Spanyol sztárcsapatnál bizonyíthatott a fiatal magyar gólkirályjelölt: "Talán mi ebből a szempontból kissé el vagyunk kényeztetve" - interjú

A Spanyolországban szerzett élmények kapcsán nyilatkozott honlapunknak Nyikos Botond, a debreceniek 2008-as születésű támadója, aki 16 góljával jelenleg vezeti az Országos U16-os kiemelt bajnokság góllövőlistáját.
Póczik Dávid 2024. május 1., szerda 13:10
A Spanyolországban szerzett élmények kapcsán nyilatkozott honlapunknak Nyikos Botond, a debreceniek 2008-as születésű támadója, aki 16 góljával jelenleg vezeti az Országos U16-os kiemelt bajnokság góllövőlistáját.
Szerző: Póczik Dávid 2024. május 1., szerda 13:10

Még múlt héten írtunk róla, hogy a DVSC Labdarúgó Akadémia és a spanyol Villarreal CF együttműködésének köszönhetően egy héten át a Villarreal vendégeként újabb debreceni küldöttség szerezhetett tapasztalatokat Spanyolországban. A kint töltött egy hét alatt a Loki fiataljai megismerkedhettek a Villarreal akadémiájával, találkozhattak a spanyol klub szakembereivel, valamint az edzéseken is megmutathatták tudásukat.

A Spanyolországban szerzett élmények kapcsán nyilatkozott honlapunknak Nyikos Botond, a debreceniek 2008-as születésű támadója, aki 16 góljával jelenleg vezeti az Országos U16-os kiemelt bajnokság góllövőlistáját. A 16 esztendős játékos elárulta, hogy nézett ki a program, melyben részt vettek, valamint elmondta, milyen különbségeket tapasztalt a sztárcsapatnál töltött idő alatt.

- Vasárnap utaztunk ki Spanyolországba, hétfőn először körbevezettek minket a létesítményben és a stadionban is, majd utána kezdődtek az edzéseink. Ami már az elején feltűnt, hogy nem az intenzitásban van a legnagyobb különbség Spanyolország és Magyarország között, hanem a játék technikai részében, valamint itt kiemelkedően meg kell dolgozniuk a játékosoknak azért, hogy bekerülhessenek a kezdőbe. Az U16-os korosztálynak hétfőtől csütörtökig vannak edzései, pénteken szabadnapjuk van, majd szombaton játsszák a mérkőzéseket - fogalmazott Nyikos Botond a csakfoci.hu-nak, majd a kinti körülményekre is kitért.

A körülményeket tekintve nincs különbség az akadémiák között, sőt, talán azt mondanám, hogy itthon jobb a létesítmények felszereltsége. Spanyolországban csak műfű van az utánpótlásban, míg nálunk nagyrészt normál pályán játszunk. Talán mi ebből a szempontból kissé el vagyunk kényeztetve.

- Kérdeztük a spanyolokat, nem fáj-e a térdük a műfű miatt, de azt mondták, ezt kell megszokniuk, alkalmazkodniuk kell a helyzethez. Általában sokan panaszkodnak amiatt, hogy a műfű miatt fáj a sarkuk, a talpuk vagy a térdük - mondta Nyikos, hozzátéve, hogy gyorsabb a játék a spanyoloknál, de hamar meg tudta szokni az iramot. Támadóként emellett az tűnt fel neki, hogy a külföldi védők erőszakosabban léptek fel ellene. A debreceni tehetség az U16-os magyar bajnokságról és a gólkirályi címről is szót ejtett.

- Főleg az U16-os korosztályban játszok, csapatszinten nagyon nehezen kezdődött a szezon, de ebből ki tudtunk lábalni, folyamatosan lépünk előre, ezt bizonyítja az is, hogy már a negyedik helyen állunk. Saját magam szempontjából úgy érzem, ez a szezonom is jól alakul, még úgy is, hogy a tavalyi idényben több gólt szereztem. A játékom sokat fejlődött az elmúlt egy évben, így az U17-ben is megkaptam a lehetőséget. Az első fellépésemen egy kupameccsen góllal tudtam hozzájárulni a csapatunk továbbjutásához. Az idősebb korosztályban már a bajnokságban is kaptam szerepet, egyelőre nem kezdőként, de tovább dolgozok, hogy ez is összejöjjön - mondta, kiemelve, hogy mindent megtesz azért, hogy idén is ő legyen korosztálya legeredményesebb játékosa.

- Nagyon jól érzem magam Debrecenben, akár azt is el tudom képzelni, hogy az egész karrieremet itt töltsem. Amennyiben külföldön szeretném kipróbálni magam, akkor lépnem kell a karrierem érdekében, de imádom az edzések minden egyes percét, nagyon szeretem ezt a várost és a klubot. Amióta megvan a DVSC együttműködése a Villareallal, azóta félévente mennek ki az akadémiai játékosok kisebb turnusokban a klubhoz. A teljesítményem alapján most nekem is sikerült bekerülnöm, amiért hálás vagyok a DVSC-nek - zárta Nyikos az interjút.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz