Fotó: molfehervarfc.hu

Blagojevic: "Ez nem a mi csapatunk volt a pályán", Grzelak: "A hozzáállás tökéletes volt" - értékelések

Így értékelték az NB I-es vezetőedzők a szombati bajnokikat, a Mezőkövesd-Kisvárda, a DVSC-Kecskemét és a Vidi-Honvéd meccset.
Budai László 2023. március 18., szombat 22:43
Fotó: molfehervarfc.hu
Így értékelték az NB I-es vezetőedzők a szombati bajnokikat, a Mezőkövesd-Kisvárda, a DVSC-Kecskemét és a Vidi-Honvéd meccset.
Szerző: Budai László 2023. március 18., szombat 22:43

Mezőkövesd-Kisvárda 1-1

A mérkőzés összefoglalója

Török László (Kisvárda): - Úgy jöttünk egy erős Mezőkövesdhez, amely a tavaszi szezonban jó rajtot vett, hogy legyen hitünk abban, hogy ki tudunk jönni a negatív spirálból. Jól alakult az első tíz perc, de kicsit mintha nekünk lett volna teher a vezetés megszerzése, ezután veszélyes területeken vesztettünk labdát, amelyekből veszélyes támadások jöttek az ellenféltől, a szünet előtt ki is tudtak egyenlíteni. A második félidőt majdnem úgy kezdtük, ahogy abbahagytuk az elsőt. Jött a kiállítás, persze, az jó, hogy kivédtük a 11-est, dicséret illeti Hindrich Ottót. Kis átszervezésre szükség volt, de onnantól stabil, fegyelmezett védekezést mutattunk, amiből nagyobb figyelemmel még jobban kijöhettünk volna az ellentámadásoknál. Volt azért lehetősége a Kövesdnek, úgy kell értékelni, hogy értékes pontot szereztünk.

Kuttor Attila (Mezőkövesd): - A mérkőzés előtt nem híreszteltük, de rengeteg problémával küzdöttünk, annyi betegünk és sérültünk volt, hogy még a kezdőben is volt, aki betegen játszott, de a padon is sokan ültek lázasan. Ez nem kifogás, de hozzátartozik a meccshez. Hamar hátrányba kerültünk egy hiba után, ekkor megfordul az ember fejében, hogy ha sikerül kiegyenlíteni, az már jó eredmény. De óriási győzelmi lehetőségeink voltak, meg tudtuk volna nyerni a meccset, ezért van kis hiányérzetünk.

Mindemellett annyi problémával küzdöttünk az elmúlt két hétben, hogy remélem, a válogatott szünetben lesz lehetőség rendezni a sorokat, és a következő meccsen már én tudom összeállítani a csapatot, nem a doktor úr.

DVSC-Kecskemét 1-2

A mérkőzés összefoglalója

Szabó István (Kecskemét): - Az elejétől az történt, amire számítottunk. A Debrecen mélyről szerette volna kihozni a labdát, mi pedig magasan védekeztünk, hogy megzavarjuk őket, ez sikerült is. A Debrecen vezető góljáig is jól játszottunk, azt, hogy ott történt-e szabálytalanság, nem tudom, mert nem láttam jól a helyzetet. A lényeg, hogy jól reagáltunk, megfordítottuk a meccset, és megérdemelten nyertünk. Debrecenbe nem nyerni járnak az ellenfelek, gratulálok a srácoknak, mert tiszta szívvel, hatalmas szenvedéllyel játszottak. Meg is érdemelnek most két nap pihenőt. (kecskemetite.hu)

Srdjan Blagojevic (DVSC):

Sajnos nem úgy kezdtük a meccset, ahogy szerettük volna, ez nem a mi csapatunk volt a pályán, nem ez az, amit elvárok. Sok hibánk, eladott labdánk volt, nem érdemeltünk győzelmet.

Mindenki - beleértve engem - sokat hibázott, ha nagyobb célokért akarunk harcolni, akkor más hozzáállásra, több energiára és fegyelmezettségre van szükségünk. Nem volt elég energiánk, nem voltunk elég bátrak, bujkáltunk, féltünk kicsit, Manriquét szeretném megdicsérni, az első félidőben ő volt az egyedüli, aki felelősséget vállalt. Soha nem jó veszíteni, ez hatással lehet ránk, de lesz három szabadnapunk, amikor pihenhetünk, aztán elemezünk kell, hogy mi lehetett a hiba. Nem történt semmi különös, veszítettünk, persze szomorúak vagyunk, de harcolnunk kell akár a kiesés ellen, vagy azért, hogy magasabb helyen végezzünk. Szerényen, csendben kell dolgozunk, nem nagy szavakat használni, hanem tisztelni mindenkit.

MOL Fehérvár-Honvéd 2-0

A mérkőzés összefoglalója

Bartosz Grzelak (MOL Fehérvár): - Már a meccs előtt is lehetett tudni, hogy hatpontos ütközet lesz, a maximális harci kedv a minimum ilyenkor. Az első félidőben igen feszülten kezdtünk, aztán gyorsan feljavultunk, jókor jött a gól. A második félidő elejét a Honvéd megnyomta, de miután ezt kivédekeztük, visszajöttünk a meccsbe. Ami a legpozitívabb, hogy a harci szellem végig ott volt, de nagyon elégedett vagyok a védekezéssel is. Persze ilyen rövid idő alatt nagy változást nem lehet elérni, de a hozzáállás tökéletes volt, erre lehet építeni.

Világosan megfogalmaztam azt a 2-3 alapelvet, amiket látni akarok: kompaktabb védekezés volt az egyik fontos elem, és hogy több játékossal támadjunk. A mentális fókuszban pedig az, hogy minden pillanatban jobban akarjunk nyerni, mint amennyire félünk, hogy kikapunk.

Dean Klafuric (Honvéd): - Talán nem lenne helyénvaló vesztes meccseket követően arról beszélni, hogy jól játszottunk, de meg kell jegyeznem, hogy a mutatott játék ma is jó volt. Persze csalódott vagyok, a játékosok a maximumot nyújtották, kivételes volt a hozzáállás, a párharcokban is odatették magukat. A kontrák levédekezéseiben hibáztunk, de alakítottunk ki helyzeteket. Ha ezeket sikerült volna gólra váltani, jobb eredményt érünk el. Sok szurkolónk látogatott ki a mérkőzésre, ezért a szurkolók miatt is sajnálom a meccset. A 16-oson belül jobb döntéseket kellett volna hoznunk.

A Vidi a Fradit követően valószínűleg a második legjobb keretű csapat, ha ellene megálljuk a helyünket, mi is jó csapat vagyunk. Nem új ez a helyzet (hogy kiesőhelyen van a csapat), sok idő van még a bajnokság végéig, a saját kezünkben van a sorsunk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz