Fotó: molfehervarfc.hu

Huszti: "Ki kell mondanunk kifelé is, hogy a kiesés ellen küzdünk", Hornyák a 11-esről: "Minden meccsen van ilyenből tíz" - értékelések

Így értékelték az NB I-es vezetőedzők a szombati bajnokikat, a ZTE-MOL Fehérvár, a Puskás Akadémia-Paks és a Vasas-Kisvárda összecsapást.
Budai László 2023. február 25., szombat 22:36
Fotó: molfehervarfc.hu
Így értékelték az NB I-es vezetőedzők a szombati bajnokikat, a ZTE-MOL Fehérvár, a Puskás Akadémia-Paks és a Vasas-Kisvárda összecsapást.
Szerző: Budai László 2023. február 25., szombat 22:36

ZTE-MOL Fehérvár 2-1

Beszámoló itt

Ricardo Moniz (ZTE): - A 4. percben ért minket egy sokk, nagyon fontos volt, hogy akkor megőrizzük a hidegvérünket és arra koncentráljunk, hogy jó focit játsszunk. A nagy változást az hozta, hogy Szendreit kiküldtük a bal szélre, Tajtit pedig előre hamis kilencesként, utóbbi a szezon talán legjobb játékát mutatta be ma. Ő húzta magával a csapatot, Németh, Szalay és Meshack is magára talált és ki tudtunk egyenlíteni. Mocsinak is volt még helyzete, de 1-1-el zártuk az első félidőt. Szalay körülbelül hét hónapja gyakorol az ilyen szabadrúgásokra, mint amiből a második gólunk született, ez most meghozta a gyümölcsét. A korábbi meccseinken is megvoltak a helyzeteink, ma viszont minden a helyére került, a fiatal magyar játékosok is kezdenek beérni, ami nagy reményt ad a jövőre nézve.

Huszti Szabolcs (MOL Fehérvár): - Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést, és utána is volt egy-két lehetőségünk, amikből többet kellett volna kihoznunk. Sajnos utána megismétlődött, ami az elmúlt meccseken is, tudom, hogy lent van a játékosok önbizalma, de pont ilyenkor, a vezetés tudatában, ugyanúgy ahogy a Puskás Akadémia ellen is múlt héten, kell jobban átérezni, hogy a kiesés ellen küzdünk, és sajnos nem érzem teljesen, hogy a játékosok ezt átérzik.

Hiányoznak a karakterek a pályán, akik ezt meg tudnák fogni, vannak sértődések azok részéről, akik nem játszanak, de minden edzőnek, így nekem is az a célom, hogy a legjobb csapatot küldjem fel a pályára. Ki kell mondanunk kifelé is, hogy a kiesés ellen küzdünk és nehéz helyzetben vagyunk, de most ebből a helyzetből kell elérnünk azt, hogy elkerüljük a kiesést.

(molfehervarfc.hu)

Puskás Akadémia-Paksi FC 1-4

Beszámoló itt

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):

Nagyon jól indult számunkra a mérkőzés, álmomban nem gondoltam volna, hogy ez megváltozhat, de egy perc alatt megváltozott. Lehet, hogy Stronatinak volt egy kis kontaktusa az első gólnál, de minden mérkőzésen van ilyen tíz.

- Tegnap a Mezőkövesd-Honvédon vissza se nézte a VAR a 11-est a végén, itt pedig van egy momentum, és ez totálisan megváltoztatta a találkozót. Addig uraltuk a játékot, még azt sem gondoltam volna, hogy döntetlenre adjuk az összecsapást. Az az első találat viszont hihetetlenül megtörte az önbizalmat vagy a csapat erejét. Hiányoltam a második félidőben a lelkességet 2-1-nél, hogy nagyobb tűzzel menjünk, persze azért próbálkoztunk, de a végén az ellenfél megbüntetett minket. 

Bognár György (Paksi FC): - Az első félidő kicsit brusztosra sikeredett. A középpályánk, de az egész csapat úgy nézett ki, hogy egy masszív védekezésből próbáljunk építkezni a pontrúgások segítségével. A szünetben hármat is cserélnünk kellett, mert nem volt több a játékunkban, nem voltam elégedett. A második játékrész már a terhelés elosztásáról szólt, hiszen egy hét alatt három fontos meccset játszunk. A második félidőben játékban már egy erősebb csapatunk volt a pályán. Akiket eddig még nem ismertem, az első lépést ma megtették, Skribek például nagyon jól mozgott, tehetséges játékosról van szó a személyében. Nem az eredményből, a játék képéből fogjuk levonni a következtetéseket. Varga a szezon végére a huszonkét gólt is elérheti. (paksifc.hu)

Vasas-Kisvárda 2-2

Beszámoló itt

Kondás Elemér (Vasas): - Fordulatos, jó iramú mérkőzés volt. Látszott, hogy a csapatnak van tartása, voltak olyan időszakok, amikor kifejezetten jól játszottunk. Azt éreztem, hogy mi tudjuk előbb szerezni a második gólt. Nagy akarattal játszottak a fiúk, ezért dicséret illeti őket.

Török László (Kisvárda): - A Vasas bizonyította, hogy nem azon a polcon van a helye, ahol jelenleg találjuk, hiszen komoly értékeket képvisel. Élesen kezdték a mérkőzést a hazaiak, utána tudtunk talán kicsit magunkhoz térni. Drámai fordulatok voltak a mérkőzésen, nagyon bosszantó, hogy nem tudtuk megtartani az előnyünket, a második félidő elején nagyon sok gólhelyzetünk volt, de ki kell emelni, hogy a Vasas kapusa nagyszerű bravúrokat mutatott be. 

Neked ajánljuk
Átigazolások
REAC
Urbán lehet az edző
Sajtóhírek szerint Urbán Flórián veheti át a harmadosztályban szereplő rákospalotaiak irányítását.
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Tovább az összes átigazoláshoz