Fotó: molfehervarfc.hu

NB I: Fontos győzelemmel debütált a svéd edző a Vidi kispadján

Katona és Kodro gólja három pontot ért a MOL Fehérvárnak, amely ezzel megelőzte a Honvédot és elkerült a kiesőhelyekről, ahová éppen a kispestieket taszította.
Budai László 2023. március 18., szombat 21:35
Fotó: molfehervarfc.hu
Katona és Kodro gólja három pontot ért a MOL Fehérvárnak, amely ezzel megelőzte a Honvédot és elkerült a kiesőhelyekről, ahová éppen a kispestieket taszította.
Szerző: Budai László 2023. március 18., szombat 21:35

I. félidő

Sokáig kellett várni az első helyzetre a MOL Fehérvár-Honvéd mérkőzésen. A 29. percben Mitrovic ívelt Lukichoz, aki egy átvétel után kapura emelt, de egy kevéssel a bal felső mellé ment a labda.

Hat perccel később, a Vidi első nagyobb lehetőségéből vezetést szerzett: Dárdai kapott remek labdát a baloldalon, nagyszerűen centerezett a hosszúra, onnan Katona a jobb kapufára lőtte a labdát, amely végül egy kevéssel a gólvonal mögé került (1-0).

A 37. percben egyenlíthettek volna a vendégek, Szabó Alex labdájával Lukic lépett ki, kiszorított szögből spiccel tüzelt, Kovács védett.

II. félidő

A szünet után alaposan bekezdett a Honvéd, amely előbb egy kezezés miatt reklamált büntetőt, majd Lukic pazar kiugratása után Kocsis került ziccerbe, lövését bravúrral hárította a hazai kapus. A Vidi elsősorban kontrákkal próbálkozott, és ezekben több alkalommal is volt fantázia, de nagyobb ziccerig nem sikerült eljutnia.

A 83. percben eldönthette volna a Fehérvár a meccset, de Kodro a bal oldalról kapott remek beadást nem tudta a kapuba lőni, a jól kivetődő Dúzsban elakadt a labda.

Így is meglett azonban a második hazai gól, a 89. percben Szabó A. csúszott oda feleslegesen Heisternek a 16-oson belül, amiért a Vidi 11-est kapott, a büntetőt Kodro bombázta a jobb felsőbe (2-0).

Katona és Kodro gólja így három pontot ért a Fehérvárnak, amely ezzel megelőzte a Honvédot és elkerült a kiesőhelyekről, ahová éppen a kispestieket taszította.

NB I, 24. forduló

MOL Fehérvár-Honvéd 2-0 (Katona 35., Kodro 90. - 11-esből)

MOL Fehérvár: Kovács - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Flores, Christensen (Makarenko, 69.) - Katona (Kastrati, 84.), Dárdai, Schön - Kodro.

Honvéd: Dúzs - Lovric, Prenga, Szabó A., Tamás - Mitrovic (Krajcsovics, 71.), Gomis, Samperio - Kocsis (Plakushchenko, 71.), Lukic, Domingues (Átrok, 92.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz