Fotó: mlsz.hu

Eb 2024: A magyar válogatottnál csak egy csapat száll meg drágábban - sajtóhír

Egy külföldi oldal hasonlította össze a csapatok által választott szálláshelyek árait.
Csakfoci.hu 2024. június 10., hétfő 8:58
Fotó: mlsz.hu
Egy külföldi oldal hasonlította össze a csapatok által választott szálláshelyek árait.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 10., hétfő 8:58

Az Urlaubs Tracker annak járt utána, hogy kiderítse, az Európa-bajnokságra kijutott válogatottak milyen árakon szállnak meg az Eb ideje alatt, kik azok, akik a legdrágább, és kik azok, akik a legolcsóbb szobaárakkal kalkulálhatnak. Az árakat a 2024. április 15. és április 30. közötti időszakban vizsgálták, ebben a periódusban megnézték az adott szállások legmagasabb és legalacsonyabb árait, és a különböző szobakategóriákra vonatkozóan kiszámították az átlagárakat.

Az oldal felmérése szerint - feltételezve, hogy mindegyik csapat a szálloda lakosztályait választotta - az osztrák válogatott játékosai alhatnak a legdrágábban, egy lakosztály a berlini Schlosshotel Grunewaldban körülbelül 1262 euróba kerül. Ausztriát Spanyolország és Magyarország követi holtversenyben: bár a két csapat különböző szálláshelyeket választott, egy éjszaka ugyanannyit, 890 euró körüli összeget kóstál. A harmadik legtöbbet pedig a mieink csoportellenfelének, Svájcnak kell kifizetnie, egy éjszakáért a stuttgarti Waldhotel lakosztályában 704 eurót. (cikkünk alább folytatódik)

A TOP10 legdrágább szálláshely

Forrás: Urlaubs Tracker

Érdekesség, hogy az egyik sztárcsapat, a címvédőnek számító olasz válogatott ebben a tekintetben csak a középkategóriában foglal helyet, a "Hotel Vier Jahreszeiten" szállodában elhelyezkedő csapat egy lakosztályért itt átlagosan 318,50 eurót fizet.

Azt is megnézték, hogy ha a szurkolók a válogatottak szálláshelyéül szolgáló szállodákban, de nem a lakosztályban, csak a standard szobákban szeretnének megpihenni, akkor mennyit kellene fizetniük. Itt szintén a harmadik helyre futott be a mieink által választott hotel 356 euróval.

Forrás: Urlaubs Tracker

A reggelit is minden csapat költségeibe beleszámítva a mieink már lejjebb, "csak" a negyedik helyen szerepelnek. Azt persze érdemes hozzátenni, hogy a fenti számítások csak amolyan nagyságrendi összehasonlításként szolgálhatnak, ez nem azt jelenti, hogy az egyes szövetségek pontosan ennyit fizetnek a szobákért, mert ezek árait még más tényezők is befolyásolhatják.

Olvastad már?
Rossi az Eb edzőtitánjai között - az angol és a francia kapitány mellett emlegetik a magyar "fegyelmezőt"
Egy nemzetközi sportportál mutatta be a 2024-es Európa-bajnokság csapatai mögött álló "stratégiai elméket", azaz szövetségi kapitányokat, kiemelve közülük Marco Rossit.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz