Styles az Eb-ről, a húslevesről és egy meglepő telefonhívásról: "Ha Szoboszlai vezet minket, ez a mi játszóterünk"

Callum Styles egy váratlan telefonhívásnak is köszönhetően utazhat a magyar válogatottal az Európa-bajnokságra. 
Csakfoci.hu 2024. június 10., hétfő 10:11
Callum Styles egy váratlan telefonhívásnak is köszönhetően utazhat a magyar válogatottal az Európa-bajnokságra. 
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 10., hétfő 10:11

Callum Styles rövid futballkarrierje során a Burnley-tól a Bury-n és a Barnsley-n keresztül Budapestig vezetett, és mint a The Guardian c. brit lap írja, idén nyáron akár egy berlini megállóval is bővülhet az útja. Egy meglepő telefonhívás után, két évvel és 21 válogatottsággal később az angol származású középpályás tagja az Európa-bajnokságra készülő magyar csapatnak.

- A futballban gyorsan terjed a hír, valahogy Magyarországra is eljutott, így felvették a kapcsolatot a klubbal és az ügynökömmel is - mondta Styles. - Hetekkel később kapok egy telefonhívást a kapitánytól, hogy amint elkészül az útlevelem, szeretné, ha ott lennék a következő edzőtáborban. Megkérdeztem: "Megnéznének" Erre ő: "Nem, azért hogy játszhassak". Ez volt a "wow" pillanat. Ha esetleg van egy Barnsley-TV előfizető Budapesten, akkor ezúton is köszönöm neki - viccelődött a játékos.

A lap cikkéből kiderült, hogy a futballistának eszébe sem jutott, hogy milyen jelentősége volt, amikor gyerekként a nagymamájánál húslevest evett tésztával, azaz egy igazi magyar ételt, miközben a magyar származása szinte rejtély volt a számára.

Mint ahogy arra sem gondolhatott, hogy majd egyszer magyar színekben válthatja valóra az álmát, azután, hogy veretlenül vívta meg a válogatott az Eb-selejtezőket, és tétmeccsen közel két éve nem szenvedett vereséget.

- Gyerekként mindig erről álmodtam, mert ott akarsz játszani egy nagy tornán, és most ez valósággá vált. Ez egy valóra vált álom.

Szoboszlai Dominik nagyon jól végzi a dolgát csapatkapitányként, nagyon jól teljesítettünk, mióta megválasztottuk. Tizennégy meccsen veretlenek voltunk, így az, hogy ő vezet minket egy olyan nagy versenyen is, mint az Európa-bajnokság, hatalmas önbizalmat ad nekünk. Ha ő vezet minket, akkor a torna a mi játszóterünk, és nekünk csak azt kell folytatnunk, amit eddig csináltunk. Szerintem nagyon jól fogunk szerepelni

- bizakodott a sokoldalú futballista.

A 2021-es Eb végén Styles még feldúltan nézte, ahogy szülőhazája, Anglia büntetőkkel veszített az olaszok elleni döntőben. Azóta a magyar csapattal kétszer is legyőzte őket a Nemzetek Ligájában. Magyarország szintén hazai pályán 1-0-ra legyőzte Németországot is, és mint a cikk írja, "nem félünk senkitől".

- Keserédes volt, mert én valahol mindkét országot képviselem. Mindkettő az én országom, hiszen magyar gyökerekkel Angliában nőttem fel. Ez egy furcsa érzés volt számomra a meccsek után. A felkészülés során az ember a meccsre koncentrál, és csak azután fogadja fel az egész helyzetet. Akkor aztán rádöbbensz, hogy "Hűha, kétszer is megvertem Angliát" a csapattal, pedig papíron Európa, ha nem a világ egyik legjobb válogatottja.

Arról, hogy Magyarországnak egy igazán összetartó válogatottja van, az is árulkodik, hogy Styles Szoboszlaival és másokkal együtt egy pókercsoport tagja, a novemberi selejtezőket követően pedig a csapat tagjai a szurkolókkal együtt egy éjszakai klublátogatással ünnepeltek, ami segített Stylesnak megtanulni, hogy ebben országban a futball- és a szurkolói kultúra kissé más, mint a szülőföldjén.

- Én csak a válogatott meccseket látom, de a szurkolóink a legjobbak közé tartoznak, akiket valaha láttam - elképesztőek. Van egy lelátórész az ultráknak, ahol egyáltalán nem állnak meg, a meccs előtt, alatt és után sem. Nagyon jó a kapcsolatunk velük - minden meccs után odamegyünk és elénekeljük velük a Himnuszt. Nagyon nagy a szenvedély a futball és a válogatott irányába. Nekünk csak vissza kell adnunk ezt a pályán, és ezt az utóbbi időben meg is tettük - tette hozzá.

Aki a nagymamája főztjén kívül nem sokat tudott az örökségéről, és azelőtt, hogy először csatlakozott a csapathoz, még soha nem járt Magyarországon.

- A Duolingót használom, mindent megpróbálok. Ez nem egy könnyű nyelv, mondjuk így. Nehéz, amikor átmész oda, de elég sokat tanulok a táborban, de amikor annak vége, visszatérek Angliába, és mindenki angolul beszél. Könnyű elfelejteni, amit tanultál, mert senki sem beszél magyarul körülötted.

A cikkből kiderült az is, hogy Styles - aki a szezon második felét kölcsönben a Sunderlandnél töltötte - a nyáron valószínűleg visszatér a másodosztályba, hiszen a középpályás iránt több Championship-klub is érdeklődik, és a Barnsley-nál történő maradása igen valószínűtlennek tűnik. Addig viszont csak a minél jobb Eb-szereplés lebeg a szeme előtt.

- Szeretnék olyan messzire jutni Magyarországgal, amilyen messzire csak tudok, és remélhetőleg be tudunk jutni a későbbi fordulókba a csoportkörből - ez az elsődleges cél -, majd utána meccsről meccsre kell haladni, és meglátjuk, hogy meddig jutunk.

Olvastad már?
Eb 2024: A magyar válogatottnál csak egy csapat száll meg drágábban - sajtóhír
Egy külföldi oldal hasonlította össze a csapatok által választott szálláshelyek árait.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz