Fotó: pmfc.hu

Mátyus a Pécs kilátástalan helyzetéről: "Sok minden történt a klubbal fél év alatt, a történések 90 százaléka negatív volt"

A másodosztályú tagságáért küzdő PMFC egy kiegyenlített első félidő után 3-1-re kikapott a feljutásért harcoló ETO-tól, így Mátyus János csapatának már négy pont a hátránya a bennmaradást jelentő 14. helytől.
Csakfoci.hu 2024. május 6., hétfő 9:50
Fotó: pmfc.hu
A másodosztályú tagságáért küzdő PMFC egy kiegyenlített első félidő után 3-1-re kikapott a feljutásért harcoló ETO-tól, így Mátyus János csapatának már négy pont a hátránya a bennmaradást jelentő 14. helytől.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 6., hétfő 9:50

Az ETO-PMFC (3-1) mérkőzés után Mátyus János, a pécsiek vezetőedzője őszintén beszélt a gondokról és a nehézségekről.

- Vezetőedzőként a meccs előtt azzal nem foglalkozhattam, hogy az amúgy sem túlságosan jól szereplő csapatomból öt kezdőjátékos kiesett különböző okokból. Ettől függetlenül 11 pécsi vette fel a mezt, és az első 10 perc kivételével az első félidő rendben volt, megérdemelten egyenlítettünk. A második félidőben elképesztő erőket mozgósított a Győr, a nagy nyomásból jött a második találat, innen már nehéz volt talpra állni. Van ennyi különbség a két keret között. Gratulálok az ETO-nak.

Mátyus szót ejtett a mérkőzés utáni szituációról is, amikor a szurkolók elbeszélgettek a pécsi játékosokkal.

- A szurkolóknak mindig igazuk van. Ezek a srácok több száz kilométert utaznak, több tízezer forintot elköltenek egy ilyen túra során, és azt szeretnék, hogy jól szerepeljen a csapatuk. Ez így van rendjén. A játékosokat lehet bírálni, sőt, kell is, ha az a bírálat jogos. Aki ezt nem bírja, keressen más kereseti lehetőséget. De ha a jogosan bírálók egy kis empátiával  belegondolnak a játékosok helyzetébe, látják, hogy mennyi minden történt szűk egy év alatt a klubnál, és ezen történések 90 százaléka negatív. A negyedik edzője vagyok a PMFC-nek, ami extrém szituáció bő fél év alatt. Négyszer kellett váltani, megszokni valami újat, átállni, négyfajta karaktert megszokni, ami nem egy komfortos dolog. Jelen pillanatban borzasztó nehéz a helyzetünk, de a legutolsó leszek, aki feladja. Kilátástalannak tűnik a helyzet, de van még három mérkőzésünk. Ha háromból hármat nyerünk, komoly esélyünk van a bennmaradásra, tudom, ettől most mesze vagyunk, de mindent megteszünk, hogy másodosztályú maradjon a PMFC. Óriási támogatást adnak a szurkolóink, bízom benne, hogy jövő héten a sorsdöntő mérkőzésre kilátogatnak és utána egészen másfajta hangulatban tudunk majd egymással beszélgetni.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz