Fotó: MTI/Kovács Tamás

Eb-selejtező: "Szégyen és gyalázat, Magyarország leselejtezte és megsemmisítette Bulgáriát" – lapszemle

Ezt írják a bolgár lapok, miután a magyar válogatott 3-0-ra nyert a Puskás Arénában, a Bulgária elleni Eb-selejtezőn. Lapszemle.
Nyikes Zoltán 2023. március 28., kedd 11:49
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Ezt írják a bolgár lapok, miután a magyar válogatott 3-0-ra nyert a Puskás Arénában, a Bulgária elleni Eb-selejtezőn. Lapszemle.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 28., kedd 11:49

"Megvan Bulgária második veresége! A magyarok egy félidő alatt kiütöttek minket" – írja a sportal.bg, amely a Puskás Arénában tapasztalható nagyszerű hangulatot is kiemelte, kezdve onnan, hogy mielőtt mindkét csapat pályára lépett volna, "egy népszerű popdalt énekelt a közönség, majd egy gyönyörű fényjáték és koreográfia következett".

A portál egy külön cikkben foglalkozik a CSZKA 1948 Szófia egyik legfőbb szponzora, Tzvetomir Naydenov Facebook-bejegyzésével, amiben ironikus hangvételben kritizálja a szövetségi kapitányt.

"Igen, elvesztettünk egy csatát Magyarországgal szemben a sportszerűtlenség és a játékvezetők miatt, de szilárdan hiszem, hogy Mladen Krstajic úr megnyeri a háborút, és könnyedén kivívja a kvalifikációt a 2024-es Eb-re!" – kezdi az üzletember, aki azon döntésében is "megvédi" a szövetségi kapitányt, hogy nem hívta be a keretbe azt az Ivaylo Chochevet, aki az elmúlt két szezonban 30 gólt és 15 asszisztot jegyzett.

"Egy védekező középpályásnak a fociban védekeznie kell, nem gólt lőnie és gólpasszt adnia. Krstajic úrnak éppen ezért igaza van, hogy egy olyan védekező középpályást állít be, akinek 1 gólja és 0 asszisztja van az elmúlt 2 szezonban. El a kezekkel Mladen Krstajictól" – zárul az ironikus bejegyzés.

Újra keserűség! Magyarország leselejtezte Mladen Krstajic csapatát

– olvasható a kőkemény mondat a gong.bg főcímében. A portál aztán megjegyzi, hiába változtatott öt helyen a Montenegró elleni csapathoz képest a szövetségi kapitány, ez semmilyen pozitív változást nem hozott. Megemlítik, hogy ugyan a hazai együttes a második félidőben visszavett a tempóból, de Bulgáriának így sem sikerült összehozni a becsületgólt, a csapat pedig folytatta "fekete sorozatát Magyarországon".

A második játékrésszel kapcsolatban hozzáteszik, a rémálom az 55. percben vált teljessé, amikor a csapatkapitány, Kiril Despodov megsérült és le kellett cserélni.

Totális összeomlás: Magyarország megkímélt minket és csak 3-0-ra nyert

– ezt a novsport.bg írja.

Szégyen és gyalázat: Magyarország megsemmisítette a bolgár válogatottat

– olvasható a gol.bg címlapján, majd tovább folytatva a kritikát hozzáteszik, hogy "Magyarország csúfot űzött Bulgária félénk oroszlánjaiból és rendkívül könnyed győzelmet aratott." A portál úgy látja, hogy Bulgária gyakorlatilag két forduló után elveszítette az esélyt arra, hogy kiharcolja az Eb-részvételt és arra sürgeti a szövetség elnökét, hogy kardinális döntéseket hozzanak a labdarúgásuk jövőjéről.

A topsport.bg sem finomkodott, a portál szerint a bolgár válogatott újabb rémálomszerű estét élt át, az új fejlesztési koncepció pedig teljes összeomlást szenvedett. "A számszerű eredménynél már csak az a szomorúbb, hogy az állítólagos taktikai újító Krstajic válogatottjában teljes káosz uralkodik" – írják. Megjegyezték, hogy Marco Rossi válogatottja azt csinált a fiatal bolgár védelemmel, amit csak akart, ami pedig még inkább zavaró volt, hogy a bolgár játékosok már 30 perc után láthatóan fizikailag kimerültnek tűntek.

"Magyarország szétszedte Bulgáriát, de csak 3-0-ra nyert" – utalt a telegraph.bg arra, hogy sokkal nagyobb is lehetett volna a különbség.

Olvastad már?
Szoboszlai: "Hál' Istennek csak ti vettétek észre, a bolgárok nem annyira", Ádám: "Régebben a tv-ből néztem, most meg..." - értékelések
A magyar válogatott a Bulgária elleni 3-0-s győzelemmel kezdte a 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozatát. Összegyűjtöttük, hogy értékelték a főszereplők a sikert.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz