Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Diósgyőr edzője: "Ha a lelátón lettem volna, én is kimegyek..."; Márton nem érti, miért kellett délután egykor játszaniuk - értékelések

Így értékelték az NB I-es vezetőedzők a szombati bajnokikat.
Budai László 2024. május 4., szombat 22:02
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Így értékelték az NB I-es vezetőedzők a szombati bajnokikat.
Szerző: Budai László 2024. május 4., szombat 22:02

Mezőkövesd-ZTE 1-2

Beszámoló itt.

Milan Milanovic (Mezőkövesd): - Mindenki elkövetett mindent, nem is játszottunk rosszul, erre egy ilyen gólt kaptunk a végén. Az első félidőben jól játszottunk, kellett volna még egy találatot szereznünk. A fordulás után a cserék után közvetlenül kaptunk gólt, nem rendeződtünk elég jól, vagy a beszállók nem vették fel jól a ritmust. Hiába voltunk magassági fölényben, pontrúgásból kaptunk gólt, pedig szerettünk volna legalább egy pontot itthon tartani. (M4 Sport)

Márton Gábor (ZTE):

Az első félidő értékelhetetlen volt, mondjuk nem értem, miért kell ilyen időben délután egy órakor játszani, ez nem segít a színvonalon. Mi nagyon rosszul alkalmazkodtunk, szerencsénk volt az első félidőben.

- A második játékrészben többet tettünk, próbáltunk helyzeteket kialakítani, de... Valahogy nyertünk. Nem szoktam kiabálni, nem hiszem, hogy az segít, inkább megpróbálja az ember higgadtan. Amikor nem megy a csapatnak, problémáink vannak, sokszor jobb, ha nyugodt marad az ember és higgadtan felhívja a figyelmet a hibákra. (M4 Sport)

Puskás Akadémia-Kisvárda 4-2

Beszámoló itt.

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - A gyorsaság bennünk volt, majdnem az összes gólunkat kontrából lőttük. Az első félidőben több gólt is szerezhettünk volna, de idegesek voltunk a befejezéseknél. Folytattuk azonban a játékunkat, és egyértelműen megmutattuk, hogy jobbak vagyunk az ellenfélnél. (M4 Sport)

Feczkó Tamás (Kisvárda): - Az első félidő bosszantó, hiszen ugyanannyi helyzetünk volt, mint a Puskásnak. Pécsi Ármin 0-0-nál és 1-0-nál is több olyan bravúrt bemutatott, amit nem gondoltam volna. 2-0-nál visszajöttünk a mérkőzésbe, a harmadik gól azonban eldöntötte a találkozót. Az Újpest szerintem nem fogja azt a luxust megtenni, hogy ne szerezzen legalább egy pontot, úgyhogy azzal a lényegi kérdések eldőlnek. (M4 Sport)

Újpest DVTK 7-0

Beszámoló itt.

Mészöly Géza (Újpest): - Óriási elismerésem a játékosoknak. Fontos volt, hogy már az elején kétgólos előnyt tudtunk kialakítani. Külön büszke vagyok arra, hogy a félidőben megbeszéltük: a meccs 90 percig tart. Mondtuk a srácoknak, hogy ezt a találkozót élvezzék ki, mert sokat szenvedtek, ez a nap talán feledteti a nehéz mérkőzéseket. Amit csináltunk, az jó út, nagyon kellett volna a kicsi plusz az előző meccseken. De aki teszi a dolgát, annak jönnek a pluszok, a sors most talán ezt hálálta meg. (M4 Sport)

Vladimir Radenkovic (DVTK): - Ez a meccs, főleg az első félidő nem a pályán lévő játékosokról szólt - a stábunk hibája volt a vereség. Nagyon sajnáljuk, ezt üzenjük a szurkolóknak. Pontrúgásokból kaptuk a gólokat, amelyek teljesen sokkoltak minket és hatással voltak a meccsre. Nehéz most, de holnap edzés, tovább kell lépnünk, én támogatni fogom a játékosaimat - kezdte a Diósgyőr edzője, majd a taktikáról is szót ejtett.

Gyémánt alakzatban kezdtünk, ahogy eddig is játszottunk. Nehéz most ezt mondani, de jól játszottunk ebben a rendszerben, eltekintve a pontrúgásoktól, amelyeket persze nem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen az abból szerzett gól is ugyanannyit ér. A pontrúgásoknál tényleg amatőrként viselkedtünk.

- A szünet után kemény játékosokat akartam a pályán látni, átálltunk 4-3-3-ra, az ellenfél pedig várta a kontrákat, és láttuk, hogyan éltek ezekből. Megvoltak a problémáink a Csoboth elleni védekezés során is, de nem könnyű, ha nem játszol félévig, aztán egy ilyen jó játékossal találod szemben magad, ilyen hangulatban. Ezért nem is akarok semmi rosszat mondani a játékosokra. Ki kellett próbálnunk őket is, a védelemben több pozícióban is olyanok játszottak, akik hosszabb idő után léptek pályára, de tényleg nem akarom őket hibáztatni. Láttam, hogy a szurkolóink kimentek a stadionból és teljes mértékben igazuk volt. Amióta itt vagyok, támogatnak minket jóban és rosszban egyaránt. Ha egy nagy klubnak szurkolsz, és maximálisan odateszed magad, aztán ezt látod...  Megértem, amit tettek, ha a lelátón lettem volna, én is kimegyek. De megígérem nekik, hogy erősebben térünk vissza.

Olvastad már?
Újpest-DVTK: A 4-0-s első félidő után kivonultak a stadionból a Diósgyőr-szurkolók - fotók
A lila-fehérek 4-0-s előnybe kerültek a szünetre, csapatuk első félidei produkciójához pedig nem adták a nevüket a diósgyőri drukkerek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz