Fotó: Puskás Akadémia

NB I: A brazil válogatott támadó sem segített - a Puskás Akadémia lökte tovább a kiesés felé a sereghajtót

A Puskás Akadémia az első félidőben eldöntötte a Kisvárda elleni szombati bajnokit.
Csakfoci.hu 2024. február 10., szombat 14:21
Fotó: Puskás Akadémia
A Puskás Akadémia az első félidőben eldöntötte a Kisvárda elleni szombati bajnokit.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 10., szombat 14:21

A sereghajtó Kisvárda és a hatodik helyen álló Puskás Akadémia összecsapásával vette kezdetét az NB I 20. fordulója szombaton. Mindkét együttes két-két vereséggel kezdte a tavaszt, így a javítás reményében léptek pályára a felek. A szabolcsi együttes legutóbbi találkozóját követően Feczkó Tamás vezetőedző is nagyon elégedetlenül nyilatkozott játékosai teljesítményéről, ennek pedig meg is lett az eredménye erre a hétvégére, a szakember ugyanis kilenc helyen változtatott a kezdőcsapaton, mindössze Jovicic és Mesanovic neve maradt meg a felállásban, míg a kispadon már helyet kapott a 3-szoros brazil válogatott támadó, Wellington Nem, aki a télen érkezett Kisvárdára és eddig még nem volt a meccskeretben.

I. félidő

Nem óvatoskodtak a csapatok a találkozó elején, a 7. percben Kovács mozdult ki bátran a kapujából, Komáromi megpróbálta eltolni mellette a labdát és kapura rúgni, de a kapus jól zárta a szöget és védeni tudott. Egy percre rá Lucas 9 méterről vette célba a hosszú, bal alsó sarkot és nagyon kevéssel tévedett, mint ahogyan a másik oldalon Favorov 16-oson kívüli próbálkozása sem sokkal süvített el a jobb sarok mellett.

A 17. percben megszerezte a vezetést a Puskás: egy szabadrúgást követően Spasic fejéről csúszott tovább a hosszúra a labda, ahol Stronati középre fejelt, Nagy Zsolt pedig senkitől sem zavartatva, négy méterről a bal sarokba továbbított, szintén fejjel - 0-1.

Pár perccel később Filipovic találta el a kapufát szögletből, majd egy lehetséges kisvárdai büntetőt vizsgált a VAR Filipovic és Nagy Zsolt ütközésénél, de végül maradt a játékvezető eredeti ítélete, a szabadrúgás kifelé. A 35. percben megduplázta előnyét a Puskás: Corbu ugratta ki remek ütemben Komáromit, aki Alic mellett, 10 méterről, kissé éles szögből kilőtte a bal alsót, 0-2.

II. félidő

A szünetben két cserét is eszközölt Feczkó Tamás, de nem lett veszélyesebb a hazai csapat, sőt az első nagyobb helyzet a vendégek előtt alakult ki az 57. percben, amikor Komáromi-Corbu-Soisalo volt a labda útja, a finn támadó üresen állt a 16-oson belül, de végül nem sikerült jól átvennie a labdát és már csak éles szögből próbálkozhatott 7 méterről, Kovács azonban lábbal védett.

Az 59. percben ismét kettőt változtatott a hazai csapat és debütálhatott végre a 3-szoros válogatott brazil válogatott Wellington Nem.

Jött is a kisvárdai helyzet, igaz, egyelőre nem Wellington Nem részéről: Cipetic jobb oldali beadását Camaj vágta közelről mellé szorongatott helyzetben. Aztán a brazil támadó is megmutatta, hogy nem véletlenül várták nagy reményekkel: a jobb oldalról cselezett befelé, majd 20 méterről keményen lőtt a jobb felső felé, de Pécsi szépen fogta a kísérletet. A vendégek a csereként beállt Slagveer révén veszélyeztettek még, de Kovács fogta a lapos kísérletet.

Az utolsó percekben a Puskásban bemutatkozhatott a mindössze 16 éves Mondovics Kevin is.

Mivel gól nem született a második játékrészben, így a Puskás Akadémia 2-0-ra nyert, ezzel a Kisvárda egyre nagyobb bajba sodródik. 

NB I, 20. forduló

Kisvárda-Puskás Akadémia 0-2 (Nagy Zs. 17., Komáromi 35.)

Kisvárda: Kovács - Stefan (Cipetic, 59.), Jovicic, Lippai, Alic - Lucas (Wellington Nem, 59.), Matic - Filipovic (Ötvös, 81.), Mesanovic, Spasic (Nikolov, 46.) - Ilievski (Camaj, 46.).

Puskás: Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. (Mondovics, 90.) - Favorov, Batik (Szolnoki, 90.) - Soisalo (Brandon, 66.), Corbu (Slagveer, 81.), Komáromi - Plsek (Nissila, 81.).

Olvastad már?
NB I: Zsinórban ötödjére kaphat ki Mészöly az Újpesttel - nem csak a csapat rossz szériáját kell megtörnie
Az Újpestre visszatérő szakember legutóbb négy vesztes bajnokit követően távozott a negyedik kerületiektől.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz