A Diósgyőr edzője: "Legszívesebben lecseréltem volna a teljes csapatot, magamat is beleértve" - értékelések

Így látták a szakvezetők az OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnapi mérkőzéseit. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2021. január 24., vasárnap 21:55
Így látták a szakvezetők az OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnapi mérkőzéseit. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2021. január 24., vasárnap 21:55

Budafok – MTK 2-2 (Skribek 6., Csonka 52., ill. Schön 2., Varga R. 28.)

A meccs krónikája percről percre itt!

Beszámoló és videók itt! 

Csizmadia Csaba (Budafok): - Amit a mérkőzés előtt terveztünk, nevezetesen, hogy letámadjuk őket és próbálunk dominálni, az hellyel-közzel sikerült, de nehéz úgy kezdeni egy mérkőzést, hogy rögtön az első akcióból gólt szerez az ellenfél. Utána visszajöttünk, ami pozitív és bizonyítja a csapat tartását, és a 60. perctől abban is bíztam, hogy a magunk javára tudjuk fordítani a mérkőzést. Utána jött egy gyerekes hiba, utána már az volt a cél, hogy az egy pontot megtartsuk. Ha mentálisan rossz állapotban lennénk, akkor nem jöttünk volna vissza kétszer, hanem összeestünk volna és kaptunk volna egy hármast.

Michael Boris (MTK Budapest): - Az idei napári évben mindössze a második mérkőzésünk volt a mai, hiszen elég nehezen alakult a felkészülési időszakunk. Nagyon jól kezdtük a találkozót, valamint két gólt is szereztünk, a kapott gólokat viszont át kell beszélnünk, mert elkerülhető szituációkból kaptuk őket. Támadásban gyorsak voltunk, ügyesen bántunk a labdával, viszont az első félidőben megszerezhettük volna a harmadik gólunkat is, amivel eldönthettük volna a mérkőzést. A Budafok második gólja után igyekeztünk menni előre, de ők is jól játszottak. A kiállítás után és a hosszabbításban megpróbáltunk mindent megtenni a győzelemért, de csak két kisebb helyzetet tudtunk kialakítani, így be kell érnünk az egy ponttal.


Paks - Diósgyőr 2-1 (Papp K. 32., Bertus 44., ill. Ivanovski 70. - 11-esből)

A meccs krónikája percről percre itt!

Beszámoló és videók itt!

Bognár György (Paks): - Borzasztó színvonalú mérkőzést láttam, az eddigi leggyengéb játékunkat nyújtottuk, a cserék sem segítettek. Nem tudtunk labdát szerezni az ellenfél térfelén, nem is tudtuk ott tartani. Jobb nyerni, mint veszíteni, de egy ilyen színvonalú mérkőzés százszor jobban megvisel, mintha jó játékkal kikaptunk volna.

Nem fogom visszanézni a találkozót, még az összefoglalót sem.

A DVTK jó felfogásban, nyíltabban játszott, mint az FTC ellen, ez a jövőjük. Nem az ellenfél miatt játszottunk rosszul, mi nem tudtuk a saját játékunkat játszani. (dvtk.eu)

A paksiak szakvezetője az M4 Sportnak még sarkosabban fogalmazott:

- Ilyen rossz futballmeccset én nagyon ritkán látok, ha csak az összefoglalalót meg kell majd néznem, én hasbaszúrom magam.

Zoran Zekic (DVTK): - Két hete boldog lettem volna, ha megígéri valaki, hogy az első két mérkőzésen 3 pontot szerzünk, de most nem vagyok az. Ma két ellentétes félidőt láttunk. Az elsőben a hazaiak jobban játszottak, agresszívebben és támadóbbak voltak, mi pedig rengeteg labdát veszítettünk különösen a támadó zónában, a lecsorgókat nem szedtük össze, és két szöglet után is gólt kaptunk, mert nem koncentráltunk kellőképpen.

Az első félidő után legszívesebben lecseréltem volna a teljes csapatot magamat is beleértve, mert egyáltalán nem voltunk meccsben.

A cserékkel azt szerettem volna elérni, hogy nagyobb nyomás alá helyezzük az ellenfelet. A szünet után már jobb volt, de nem elég jó ahhoz, hogy győzünk, vagy pontot szerezzünk. Tudtuk, hogy rövid időn belül két mérkőzést játszunk, így emiatt nem panaszkodhatunk. Jól felkészültünk a Paks ellen, azonban a ma látott teljesítmény nem elég, ennél több kell a folytatásban. (dvtk.eu)


Bp. Honvéd - ZTE 2-2 (Hidi 27., Gazdag 77. - 11-esből, ill. Szépe 65., Bedi 74.)

A meccs krónikája percről percre itt!

Beszámoló és videók itt!

Pisont István (Bp. Honvéd): - Nyerni szerettünk volna, ezért nem vagyok elégedett. És a mutatott játékkal sem. Nagyon pontatlanok voltunk, sokat futottunk a labda után, nem ez jellemző ránk, emiatt csalódott vagyok. Hidi Patrik nagyon szép gólja jó lendületet adhatott volna a folytatásra, de inkább minket nyomasztott ez a "teher". Nyugodtabban, higgadtabban kellett volna futballoznunk. A ZTE jól zárta le az ellentámadásaink lehetőségeit, ez megnehezítette a dolgunkat, mélyebben is kellett védekeznünk. Azt azért nem mondom, hogy indokoltan szerezték meg a vezetést, szerintem a szabadrúgásnál lehetett volna úgy hárítani, hogy ne pattanjon ki a labda. A második gólnál pedig védekezési hibát láttam. A végén örülnünk kellett a döntetlennek. Már csak Bőle Lukács villanásában bíztam, benne éreztem egyedül, hogy ez meglehet. 

Boér Gábor (ZTE): - Úgy érzem, inkább csalódottak lehetünk, mintsem, hogy örülnünk kellene az egy pontnak. Annak ellenére is, hogy a vezetést a hazai csapat szerezte meg. Azt gondolom, hogy amit elterveztünk, azt már az első félidőben is meg tudtuk valósítani, de hiányoltam a bátorságot a játékunkból. Sok olyan szituáció volt, amit nem mertünk felvállalni, pedig kértük a játékosoktól. Például, hogy alakítsunk ki létszámfölényes játékhelyzeteket a széleken. A második játékrészben, bár hátrányból kellett futballoznunk, sokkal jobban tudtunk dominálni. Kicsit át is alakítottuk a csapatot, próbáltunk olyan játékosokat a pályára küldeni, akik ebben a kreatív futballban talán még hatékonyabbak tudnak lenni és szerintem kijelenthető, hogy végig a mi akaratunk érvényesült. Sajnálom, hogy a vezetést nem sikerült megtartanunk a mérkőzés végéig. (ztefc.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
PMFC
Vas Bence
A Pécs saját nevelésű, 17 éves középpályása, Vas Bence az idény végéig, kölcsönben Kozármislenyben folytatja pályafutását.
ETO FC Győr
Bacsa Patrik
A győriek közös megegyezéssel szerződést bontottak Bacsa Patrikkal, aki távozik Győrből.
Légiósok
Szalai Attila
A török Fenerbahçe vezetősége új szerződés aláírására készül a csapat magyar védőjével.
Tovább az összes átigazoláshoz