Fotó: ztefc.hu

NB I: Stankovic nélkül lépett a Fradi az újabb bajnoki cím kapujába - a 97. perc döntötte el az egerszegi thrillert

2-0-ra is vezetett Zalaegerszegen, de végül a 97. percben nyert a Ferencváros. Márton Gábor csapata a második félidőben, Mancé duplájával állt fel a padlóról, de a slusszpoén Ben Romdhane révén a vendégeké lett.
Csakfoci.hu 2024. április 14., vasárnap 18:34
Fotó: ztefc.hu
2-0-ra is vezetett Zalaegerszegen, de végül a 97. percben nyert a Ferencváros. Márton Gábor csapata a második félidőben, Mancé duplájával állt fel a padlóról, de a slusszpoén Ben Romdhane révén a vendégeké lett.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 14., vasárnap 18:34

I. félidő:

A vezetőedzőjét, Dejan Stankovicot szomorú ok miatt nélkülöző Ferencváros veszélyzetetett először egy Abu Fani-szabadrúgást követően (Katona tévesztett célt fejjel), majd a 14. percben a vezetést is megszerezte.

Ramírez indult meg a bal oldalon, majd középre is ívelt a február után újra kezdő ecuadori balbekk középre is ívelt, ahol érkezett Traoré és a bal alsóba bólintott (0-1).

Nem sokat kellett várni a második a ferencvárosi gólra sem, de előtte a ZTE is próbálkozott, előbb Maiga szerelte szépen a helyzetbe kerülő Mimet, majd nem sokkal később a hazaiak szélsője már lőni is tudott, de Dibusz résen volt.

A 25. percben aztán növelte előnyét a listavezető, megint Ramírez iramodott meg, majd lapos centerezését követően a kezdőcsapatba került Kodro finom bokamozdulattal szerezte meg első gólját FTC-mezben (0-2).

Két távoli hazai próbálkozást követően Kodro újra a kapuba talált a 38. percben, de ezúttal lesről volt eredményes a bosnyák támadó.

A játékrészt három kisebb hazai lehetőség zárta, de egyik sem jelentett komolyabb veszélyt Dibusz kapujára.

II. félidő:

A fordulás után nem sokkal Mancé 19-ről durrantott a kapu mellé. A félidő közepe felé haladva Mim esésénél reklamáltak kicsit a zalaiak, de nem ért büntetőt az eset. A 69. percben Vogyicska lőtt a léc fölé.

A 72. percben viszont már megzördült a Fradi hálója: Kiss vezethette el a labdát egészen a 16-osig, majd Mancéhoz passzolt, aki eggyel tolt a játékszeren, majd úgy találtt 14 méterről a kapu bak oldalába, hogy Dibusz is beleért a lövésébe (1-2).

A nagyot küzdő ZTE a hajrában közel járt az egyenlítéshez, de Kiss addig tétovázott lövés helyett, hogy Botka oda tudott érni a labda útjába. A 87. percben Lisztes révén a Fradi is veszélyeztetett, majd egy perccel később jött a meccs egyik legvitatottabb jelenete.

Lisztes esett el Stankovic mellett a félpályánál, a játékvezető nem jelzett azonban szabálytalanságot, továbbengedte az akciót, amelynek a végén Mancé higgadtan lőtt a vendégkapuba. A vendégek reklamáltak, a bíró megnézte a VAR felvételét is, de végül szabályosnak ítélte a történteket (2-2).

A nyolcperces ráadás azonban hozott még egy fordulatot: Lisztes felívelése után Varga Barnabás a felső lécre fejelt (Dombó is beleért a labdába), a kipattanót pedig Ben Romdhane közelről az üres kapuba belsőzte (2-3). A hazaiak szabálytalanságot reklamáltak (igencsak hevesen), de hiába.

Ezzel a góllal dőlt el a remek színvonalú és igen fordulatos bajnoki, amely után az FTC nagyon közel került az újabb bajnoki címéhez - a zöld-fehérek előnye öt fordulóval a vége előtt 14 pont a Paks előtt.

OTP Bank Liga, 28. forduló, vasárnap:

Zalaegerszeg – Ferencváros 2-3 (Mancé 72., 88., ill. Traoré 14., Kodro  25., Ben Romdhane 97.)

ZTE: Dombó - Szendrei, Evangelu, Safronov, Medgyes - Croizet (Vogyicska, 59.), Bedi (Kiss, 59.), Sankovic, Mim (Meshack, 66.) - Mance, Sajbán (Németh D., 66.)

FTC: Dibusz - Makreckis, Botka, Abena, Ramírez  - Maiga - Traoré (Lisztes, 55.), Zachariassen (Pászka, 86.), Abu Fani (Ben Romdhane, 55.), Katona B. (Sevikyan, 75.) - Kodro (Varga B., 75.)

Korábban:

MTK Budapest – Diósgyőr 1-1

Később:

18:45: Mezőkövesd – Puskás Akadémia

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz