Fotó: ztefc.hu

NB I: A szünet után jött a fordulat, Bedi bombájával és Drazic öngóljával nyert a ZTE Kövesden - videók

Zsinórban hatodik vereségét szenvedte el a Mezőkövesd, miután Drazic meglepő módon ezúttal rossz kapuba talált be.
Csakfoci.hu 2024. május 4., szombat 14:53
Fotó: ztefc.hu
Zsinórban hatodik vereségét szenvedte el a Mezőkövesd, miután Drazic meglepő módon ezúttal rossz kapuba talált be.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 4., szombat 14:53

Az NB I 31. fordulójának szombati játéknapja a már kieső Mezőkövesd és az utóbbi tíz meccs alapján a formatabellán második helyen álló ZTE összecsapásával indult.

1. félidő

A találkozó elején a hazaiak játszottak veszélyesebben, a 8. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Vajda balról ívelte át a labdát a hosszúra, ahol érkezett Szalai, de közvetlen közelről, kissé éles szögből az oldalhálóba lőtt. Öt minutummal később Bőle jobbról érkező beadására vetődött ki Dombó és ütötte éppen Kócs-Washburn elé, aki hatalmas helyzetben lőhetett, de hiába volt üres a kapu nagy része, nem helyezte eléggé, így Dombó nagy bravúrral védeni tudott.

A 21. percben aztán a semmiből megszerezhette volna a vezetést a ZTE, amikor Szivacski hibája után került a kapussal szembe Mance, aki megpróbálta kicselezni Kovácsikot, de a kövesdi hálóőr bele tudott piszkálnia a labdába és mentett. A 31. percben Bőle verte meg Safronovot a jobb oldalon, az alapvonalnál, majd a középre adására érkezett a hosszún Vajda, de nem találta el jól a labdát, így Dombó lábbal mentett.

A 39. minutumban Medgyes passzolt Mancéhoz, aki 14 méterről, szűk helyen is célba vette a rövid, bal felsót, Kovácsik azonban a helyén volt és szögletre ütötte a labdát. Kevéssel a szünet előtt előnybe került a Kövesd: Croizet komikus módon, lyukat rúgva veszített labdát a félpályánál, majd megindult a Kövesd ellentámadása, aminek a végén Bőle-Szalai-Bőle volt a labda útja, utóbbi lövésénél a gólvonalról mentett Bedi, de a kipattanót Szalai öt méterről a kapu közepébe vágta, 1-0.

2. félidő

Jól láthatóan más felfogásban jött ki a ZTE a második játékrészre és korán magához ragadta a kezdeményezést. Az 53. percben Bedi megpattanó lövésénél védett nagyott Kovácsik, miután vissza kellett nyúlnia a kissé irányt változtató játékszerért, majd nem sokkal később Safronov fejelt gólt, de lökött, így nem adták meg.

Két perccel később viszont már a játékvezető sem szólt közbe, ekkor Croizet passza után Bedi 25 méterről nagy gólt ragasztott a bal felsőbe, 1-1.

A 71. percben Mim szögletét Evangelou fejelte öt méterről a jobb sarok mellé, majd nyolc percre rá Bedi ismét lövésre vállalkozott a 16-oson kívülről és ez is kis híján gól lett, de a jobb oldali kapufáról kifelé pattant a labda.

A hajrában aztán csak összejött a vendégek fordítása, a 87. percben Bedi jobb oldali szögletét a röviden Drazic csúsztatta meg a saját kapujának bal felső sarkába, Kovácsik erre nem számíthatott és már csak a gólvonalon túl ütött bele a labdába - öngól, 1-2.

A Mezőkövesd így zsinórban hatodik vereségét szenvedte el, míg a ZTE ezzel tovább kapaszkodik a felsőházra.

NB I, 31. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszegi TE FC 1-2 (Szalai 44., ill. Bedi 60., Drazic 87. - öngól)

Kövesd: Kovácsik – Kállai (Kojnok, 83.), Szivacski, Beriashvili, Vajda – Szolgai, Nagy G. – Bőle (Karnitski, 71.), Cseri (Molnár, 58.), Kócs-Washburn (Drazic, 58.) – Szalai (Pillár, 83.).

ZTE: Dombó – Bedi, Evangelou, Safronov, Medgyes (Kovács B., 91.) – Sankovic, Szendrei, Kiss (Mim, 61.) – Sajbán, Mance (Gruber, 91.), Croizet (Németh, 61.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz