I.félidő:

Elsősorban Bognár révén a Paks kezdett sokkal aktívabban, a középpályás sorra próbálkozott a távoli lövésekkel, több-kevesebb sikerrel. Egy ilyen kísérlet vezetett azonban végül a hazaiak vezető góljához.

A 32. percben Bognár újabb lövését még kiütötte Antal, de a leshatáron (vagy talán picit azon is túl) tanyázó és hosszú sérüléséből eredményesen visszatérő Papp Kristóf közelről a hálóba pofozta a labdát (1-0).

Egy pontrúgás hozta meg aztán a második hazai találatot: Bertus szöglete után ért rosszul fejjel a labdába Grozav, így a sarokrúgásból végül gólt lett. Amit a paksi középpályásnak adtak (2-0).

II. félidő:

Az első félidőben az ellenfék kapujára igencsak veszélytelenül futballozó DVTK hármat is cserélt a szünetben, de ez sem hozott nagy változást a játék képébe. És mivel a Paks sem kezdeményezett már túl sokat, javarészt a cserék és a sárga lapok (még a két vezetőedző is kapott egyet-egyet) jelentették a fő eseményeket a szünet után.

Az 55. percben azért kialakult némi veszély a vendégkapunál: egy diósgyőri labdavesztés után a kispadról beszállt Nagy Richárd került kecsegtető helyzetbe, de elhamarkodta a lövést, amely így jócskán elkerülte a kaput.

Negyedórával később szépített aztán a Diósgyőr. Drazic lépett ki Márkvárt remek labdájával, majd Rácz kapussal ütközött, a játékvezető pedig jogosnak tűnő 11-est ítélt. A büntetőt az ezúttal csereként játszó Ivanovski váltotta gólra magabiztosan (2-1).

Az utolsó negyedórában próbálta magát aktivizálni a vendégcsapat, de újabb gólt már nem tudott szerezni, igazán komoly helyzetük sem volt a borsodiaknak.

Zsinórban harmadszor győzött a Paks a DVTK ellen, amely négy nappal a Ferencváros bravúros legyőzését követően ezúttal pont nélkül maradt és továbbra is sereghajtó az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Paks – Diósgyőr 2-1 (Papp K. 32., Bertus 44., ill. Ivanovski 70. – 11-esből)

A meccs krónikája percről percre itt!

Paks: Rácz – Osváth (Horváth D., 89.), Lorentz, Böde, Szabó J., Bertus – Haraszti (Kulcsár, 46.), Papp K., Bognár I. (Szakály D., 66.) – Hahn (Ádám M., 66.), Sajbán (Nagy R., 46.)

DVTK: Antal – Grgić, Milović, Hegedűs J. (Marin, 72.), Soldo – Márkvárt, Živulić (Ivanovski, 46.) – Hasani (Max, 46.), Rui Pedro (Suljic, 46.), Grozav (Molnár G., 72.) – Dražić