Fotó: honvedfc.hu

Horváth: "Az első helyezett ellen játszhatsz, egy hét után, álom", a Vidinél a pszichológián volt a hangsúly – edzői várakozások

Az NB I 22. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeznek - így várják az edzők és a főszereplők a találkozókat.
Nyikes Zoltán 2021. február 20., szombat 9:39
Fotó: honvedfc.hu
Az NB I 22. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeznek - így várják az edzők és a főszereplők a találkozókat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. február 20., szombat 9:39

Zalaegerszegi TE FC–Újpest FC (14.45)

Bobál Dávid (ZTE, csapatkapitány): – Nehéz mérkőzésre számítunk, de egyértelműen a győzelem a cél. Bizakodó vagyok az összecsapással kapcsolatban. Felkészültünk és tudjuk, hogy mi lesz a siker kulcsa. Külön erőt ad, hogy itthon az Arénában bizonyíthatunk. A csapatnak nem szabad a negatív impulzusokba beleragadni, pozitív a hozzáállásunk és jönni is fog a siker. (ztefc.hu)

MOL Fehérvár FC–Diósgyőri VTK (17.00)

Szalai Tamás (Vidi, megbízott edző): – Óriási megtiszteltetés, hogy - ha ideiglenesen is, de - én készíthetem fel a csapatot. 1987-ben lettem a Vidi igazolt játékosa, majdnem 20 évet töltöttem el játékosként itt, rengeteget jelent nekem a Vidi. Egy percig nem hezitáltam, hogy belevágjak-e, de itt is szeretném leszögezni, hogy ez egy átmeneti állapot, amiben természetesen minden tudásommal segíteni fogom a klubot. Senkinek sem könnyű a mostani helyzet. A csapat hullámvölgyben van, ami nem csak a játékosokat, de a szurkolókat is próbára teszi, tudom, hogy nekik is nehéz időszak ez. Úgy állítottam össze a heti edzéstervet, hogy abban minél több olyan elem szerepeljen, amely segítségével felrázhatjuk a játékosokat, a szurkolóinktól pedig azt kérem, ebben a helyzetben is támogassák a csapatot. Fontosnak tartom, hogy kizökkentsük a játékosokat abból a mentális állapotból, amelybe a sikertelen eredmények miatt kerültek, ugyanakkor a taktikai dolgokat sem hagyhatjuk figyelmen kívül, de erről nem szeretnék a meccs előtt beszélni, szombat este úgyis látni fogja mindenki, hogy milyen futballt játszunk. Az viszont igaz, hogy a nagyobb hangsúlyt a pszichológiai felkészítésre helyeztük. Az elmúlt napokban nagyon sokat beszélgettünk a játékosokkal együtt és külön-külön is. Azért beszélek többes számban, mert nem titok, hogy a mostani - átmeneti - időszakra Késedi Gábor vezető mérkőzéselemzőt kértem fel segítőmnek. Mindenképp itthon kell tartanunk a 3 pontot és maximálisan bízom abban, hogy erre képes lesz a csapat. Tudom, hogy sűrű időszak előtt állunk, hiszen jövő héten kupameccs vár ránk a Ferencváros ellen, de ezzel most tényleg nem foglalkozunk még, csakis a szombati, DVTK elleni bajnokira készülünk. (molfehervarfc.hu)

Zoran Zekic (DVTK): – Ellenünk mutatkozik be az új megbízott vezetőedző, akinek nem ismerjük a futballról alkotott elképzeléseit. Ez egy újabb ok arra, hogy a saját játékunkkal foglalkozzunk, mert ha túl sok energiát emészt fel az ellenfél, akkor nem jut elég saját magunkra. Most is feltérképeztük az ellenfelet, az ellenfél játékosait, azonban a legfontosabb, hogy a saját játékunkat meg tudjuk valósítani. A modern labdarúgásra az a jellemző, hogy néhány topcsapat kivételével senki sem alakít ki számolatlanul helyzeteket. A sikerhez ezekből a lehetőségekből kell minél nagyobb hatékonysággal értékesíteni néhányat. Nálunk időnként olyan sok energia szükséges a gólhelyzetek megteremtéséhez, hogy az értékesítésre nem marad belőle, illetve gólhelyzetben a legtöbbször a mentális tényező a döntő, ki mennyire koncentrál. A nehéz helyzetünk miatt nálunk az is előfordul, hogy még lövőhelyzetben sem vállalkozunk. Ez a helyzet csak a pontok gyűjtésével változtatható meg, néhány győzelem után mindenkiben meglesz a kellő önbizalom, ami meghozza a lövőkedvet is. Egykori csatárként pontosan tudom, ha egy támadó három-négy mérkőzésen nem talál be, akkor mennyire megrendül az önbizalma, ami egyből megváltozik egy-két gól után. Bízom benne, hamarosan jönni fognak a gólok. (dvtk.eu)

Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd (19.30)

Szergej Rebrov (FTC):A téli időszakban lejátszott meccsek sosem könnyűek, hiszen ilyenkor gyakran az időjárási körülmények is megnehezítik a dolgunkat. Nehéz időszakon vagyunk túl, de szerintem helytálltunk, sőt: ami a legfontosabb, továbbra is vezetjük a pontversenyt! Összességében elégedett vagyok a fiúk eddigi teljesítményével. Mindig nagyon nehéz a Honvéd ellen játszani. Számunkra ez is egy fontos mérkőzés, hiszen városi rangadó. Komolyan kell vennünk az ellenfelet, hazai pályán pedig egyetlen célunk lehet: otthon tartani mindhárom pontot. Magunkra, a saját játékunkra kell koncentrálnunk. (fradi.hu)

Horváth Ferenc (Honvéd): – Ennél szebbet el se tudok képzelni. Az első helyezett ellen játszhatsz, egy hét után, álom. Nagyon gyorsan eltelt az első hét, nem is tudtam, hogy egy hét ilyen rövid is tud lenni. Az edzéseken megpróbáltunk mindent megcsinálni, amit terveztünk, és tisztességesen felkészülni a szombati meccsre, bízunk benne, hogy ez majd a pályán is visszaköszön. Úgy látom, hogy a fiúk kezdik átérezni, hogy milyen helyzetben vagyunk, mindent meg kell tennünk azért, hogy valamilyen módon a magunk javára fordítsuk a mérkőzést. Ahogy a héten az edzéseken mentek a srácok, ahogy odatették magukat, annak kell látszódnia a játékunkban is, abból tudunk majd profitálni, és ha így történik, akkor annak lesz eredménye. Nagyon jól érzem magam az eddigi öt nap alapján, de még jobb lenne, ha elkezdenénk nyerni, a komfortérzethez ugyanis győzelmekre van szükségünk. (honvedfc.hu)

Olvastad már?
Interjú: „Az kevés lesz, ha mindenkinek elhisszük, hogy a Honvéd nem eshet ki” – Horváth Ferenc a Fradi elleni győztes taktikán dolgozik
Szenvedélyre, szervezettségre és alázatra lesz a legnagyobb szüksége a Honvédnak. Horváth Ferenc a kispesti szerepvállalását ahhoz tudná hasonlítani, amikor a kaszinóban szinte az összes pénzét elveszíti, majd 19-re lapot kér. Egyelőre nem tudja, hogy "szétrobbantja"-e a csapatot, de dolgozik a Fradi elleni győztes taktikán. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz