Pár hete azt nyilatkoztad nekünk, hogy a következő ajánlatod valószínűleg nem olyan lesz, amelyet hátradőlve, nyugodt szívvel elfogadhatsz. Mennyire volt nehéz döntés a részedről?

– Semennyire. Ha túl sokat gondolkodtam volna, most lehet, hogy nem lennék itt – mondta Horváth Ferenc a csakfoci.hu-nak a csapat szerdai edzése előtt. – Váratlanul jött a felkérés, de nem sokat vacilláltam. Egy igazán izmos, combos feladat vár rám.

Az edzői karrieredet nézve ez mennyire veszélyes küldetés számodra két kiesést követően?

– Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a kaszinóban szinte az összes pénzed elveszíted, majd 19-re lapot kérsz.

Nem volt riasztó számodra, hogy bő másfél év alatt te vagy az ötödik edzője a Honvédnak?

–  Én ezeken a számokon már nem riadok meg. Nagyon kevés olyan klub van, ahol hosszú ideig nyugodtan dolgozhat egy edző.

Mire van most leginkább szükség a Honvédnál?

– Szenvedélyre, alázatra és szervezettségre. Mindenki azt mondja, a Honvédnak a felsőházban a helye. Lehet, hogy így van, de az eredmények nem ezt mutatják. 

Biztos vagy a bennmaradásban?

–  A józan ész azt diktálja, hogy ennek a csapatnak bent kell maradnia az NB I-ben. Az viszont kevés lesz, ha mindenkinek elhisszük, hogy a Honvéd nem eshet ki. Egyelőre a valóság az, hogy a vonal alatt vagyunk.

Szombaton a Ferencváros vendégei lesztek. Ilyenkor mi a jó megoldás, „szétrobbantod” a csapatot és azoknak szavazol bizalmat, akik eddig kevesebbet játszottak vagy nem kell komolyabban belenyúlni a kezdő tizenegybe?

–  Még csak szerda van, „bőven” marad időm kitalálni a győztes taktikát…Az az igazság, hogy ennél nehezebb sorsolásunk nem nagyon lehetne. Nem lesz egyszerű a Fradival kezdeni, de mi most nem válogathatunk, ellenféltől függetlenül pontokat kell szereznünk. 

Győrben felajánlottad a vezetőknek, hogyha nem nyersz bajnokságot a csapattal, visszafizeted a béredet. Ha kiesel a Honvéddal, most is képes leszel hasonló áldozatra?

– A beszélgetések során nem kértek tőlem ilyet a vezetők, sőt, a kiesés sem került szóba….

Megvan, melyik lesz az első meccs az új Bozsik Arénában – hivatalos