Fotó: paksifc.hu

NB I: Böde ellopta a show-t a gólkirályjelölt elől, meglett Bognár újabb első győzelme a Paks élén

Varga Barnabás és a csereként a hajrára beálló Böde Dániel is duplázott, a Paks így magabiztosan verte a Puskás Akadémiát (1-4).
Budai László 2023. február 25., szombat 18:54
Fotó: paksifc.hu
Varga Barnabás és a csereként a hajrára beálló Böde Dániel is duplázott, a Paks így magabiztosan verte a Puskás Akadémiát (1-4).
Szerző: Budai László 2023. február 25., szombat 18:54

I. félidő

Gyors góllal kezdődött a Puskás Akadémia és a Paks összecsapása az NB I 21. fordulójában. A 8. percben Levi rúgott középre egy szabadrúgást balról, a labda középen megcsúszott egy hazai játékos fején, majd Spandler arcáról pont a kapuba pattant (1-0). Két perccel később a második hazai találat is meg lehetett volna: jobb oldali beadás után Kádár fejelt rosszul középre, így Gruber bólintott veszélyesen kapura, Simon azonban bravúrral védett.

A Paks a 35. percben veszélyeztetett komolyabban először: ekkor egy bal oldali beadást Windecker fejelt öt méterről kapura, de Markek nagyot fogott. Igen ám, de közben Varga Barnabást átkarolva nem engedte felugrani Stronati, így a Paks 11-eshez jutott. Varga jobb sarokba tartó büntetőjét ugyan kiütötte Markek, de éppen a csatár elé, aki utána a másik sarokba passzolt (1-1).

Annyira belejött a Paks, hogy két perccel később már vezetett: ekkor egy balról középre ívelt szabadrúgás után Golla csak az égbe fejelte fel a labdát, ezután Varga ugrott a legmagasabbra, és az ötösről a jobb sarokba bólintott (1-2).

II. félidő

A szünetben alaposan belenyúltak a csapatokba az edzők: Hornyák Zsolt kettőt, Bognár György hármat cserélt. A játékrész első helyzete a Paksé volt: a szünetben beállt Hahn lőtt kevéssel fölé 16-ról. Aztán sokáig nem sok minden érdemleges történt, a következő lehetőségek a 65. percben jöttek. A hazaiak Brandon kevéssel mellé menő átlövésével, a vendégek Skribek kísérletével (ezt védte a kapus) veszélyeztettek.

A 74. percben a tolnaiak eldönthették volna a meccset: jobb oldali beadás után Mezghrani válláról pattant saját kapuja felé a labda, amelyet a lesipuskás Hahn próbált a kapus mellett a hálóba továbbítani, de Markek óriási bravúrral védeni tudott.

Ami késett, az nem múlt: a 84. percben az egy perce pályán lévő Böde kapott jó labdát a 16-os vonalánál, átvette azt, majd a jobb alsóba lőtte (1-3). Sőt, három perccel később Bőle emelt remekül Böde elé, aki közelről kapura lőtt, Markek még bele tudott kapni a labdába, de az így is a jobb sarokban kötött ki (1-4).

A gólkirályjelölt Varga Barnabás így ugyan két gólt lőtt, de a show-t ellopta előle a csereként beálló és szintén duplázó Böde. Ami persze a lényeg a paksiaknak, hogy 2023-ban végre sikerült nyerniük, ezzel meglett Bognár György újabb első sikere is a csapat élén.

NB I, 21. forduló

Puskás Akadémia-Paksi FC 1-4 (Spandler 8., ill. Varga 35., 37., Böde 84., 87.)

Puskás Akadémia: Markek - Stronati, Golla, Spandler (Van Nieff, 46.) - Bartolec (Mezghrani, 55.), Favorov (Baluta, 46.), Corbu, Brandon - Slagveer (Dusinszki, 72.), Gruber (Zahedi, 65.).

Paks: Simon - Kinyik, Kádár, Osváth - Kovács N. (Szabó J., 46.), Windecker (Hahn, 46.), Papp, Haris (Bőle, 46.), Vas - Skribek (Sajbán, 70.), Varga (Böde, 83.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz