-ből, a Tímár Krisztián vezette Szpari 2015 után lesz újra tagja az élvonal mezőnyének. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz