Fotó: ujpestfc.hu

Mészöly: "Elég helyzetünk volt ahhoz, hogy megfordítsuk a meccset", Feczkó: "Az utolsó 20 perc többet ér nekem, mint a mutatott játék" – edzői értékelések

Két mérkőzést rendeztek szombaton a 21. fordulóból - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2024. február 17., szombat 21:30
Fotó: ujpestfc.hu
Két mérkőzést rendeztek szombaton a 21. fordulóból - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. február 17., szombat 21:30

Kecskeméti TE–Újpest FC 1-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Szabó István (KTE): – Vannak a labdarúgásnál fontosabb dolgok is, Nagy Zsolt kollégám, korábbi játékostársam és ellenfelem nagyon beteg, elsősorban az ő felépülésének ajánljuk ezt a győzelmet. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, jól kezdtük a meccset, több helyzetet is kialakítottunk, mélységben nagyon jól játszottuk fel a labdákat és számtalan lehetőségünk volt. A második játékrészben már inkább a szív és az akarat diadala volt. Tényleg nem szeretem a körülményekre fogni, de azért Horváth Krisztofer, Zsótér Donát és Meskhi hiánya behatárolta a lehetőségeinket, nem tudtunk úgy változtatni. A második félidőben is volt lehetőségünk, de ekkor az Újpest már ránk erőltette az akaratát, mezőnyfölényben játszott. A büntetőnél kellett a jó egyéni teljesítmény Vargától, ez meghatározta a mérkőzést. Nagyon jó csapat az Újpest, de ahogy küzdöttünk, így talán nem érdemtelen a győzelem – mondta, majd a Zsótér Donátot helyettesítő, 19 éves Helmich Pálra is kitért, aki remek teljesítményt nyújtott első NB I-es meccsén. – A mi klubunk ilyet, ezt nagyon bátran felvállaljuk, csak úgy lehet, hogy ha bízunk és hiszünk a fiatalokban. Nagyszerű teljesítményt nyújtott, úgy, hogy Magyarországon még az NB III-ban sem tették be, itt pedig kezdő tud lenni, de ez nem véletlen. Január másodikán csatlakozott hozzánk, három hetet készült velünk, azután mondtuk azt, hogy ide való, ha pedig ide való, akkor miért ne állítanánk be. (M4 Sport)

Mészöly Géza (Újpest): – Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, a mérkőzés elején egy védelmi figyelmetlenségből kapott gól meghatározta az egész játékrészt. A második félidőben óriási lökést adott volna az értékesített tizenegyes, de ezen kívül is mindent elkövettünk annak érdekében, hogy gólt tudjunk szerezni, de ma nem sikerült, pedig mindent megpróbáltunk. Kellett volna nagyon az a bizonyos fordulópont. Több játékosunk most jött vissza a sérüléséből, nem vagyunk egyszerű helyzetben, de mégis azt mondtam a srácoknak, hogy fel a fejjel és tenni kell tovább a dolgukat, menni kell tovább. Nincs a csapatnál kimondott gólfelelős, nagyon kell, hogy ezekből a helyzetekből - amik a második félidőben megvoltak, arra is elegendő lett volna, hogy megfordítsuk a mérkőzést - betaláljunk. A mostani pillanattól kezdve már a következő meccsre, a Ferencváros ellen készülünk. (M4 Sport)

Mezőkövesd–Kisvárda 1-2

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Milan Milanovic (Mezőkövesd): – Az első percben sikerült gólt szereznünk, utána érthetetlen módon visszaálltunk. Nem sikerültek a támadásaink, nem sikerültek az ellenfél térfelén a labdaszerzéseink, letámadásaink. Sajnos csak a második kapott gól után kezdtünk támadni. Voltak lehetőségeink, de sajnos nagy gólszerzési esélyünk nem volt, de akkor hasonlított a támadójátékunk ahhoz, amit elképzelünk, amit szeretnénk. Látszik, hogy a tengelyben fel kell javulnunk, a középpályánk nem úgy teljesített, ezen szeretnénk dolgozni, valamint a szélső támadásainknak is javulnia kell.

Feczkó Tamás (Kisvárda): – Ez a mérkőzés sokkal többről szólt, mint a három pont, legalábbis számunkra, ezért volt rémálomszerű, hogy a második percben tizenegyeshez jutott a hazai csapat - teljesen jogosan. Kellett egy 10-15 perc, hogy magunkhoz térjünk, örülök viszont, hogy azután átvettük a kezdeményezést és több helyzetet alakítottunk ki. Jó lett volna, ha már az első félidőben összejön a fordítás, erre megvolt a lehetőségünk, de nem vagyok boldogtalan, hogy ez a második félidőben jött össze. Utána viszont már nem játszottunk, hanem küzdöttünk, csúsztunk-másztunk, de ez az utolsó 20 perc még lehet, hogy többet is ér nekem, mint a mutatott játék, hiszen játékosaink bebizonyították, hogy tudnak a kisvárdai mezért és egymásért küzdeni. Nem volt egyszerű, hiszen új edzőnél sosem tudhatod, hogy mit vársz, de olyan fejjel gondolkodtam, hogy én milyen játékrendszerrel állítanám össze a csapatot, ha új edző lennék. Megnéztük, hogy az előző csapatainál milyen rendszerben játszott, milyen pontrúgásai voltak. Megtettünk mindent annak érdekében, hogy feltérképezzük, mi várható.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz