Fotó: facebook.com/kisvardafc

NB I: Hatalmas kapushiba, kiállítás és egy kihagyott tizenegyes is volt Mezőkövesden - videó

A Kisvárda vezetőgóljára Lukic válaszolt, így 1-1-s döntetlent hozott a találkozó.
Póczik Dávid 2023. március 18., szombat 15:56
Fotó: facebook.com/kisvardafc
A Kisvárda vezetőgóljára Lukic válaszolt, így 1-1-s döntetlent hozott a találkozó.
Szerző: Póczik Dávid 2023. március 18., szombat 15:56

I. félidő

A 8. percben Piscitelli óriási hibája után, szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Kisvárda. A kövesdiek kapusa körülményesen vett maga elé egy hazaadott labdát, Mesanovic pedig erőszakos volt, és bepöckölte a labdát a kapus elől a kapuba, 0-1.

Mesanovic a 17. percben egy szöglet után lőtt kapásból, 8 méterről, azonban Piscitelli ezúttal védte a bal sarokba tartó lövést. Pár perccel később a hazaiak is egy sarokrúgás után veszélyeztettek; Beriashvili húzódott előre és a rövid sarokról csúsztatott kicsivel a kapu fölé.

A 36. percben Leoni tört be nagy lendülettel a 16-oson belülre, majd 11-ről, ballal vette célba a jobb felsőt, ám Piscitelli nagyot vetődve ütötte szögletre a labdát. Öt perccel később Besirovic ballábas lövése veszélyesen pattant szögletre egy kisvárdai lábról.

A 43. percben Besirovic jobbról adott középre, Lukic nagy lendülettel érkezett, és öt méterről a kapu közepébe fejelt, így 1-1-s döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

Az 53. percben jókora kavarodás alakult ki a kisvárdai kapunál: először Bobál próbálkozott, majd Besirovic, végül Baranyai, azonban Hindrich és a várdai védők blokkolták a lövéseket.

Leoni szabálytalankodott Besiroviccsal szemben a 16-oson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, ráadásul a várdai védő begyűjtötte a második sárgáját, így kiállították. Cseri tizenegyesét azonban Hindrich kiszedte a bal alsóból.

Mozgalmas mérkőzéssel indult a 24. forduló, végül mindkét csapat egy pontot szerzett.

NB I, 24. forduló

Mezőkövesd-Kisvárda 1-1 (Lukic 43., ill. Mesanovic 8.)

Kiállítva: Leoni 63.

Kövesd: Piscitelli - Baranyai, Beriashvili, Lukic - Kállai, Karnitski (Márkus 80.), Babunski (Ephestion 90.), Cseri (Molnár 75.), Filip - Besirovic, Bobál.

(cserék: Tordai, Nagy G., Molnár, Pillár, Márkus, Zahary, Vajda, Ephestion)

Kisvárda: Hindrich - Melnyik, Kovacic, Hej, Leoni - Karabeljov, Ötvös (Széles 86.) - Navrátil (Ilievski 60.), Makowski (Lucas 86.), Camaj (Alic 72.) - Mesanovic.

(cserék: Petkovic, Jovicic, Kravcsenko, Vranjanin, Vida, Lucas, Alic, Széles, Helesh, Ilievski, Spasic)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz