A kezdés után kaput eltaláló lövést sokáig nem jegyezhettünk fel, inkább csak a mezőnyben gyűrték egymást a felek. Aztán a 20. percben megszerezte a vezetést az Újpest: Mitrovic jobb oldali beadása után Beridze egy csellel két védőt megbolondított, majd némi szerencsével visszapattant hozzá a labda és hét méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Nem sokkal később megduplázhatta volna előnyét a lila-fehér együttes, csakhogy Mitrovic feladta a labdát Grófnak.

A 24. percben egyenlített a Loki: egy jobb oldalról elvégzett szöglet után Csongvai kézzel ért bele a labdába. A videóbírózás után megítélt büntetőt Dzsudzsák értékesítette. A 35. percben megfogyatkozott Joan Carrillo csapata: Koné tört volna kapura, a tizenhatos előtt Nikolic teljesen feleslegesen ellökte, villant a piros – jogosan. A félidő zárásaként Katona lövése Deslandes kezére pattant, a VAR szerint nem ért büntetőt a kezezés.

Mintha az öltözőben maradt volna a hajdúsági gárda, amely a fordulás után könnyen bajba kerülhetett volna. Először Baráth blokkolta Beridze lövését, majd az előretörő Kastrati beadása után Deslandes majdnem öngólt fejelt, Grófnak bizony köszönetet mondhatott… Az 57. percben már góllá érett az Újpest fölénye: Mitrovic középre adott, Koné kényelmesen lekezelte a labdát és három Loki-játékos szorításában 14 méterről vette be a vendégek kapuját.

Egy esetleges újabb hazai gól minden vitás kérdést lezárhatott volna. Csakhogy előbb Beridze hatalmas ziccerben a jobb kapufa mellé lőtt, majd Pauljevic erőből belőtt labdáját Gróf védte bravúrral. Folyt tehát az egykapuzás, az i-re Deslandes tette fel a pontot, aki a 87. percben szerzett öngóljával beállította a 3-1-es végeredményt.

NB I, 13. forduló

Újpest-DVSC 3-1 (Beridze 20., Kone 57., Deslandes – öngól 87., ill. Dzsudzsák 28. – büntetőből) – kiállítva: Nikolic 34.

Újpest: Banai – Kastrati, Koutroumpis, Diaby – Csongvai (Pauljevic 61.), Mitrovic, Katona (Bjelos 75.), Mack, Antonov (Stieber 88.) – Kone (Viana 75.), Beridze

DVSC: Gróf – Bévárdi, Nikolic, Deslandes, Ferenczi – Dzsudzsák, Varga J., Bódi (Soltész 83.), Sós (Baráth, 40.) – Ugrai (Tischler 83.), Németh K. (Babunski 62.)

NB I: A hosszabbításban bukott el két pontot a Kisvárda Gyirmóton