Fotó: MTI

NB I: A Diósgyőr cseréi a hajrában mentettek pontot

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában az MTK sokáig vezetett a Diósgyőr ellen, de aztán a vendégek egy pontot megmentettek.
Csakfoci.hu 2024. április 14., vasárnap 15:55
Fotó: MTI
Az OTP Bank Liga 28. fordulójában az MTK sokáig vezetett a Diósgyőr ellen, de aztán a vendégek egy pontot megmentettek.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 14., vasárnap 15:55

A hazaiaknál kilenc olyan játékos kapott helyet a kezdőcsapatban, akik korábban akadémisták voltak az MTK-nál, vagy megfordultak a klub utánpótlásában.

Veszélyesebben kezdett a Diósgyőr, a 7. percben Pozeg Vancas 7 méteres fejesét védte bravúrral Demjén. A 16. percben Gera fejese ment mellé, majd a másik oldalon Bognár passzával Horváth lépett ki, de Lund beérte és szerelte. A 20. percben Bognár 20 méteres lövését ütötte ki Odyntsov.

A 31. percben egy gyönyörű támadás végén Németh lekészítette a labdát Bognárnak, aki 10 méterről a jobb sarokba lőtt. A szünet előtt még Kosznovszkynak is volt egy jó lökete 16-ról, ami kevéssel ment mellé.

A második félidő első fele kevésbé volt eseménydús, a Diósgyőr cserékkel próbált életet lehelni a támadójátékába, de sokáig nem járt sikerrel.

A 75. percben az MTK majdnem növelte előnyét: Németh két jó csel után 10 méterről a lécet találta el. Három perccel később Pernambuco-nak volt egy próbálkozása 16 méterről, de Demjén könnyedén védte.

A 85. percben Edomwonyi adott középre, Pernambuco pedig 4 méterről a léc alá fejelt. Feuillassier a hajrában 15 méterről csúnyán fölé lőtt. A 95. percben Klimovich közeli perdítését védte lábbal Demjén, így maradt az 1-1.

NB I, 28. forduló

MTK Budapest - Diósgyőr 1-1 (Bognár 31., ill. Pernambuco 85.)

MTK: Demjén - Kocsis, Kádár, Nagy Zs. - Hej, Kosznovszky, Kata, Horváth A., (Végh 84.) Kovács P. (Varju 70.) - Bognár (Spalek 84.), Németh K. (Jurina 76.)

Diósgyőr: Odyntsov - Gera, Lund, Chorbadzhiyski, Stephen - Acolatse (Klimovich 46.), Vallejo, Holdampf (Feuillassier 46.), Pozeg Vancas (Bényei 83.) - Jurek (Pernambuco 68.), Szabó L. (Edomwonyi 60.)

Címkék: #Diósgyőr #DVTK #MTK
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz