Fotó: ztefc.hu

Márton az elmaradt Fradi elleni bravúrról: "Nem engedték" - így látták az edzők

Így látták a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket a szakvezetők az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, Zalaegerszegen, illetve Mezőkövesden. Edzői értékelések.
Csakfoci.hu 2024. április 14., vasárnap 22:00
Fotó: ztefc.hu
Így látták a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket a szakvezetők az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, Zalaegerszegen, illetve Mezőkövesden. Edzői értékelések.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 14., vasárnap 22:00

MTK BUDAPEST - DVTK 1-1

Bővebben a mérkőzésről itt! 

Horváth Dávid (MTK): - Keresték a csapatok a fogást a másikon, és felváltva hol az egyik, hol a másik érezte azt, hogy fölénybe került. Az első félidőben mi tudtunk nagyobb időszakban minőségi játékot mutatni, a szünet után azonban visszaszorultunk, mert nagy nyomást helyezett ránk a Diósgyőr. Az hiányzott a vezetés birtokában, hogy labdabirtoklással levegőhöz jussunk, ami az első félidőben működött. Kicsin múlt, hogy nem szereztük meg a három pontot, alakulhatott volna másként is a mérkőzés. Ha az összképet nézem, akkor igazságos eredmény született a mai napon. (dvtk.eu)

Vladimir Radenković (DVTK): - Nem vagyok elégedett az eredménnyel, mert meg akartuk szakítani a sorozatunkat, és végre ismét győzni szerettünk volna. Már az ötödik percben vezetést szerezhettünk volna Rudi Požeg Vancaš fejesét követően, ám a folytatásban az MTK egy kicsit magabiztosabban játszott, és megszerezte a vezetést. A győzelem érdekében a második félidőben egyre több támadót küldtem a pályára, és nyílttá tettük a mérkőzést. Sok lehetőséget alakítottunk ki, többször is egy pontos passzra voltunk attól, hogy megszerezzük a győztes gólt. A szünet után jó meccset játszottunk, számomra egyedüli kérdésként az maradt, a támadó harmadban miért nincs nagyobb önbizalmunk még egy egyszerű passzal nagyobb helyzetet teremteni a társaknak a 16-oson belül. (dvtk.eu)

ZTE - FERENCVÁROS 2-3

Bővebben a mérkőzésről itt! 

Márton Gábor (ZTE): - Nyilván nem edzőpartnerek szerettünk volna lenni, bár az elején nagyon gyámoltalanok voltunk, de ott is voltak lehetőségeink, amikből - ha kicsit határozottabban játszunk - több is lehetett volna.

Utána viszont rólunk szólt ez a játék, vagy majdnem csak rólunk...nagyon sajnálom a srácokat, mert ilyen játékkal legalább az egy pontra rászolgáltak volna a Ferencváros ellen. 2-0-ról visszajönni egy Fradi ellen eleve nagy dolog, de nem engedték...a véleményem szerint egy egyértelmű 11-es elmaradt, és egy óriási ziccert is kihagytunk.

Nem mondhatom, hogy elégedetlen vagyok, de az eredmény nyilván nem pozitív, az ember így egy kicsit el van keseredve. A Ferencváros ellen nem sok csapat játszott így eddig, lehet persze mondani, hogy ők visszavettek, de a második félidőben sokkal határozotabban játszottunk, így ők nem tudtak kibontakozni. Én meg fogom dicsérni a játékosokat. De visszatekintve, talán nem is volt amúgy kaput eltaláló lövése a Fradinak, ezért is bántó, hogy kikaptunk 3-2-re. A végén ráadásul egy véleményes dologgal, de ezzel már nem tudunk mit kezdeni. 

Olvastad már?
ZTE-Fradi: Márton Gábor és a szurkolók a hiányzó Stankovicnak üzentek a meccs előtt - fotó
A Zalaegerszeg vezetőedzője sportszerű gesztust tett a vasrnapi bajnokit megelőzően.
Elolvasom

Leandro de Almeida (az FTC asszisztensedzője): - Izgalmasra sikeredett a vége, de az első félidőben jól kezdtünk, kontrolláltuk a mérkőzést. A játékrész hajrájában is volt egy-két hibánk, ezeket a szünetben megbeszéltük. A második félidő első 15-20 percében nem volt gond, de a végére elfáradtunk, és két góllal büntetett az ellenfél. A csapat erejét azonban mutatja, hogy innen is vissza tudtunk jönni.

A cserék ezúttal nem tudtak lendületet hozni, megzavarodtunk a középpályán, de Pászka beállása már új erőt adott. Ugyanakkor két csere hozta össze a gólt, és ha még nem is volt a legjobb a minőség, az alázat és az akarat meghozta a sikert.

Mindenképpen szerettünk volna nyerni, és a hazai szurkolók előtt elhódítani a bajnoki címet, amit a Kisvárda ellen meg is tehetünk. (fradi.hu)

 

MEZŐKÖVESD - PUSKÁS AKADÉMIA 0-4

Bővebben a mérkőzésről itt! 

Milan Milanovic (Mezőkövesd): - Sajnos ez a harmadik mérkőzés, amit érthetetlen, hogy sikerült ilyen teljesítménnyel lehozni. Az első gólig mindig jól néz ki a csapat, próbálkozunk, de valahogy, ahogy kapunk egy gólt, utána összeesünk és hitünket veszítjük.

Hornyák Zsolt (PAFC): - Egy kicsit könnyebb szituációban vagyok, mint a hazaiak edzője, bár csapatomnak köszönhetem ezt a helyzetet. Nagyon jól álltunk hozzá a mai mérkőzéshez. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, mert bár a Mezőkövesd kieső pozícióban van a táblázaton, de ezek a meccsek mindig nehezek szoknak lenni mindenki számára.

Én azt gondolom, hogy az első góllal nagyon megtört a hazaiak játéka mentálisan, és ezt mi nagyon jól kihasználtuk. Az első félidőben már 3-0-ra tudtunk vezetni. A cseréink is nagyon jól szálltak be, de ez a mai mérkőzés már az első félidőben eldőlt.

Nagyon aktívan játszott a csapatom, erre is készültünk. Nem becsültük le egy percig sem az ellenfél erejét és képességeit sem. Egy szép Nagy Zsolt-gólt nem adott meg a bíró fault vagy les miatt, ezt sajnálom, mert megérdemelte volna Zsolt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Tovább az összes átigazoláshoz