Újpest-DVSC 3-1

Michael Oenning (Újpest):Nem volt nagy különbség a két csapat között. Ma is azért számos helyzetet kidolgoztunk és kihagytunk. A győzelmet nem helyettesítheti semmi, és most nagyon kellett a győzelem. Ahogy játszottunk az nagyszerű volt, de természetesen a piros lap nagy befolyással volt a mérkőzésre. Megérdemeltük a győzelmet, kidolgoztunk rengeteg helyzetet és most háromszor is be tudtunk találni. (M4 Sport)

Joan Carrillo (DVSC):Egy olyan mérkőzés volt, amely a 34. percig teljesen kiegyenlített volt. Utána sokáig emberhátrányban kellett játszanunk, és ez bizony sokba került. Az időzítéssel nem volt szerencsénk. Jól kezdtük a mérkőzést, aztán utána viszont egy szerencsétlen helyzet nagyon sokba került és megnehezítette a dolgunkat. A játékosok megpróbálták, sokat futottak, de ennyi időt játszani emberhátrányban nagyon nehéz. Egyáltalán nem könnyű ilyen sokáig emberhátrányban játszani. Egy csomó hibát elkövettünk, amit kihasználtak, megbüntettek. Az első félidőben az Újpest helyzeteinek nagy többsége a mi hibainkból adódott. A csapatom szervezett volt, de a 34. perctől már sokkal nehezebb volt. (M4 Sport)

Gyirmót-Kisvárda 1-1

Csertői Aurél (Gyirmót):Az elején nem kezdtük jól a meccset, olyan szituációból kaptunk gólt, amiről tudtuk, hogy jól csinálják. A gól után próbáltunk kezdeményezni, átvenni az irányítást, voltak lehetőségeink és mindent egy lapra feltéve támadtunk. Nagy volt a nyomás, de tudtak teljesíteni a srácok, és csak a szívük vitte őket előre, hogy pontot tudjunk szerezni ezen a mérkőzésen, ami szerencsére a végén sikerült is, ezért le a kalappal gratulálok nekik. (gyirmotfc.hu)

Erős Gábor (Kisvárda megbízott edzője):Összképét tekintve a mérkőzésnek egy döntetlen szagú mérkőzés volt, a hazaiaknak sokáig nem voltak lehetőségeik viszont a végén erős nyomás alá helyeztek minket, a 92.percben lezárhattuk volna a mérkőzést, amiből kapufa lett, és a futball törvénye, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magát. Kicsit csalódott vagyok mert a végén jobban meg kellett volna becsülni a labdát. A végén mindent egy lapra feltéve támadtak a hazaiak és ez sikerült is nekik, így nekünk meg az egy ponttal kell megelégednünk. (gyirmotfc.hu)

Paksi FC-Puskás Akadémia 4-1

Bognár György (Paksi FC):Az első félidőben bejött, amit elterveztünk. Nyomást próbáltunk helyezni a felcsúti védelemre, ezért is játszott egyszerre Ádám Martin és Böde Dániel, hogy ott tartsuk a játékot a vendégek térfelén. Ez bejött, nemcsak azért, mert 3-0-ra vezettünk, további komoly lehetőségeink is adódtak. Gyakorlatilag ezzel megnyertük a mérkőzést. A második játékrészben nem ezt a futballt terveztük, de úgy gondolom, a csapat tudat alatt inkább vigyázott erre az eredményre, hiszen jó pár mérkőzés óta nem sikerült három pontot szereznünk. A mostani pontokat pedig egy ilyen kezdés után szerettük volna megőrizni. A végére így már nem ugyanazt a futballt mutattuk, mint a találkozó elején. (paksifc.hu)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Úgy képzeltem el a játékot, ahogy a második félidőben működött. Az első tizenöt percben abszolút semmi sem működött. Nagyon féltünk az ellenféltől, maga Böde Dani személyétől, Ádám Martintól. Súlyban biztos, hogy erősebbek és jó játékosok, de erre készültünk. Nagyon félénken kezdtük el a mérkőzést és ezt az ellenfél kihasználta. 3-0-nál már nehéz valamit kitalálni, de megpróbáltunk a második félidőben váltani, ami nem sikerült egy lesgól miatt. Szerintem játékban nagyon jók voltunk a második félidőben, de sajnos megkaptuk a negyedik gólt. Nagyon mérges vagyok a csapatomra, főleg a kezdésre. Egy Szolnoki Roli, aki fél a pályán, az nekem óriási nagy kérdőjel. A párharcokat jobban kellett volna megvívni, akár a Böde Danival, akár az Ádám Martinnal. Ebben egy kicsit hiányérzetem van. Ötven-ötven százalék volt a küzdőszellem, ebből többet vártam a csapatomtól. A végeredmény tükrözi a játék képét. (M4 Sport)

Waltner: “Remélem, hogy sok ilyen nem lesz a pályafutásom alatt”, Supka: “Gólokkal kellett volna nyernünk” – edzői értékelések