Fotó: fradi.hu

Stankovic: "Az NB I-nek szüksége van hasonló színvonalú találkozókra"; Hornyák a Puskás első idei győzelméről: "Ez volt a leggyengébb tavaszi meccsünk" - így látták az edzők

Az NB I 20. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Póczik Dávid 2024. február 10., szombat 21:40
Fotó: fradi.hu
Az NB I 20. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Szerző: Póczik Dávid 2024. február 10., szombat 21:40

Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 1-2

A mérkőzéstől ide kattintva olvashatsz bővebben!

Srdjan Blagojevic (DVSC): - Számítottunk erre a típusú mérkőzésre, és erre is készültünk. A mérkőzés előtt elmondtam, hogy egy nagy múltú csapat ellen játszunk, amely a Konferencia Ligában is érdekelt. Magas intenzitású mérkőzés volt, nem volt sok terünk, és nem volt sok időnk, hogy döntéseket hozzunk. Gyorsan reagáltunk, az ilyen meccsekből tudunk fejlődni. Nagyon büszke vagyok a csapatra és a játékosokra, minden tőlük telhetőt megtettek, a teljesítménnyel is elégedett vagyok. A futballban az eredmény a legfontosabb, pontot most nem tudtunk szerezni. A csapatom úgy teljesített, ahogy szerettem volna, függetlenül a körülményektől és a mérkőzés alakulásától. Ugyanazokhoz az elvekhez tartottuk magunkat, és mi is megnehezítettük a Fradi dolgát, hiszen keményen kellett védekezniük, és közel is kerültünk a gólszerzéshez - mondta a szakember, aki a sok sikert kíván a Ferencvárosnak az Olympiakosz ellen EKL-mérkőzésre is.  (M4 Sport)

Dejan Stankovic (FTC): - A Konferencia Ligát és a bajnokságot teljesen külön kell kezelni, nem szabad választani a kettő között, az egyik ugye előfeltétele a másiknak. Egy nagyon erős, és nagyon akaratos ellenféllel játszottunk ma, főleg úgy, hogy az első percben hátrányba kerültünk. Ebből csak csapatmunkával lehetett felállni, együtt sírunk, együtt nevetünk, együtt küzdünk. A korai gól nem borította a terveink, folytattuk a játékot a megbeszéltek szerint, és közösen sikerült ezt az eredményt összehozni. Nagyon komoly teljesítményt tettünk le az asztalra, de az ellenfelünket is dicséret illeti, végletekig kiélezett összeecsapásnak lehettünk szemtanúi. Sok párharc, sok helyzet volt a mérkőzésen, de a legfontosabb az, hogy elhoztuk a három pontot. Büszke vagyok a csapatra, hiszen nem estünk szét a korán bekapott gól után, egységesen küzdöttünk, és így meg tudtuk fordítani az állást. Az utolsó 20 percben változtattunk a felálláson, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy mindvégig csapatként játszottunk. Az ilyen mérkőzések segítenek abban, hogy jobbá váljunk. Nagyon sok erő és energia volt a meccsben, a magyar bajnokságnak és a magyar futballnak szüksége van hasonló színvonalú találkozókra. Jó minőséget képvisel a magyar bajnokság, és igenis 2-3 magyar csapatnak folyamatosan ott kellene lennie az európai kupákban minden évben, és nemcsak az első körben. (fradi.hu, M4 Sport)

MTK Budapest-Fehérvár FC 0-2

A mérkőzéstől ide kattintva olvashatsz bővebben!

Horváth Dávid (MTK): A mérkőzés első negyedében elment az esélyünk. Nem csupán a kapott gólokról, hanem a játék egészéről van szó: jobb volt akkor a Fehérvár. Sajnos erre ráment a teljes találkozó. Utána voltak jó időszakaink nekünk is, viszont akkor nem voltunk olyan hatékonyak, mint az ellenfelünk. A második félidőben is megvolt az ötlet, viszont a ritmusváltások nem voltak olyan nagyfokúak, amire szükség lett volna, hogy megbontsuk a Fehérvárt, illetve lassabb volt a labdajáratás is, kevésszer jutottunk a Fehérvár tizenhatosán belülre, Némethet és Jurinát nem tudtuk megjátszani. Rányomta a bélyegét a játékunkra az első húsz-huszonöt perc - fogalmazott az MTK trénere, aki szerint a következő, Puskás Akadémia elleni mérkőzésen nem szabad átengedni a kezdeményezést  az ellenfélnek a találkozó elején. (M4 Sport)

Bartosz Grzelak (Fehérvár): Nagyon büszke vagyok a csapatomra, a meccs előtt is volt már róla szó, milyen kemény menetrendünk van. Egy héten belül három idegenbeli mérkőzés is jön, ráadásul betegségek is nehezítették a dolgunkat a héten, de a játékosaim fantasztikusan végrehajtották a meccstervet. Stefanelli hozta az extrát, de összességében a teljes csapat teljesítményével elégedett vagyok. Fantasztikus volt a védekezésünk, kompaktak voltunk, együtt védekeztünk végig. Az volt a célunk, hogy ne hagyjunk helyeket az ellenfélnek a védelmünk mögött, ezt is teljesítettük, az pedig, hogy ismét kapott gól nélküli összecsapást tudhatunk magunk mögött, további pluszt adhat a játékosok önbizalmának.

Elégedett vagyok, és abban bízom, hogy a jövőben már nem fogok kérdéseket kapni az idegenbeli statisztikánkkal kapcsolatban. Valóban fontos, volt hogy idegenben is megtaláljuk a győztes utat, de még nem dőlhetünk hátra, mennünk kell tovább.

(M4 Sport)

Kisvárda-Puskás Akadémia 0-2

A mérkőzéstől ide kattintva olvashatsz bővebben!

Feczkó Tamás (Kisvárda): - Még nem voltam az öltözőben, mert keresni kellene a szavakat, hogy normálisan tudjak beszélni. Az akarati tényezőkkel nem volt baj, de a játék az nagyon dadogós volt. Megint mi kaptuk az első gólt, ami előtt egy olyan emberünk csúszott be előtte, akinek nem is ott kellett volna lenni. Ez elfogadhatatlan és megmagyarázhatatlan, mert ha mindenki tudja mi a pozíciója és nem ott van, azt mindig megbüntetik. Sokkal többet kell tenni a pályán, az biztos, hogy most a kapufáról befele fog pattanni a labda, ha nekünk rúgnak kapura. Abban biztos vagyok, ha többet teszünk, és jobban akarunk, akkor ez a tendencia meg fog fordulni - fogalmazott Feczkó, hozzátéve, hogy a jövő heti mérkőzésig a csapat helyzetkihasználását kell javítani. (M4 Sport)

Hornyák Zsolt (Puskás): - A legutóbbi mérkőzéseink után is arról beszéltem, hogy a játékkal nem volt gondunk, csak a helyzetek kihasználásával. A feszültség leesett rólunk az első gólnál, Nagy Zsolt jó helyen volt, és ezekkel az apró gólokkal megfordítottuk a szerencsét. Ha értékelnem a három tavaszi meccs minőségét, akkor lehet, ez volt a leggyengébb meccsünk, de tettük amit akartunk, megszereztük a második labdákat, ezekből tudtunk veszélyes támadásokat vezetni és gólokkal tudtuk befejezni ezeket. (M4 Sport)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz