Fotó: deac.hu

Megszólalt a pályán összeesett debreceni játékos: "Számomra is sokkoló volt, ami történt" - kiderült, miért mentek később a mentők

A szakszerű ellátás után már jobban van a DEAC védője, de a szerdai bajnokin még nem lép pályára.
Nyikes Zoltán 2023. március 28., kedd 17:33
Fotó: deac.hu
A szakszerű ellátás után már jobban van a DEAC védője, de a szerdai bajnokin még nem lép pályára.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 28., kedd 17:33

Vasárnap a csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy a BKV Előre-DEAC NB III-as találkozó második félidejének elején a vendégek belső védőjét, Orosz Marcellt valósággal letaglózták a saját tizenhatosán belül, a hátvéd pedig rögtön elterült, és mint utóbb kiderült, agyrázkódást szenvedett. A DEAC stábja rögtön segítségére sietett, s bár a mentők kiérkezésére sokat kellett várni, végül elszállították, majd a szükséges orvosi ellenőrzés után elhagyhatta a kórházat - írja legfrissebb cikkében a deac.hu.

– Labdarúgónk agyrázkódást szenvedett, ám mindenkit örömmel nyugtatok meg, hogy most már jól van – nyilatkozta Pöszmet Tibor a DEAC labdarúgó-szakosztályának vezetője. – Mindig ijesztő, ha valakit fejsérülés ér, de a kórházban minden vizsgálatot elvégeztek Marcellen, aki nem szenvedett maradandó károsodást, és néhány napos pihenő után ismét edzésbe állhat. Ezúton is szeretnénk neki gyors regenerálódást kívánni! A hazai csapat játékosai és vezetői az esetet követően végig nagyon korrektek és segítőkészek voltak. Busai Attila volt az első, aki odarohant, az elnökük hívta a mentőket és kinyittatott minden kaput. Ők is jobbulást kívántak Marcinak.

Az ügyben a mentők kiadtak egy közleményt:

“A mentőkhöz vasárnap 17:05 perckor érkezett segélyhívás a sportpályáról, hogy egy focista összeesett. A helyszínre mentőegységet riasztottunk. Néhány perc múlva egy újabb telefonhívást kaptunk, melyben jelezték, hogy a játékos már jobban van, nincs életveszélyre utaló panasza, tünete és a helyszínen levő egészségügyi személyzet megkezdte az ellátását. 17:13 perckor Budapest 19. kerületében egy súlyos közlekedési baleset történt, ahol több súlyos gyermek és felnőtt sérültet jeleztek, így az ekkor már a sportpálya felé tartó rohamkocsit (több más mentőegységgel együtt) a balesethez irányítottuk, a stabil, javuló állapotú focistához pedig ezután egy másik mentőegységet riasztottunk, akik 17:31 perckor a helyszínre érkeztek és a könnyebb sérülést szenvedett labdarúgót vizsgálatra kórházba szállították.”

A DEAC hivatalos oldalának Orosz Marcell is nyilatkozott az állapotáról

– Számomra is sokkoló volt, ami történt, de már jól vagyok – nyilatkozta a hátvéd. – A tegnapi nap még nehéz volt, leginkább érzelmileg, de van bennem annyi életszeretet, hogy át tudjam vészelni az ilyesmit. Egy-két másodpercnek éltem meg ezt a dolgot, ám technikai vezetőnk, Karikás Krisztián elmondta, volt azért az tíz másodperc is, amíg eszméletlen voltam. Az eseményt én is videóról néztem, nem volt szívderítő, holott ez benne van a sportban. Éltem már át néhány kalandot a pályán, fejsérülés terén is, eddig nem volt gond, általában az ellenfél maradt lent, nem én. Most viszont éreztem, hogy valami nincsen rendben, lehajoltam, és már nem bírtam tartani magam. Volt egy nagy baleset Budapesten, ezért később érkezett meg a mentő, ez nem jött jól nekem, de teljesen érthető, hiszen ott súlyosabb volt a helyzet. Amikor kórházba kerültem, Szabó Levente, a csapattársam szülei bejöttek hozzám, tulajdonképpen lelki támaszt nyújtottak, amit ezúton is szeretnék megköszönni. A CT-vizsgálat után mondta az orvos, hogy nincs nagyobb probléma, nem indokolt, hogy bent tartsanak. Édesapán rögtön elindult Miskolcról, és Levi szülei Gyöngyösnél adtak át neki. Holnap még vár rám egy vizsgálat, de pénteken edzésre kész vagyok – mondta Orosz Marcell, aki a szerdai bajnokit még kihagyja.

A történtek kapcsán a debreceni klub vezetősége elárulta, hogy a DEAC a hazai meccseire saját költségén mindig esetkocsit fizet, hogy a hasonló esetekben gyors segítséget tudjanak nyújtani a szakemberek.

Olvastad már?
Eb-selejtező: "Szégyen és gyalázat, Magyarország leselejtezte és megsemmisítette Bulgáriát" – lapszemle
Ezt írják a bolgár lapok, miután a magyar válogatott 3-0-ra nyert a Puskás Arénában, a Bulgária elleni Eb-selejtezőn. Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz