Rebrov kifakadt: "Miért ezt érdemli a Fradi?" - így látták az edzők

A paksi szív és lélek diadala, Hornyák eddigi legnehezebb meccse, igazságos döntetlen Diósgyőrben - az NB I-es edzői értékelések az OTP Bank Liga 28. fordulójának szerdai játéknapját követően.
Dudás Gábor 2020. június 11., csütörtök 8:59
A paksi szív és lélek diadala, Hornyák eddigi legnehezebb meccse, igazságos döntetlen Diósgyőrben - az NB I-es edzői értékelések az OTP Bank Liga 28. fordulójának szerdai játéknapját követően.
Szerző: Dudás Gábor 2020. június 11., csütörtök 8:59

DVTK - ZTE 1-1 (Szépe 69. – öngól, ill. Bolla 81.)

Beszámoló és videó itt!

A meccs történései percről percre itt!

Feczkó Tamás (DVTK): - Az első félidőben az ellenfél ötvédős rendszere ellen nagyon kevés helyzetet tudtunk kialakítani. A szünetben állítottunk a támadójátékunkon, ezt követően több lehetőségünk is volt. Az utolsó 20 perc egy valódi adok-kapokká vált, ami a kulcsembereink fáradtságának tudható be. Serhii Shestakov sérülése miatt már nem tudtunk ezeken a posztokon frissíteni. Mindkét csapat győzelemre játszott, mindkét csapat még a 90. perc után is eldönthette volna a találkozót. Akik most kerültek be a kezdőbe, régen játszottak már 90 percet, és ez látszott is rajtuk, de akik vasárnap is játszottak, azokon is kijött a fáradtság.

Igazságos eredmény született, mégis csalódott vagyok, mert vezetésünk birtokában kialakítottunk egy hatalmas ziccert, amit ha értékesítünk, akkor biztosan megnyerjük a mérkőzést.

Ugyanakkor őszintén ki kell azt is mondani, 1-1 után akár a vendégek is megnyerhették volna a mérkőzést. 

Márton Gábor (ZTE): - A sűrű program miatt muszáj pihentetni a labdarúgókat, és ha bizonyos posztokról kikerül néhány játékos, akkor át kell gondolni, mi a megfelelő felállás, ezért döntöttem ma az öt védő mellett. Örülök az egy pontnak, de nem vagyok felhőtlenül boldog. A cserék után egy véleményes gólt kaptunk - majd meg kell nézni, kiről ment ki a szöglet előtt a labda -, nyilván ez nem azt jelenti, hogy gólt is kell kapni belőle. Azt gondoltam, megfordítjuk az állást, ám a végén itt is, ott is több helyzet adódott. Nekünk is volt sanszunk a három pontra, de elfutottuk magunkat a nagy igyekezetünkben, így a DVTK-nak is akadt helyzete. Összességében igazságos döntetlen született. (dvtk.eu)

Puskás Akadémia – Kaposvár 2-1 (Knezevic 8. – 11-esből, Tamás 90.,  ill. Szakály 23.)

Beszámoló és videó itt!

A meccs történései percről percre itt!

Disztl László (Kaposvár): - Sajnos kísért minket az, hogy az első percekben gólt kapunk. Ettől még lábra tudtunk állni és sikerült egyenlíteni. A második félidőben nem folyt magas szintű játék, csak küzdés és hajtás. A vereség fájó, hiszen úgy éreztük, hogy megérdemeltük volna a döntetlent.

Az is fájó, hogy a szurkolóink egy olyan ember szidalmaznak Illés János személyében, aki rengeteget tett a klubért. 

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - Küzdött és kitartó volt a csapat. Tudtunk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk a tét nélkül futballozó Kaposvár ellen. A kihagyott helyzetek után kaptunk egy elkerülhető gólt, ezzel drámai vált a mérkőzés, megnehezítettük a sorsunkat. Úgy mentünk ki a második félidőre, hogy fel kell törni az ellenfél védekezését. A játékosok végig hittek a győzelemben és sikerült is megszerezni a kilencvenedik percben.

Ez volt a legnehezebb mérkőzés, amióta itt vagyok.

(rakoczifc.hu)

Paksi FC – Ferencváros 2-2 (Sajbán 96., Windecker 92. – 11-esből, ill. Blazic 56., Haratin 82.)

Beszámoló és videó itt!

A meccs történései percről percre itt!

Osztermájer Gábor (Paks): - Az első félidőben nagyszerűen védekeztünk, a Ferencváros nem talált rajtunk fogást. Nem gondoltam volna, hogy végül két pontrúgásból fognak betalálni. Azt jobban el tudtam volna fogadni, ha lejátszanak minket, de ilyen talán egyszer volt a mérkőzés folyamán, amikor Boli gólhelyzetbe került.

A csapat jól muzsikált, a vége pedig a szív és a lélek diadala volt, lázba hoztuk a közönséget, és ez óriási erőt adhat a folytatásra.

Nagyon nehéz meccseink vannak, remélem, bent tudunk maradni. Bödével szemben sokszor szabálytalankodtak, de ő becsületes, nem esik el. 

Szergej Rebrov (FTC): - Sajnos elveszítettünk két pontot, pedig szerintem megérdemeltük volna a győzelmet. Az utolsó percekben azonban nem voltunk arra felkészülve, hogy tíz emberrel futballozzunk. Ennek ellenére továbbra is kilenc pont az előnyünk a tabella élén. Somáliának a combja sérülhetett meg, de a meccs előtt nem jelezte, hogy bármiféle problémája lenne.

Ilyen dolgokhoz vezet az, hogy a Ferencváros az egyetlen csapat az NB I-ben, amelynek három meccset kellett lejátszania zsinórban, kétnapos pihenőkkel. Nem tudom, miért érdemli ezt a Fradi?

Több játékosomat is emiatt cseréltem le a meccs közben, szükségük van a pihenőre. Ilyen rövid szünetekkel gondolnunk kell a játékosok egészségére, az utóbbi meccseken sokszor emiatt is cseréltem, nem azért, mert bármiféle egyéb, akár taktikai gond lett volna a pályán lévőkkel. A végén nagyon fáradtan futballoztunk és tulságosan visszahúzódtunk a 16-osunkra. Ezt a hibát ki kell elemeznünk és javítanunk is kell.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz