A Joao Janeiro-éra utáni első mérkőzésén a kiesés ellen küzdő Gyirmót otthonába látogatott a Kisvárda, amely esélyeshez méltóan kezdte a játékot.

A 4. percben Bumba lőtt 18-ról kevéssel a bal felső fölé, majd hét perccel később Bumba kiugratása után Mesanovicot buktatta Szegi a 16-oson belül, amiért jogosan ítélt tizenegyest a játékvezető – a büntetőt Bumba a bal alsóba gurított, Hársfalvi a másik irányba ment el, 0-1.

A folytatásban is kézben tartotta a találkozót a Kisvárda, de támadásban már nem volt olyan aktív, mint ahogyan a Gyirmót sem, így egy kevésbé élvezetes első játékrészt láthattak a nézők. A 40. percben még azért Mesanovic lőtt egy pattanás után 17-ről, nagy erejű kísérlete pedig kevéssel ment fölé, de több lehetőséget nem lehetett feljegyezni.

II. félidő

A fordulás után már nagyobb hangsúlyt fektetett a támadásokra a Gyirmót, de csak ritkán tudta zavarba hozni a stabilan védekező Kisvárdát.

Két ízben is nagy helyzet alakult ki a vendég kapu előtt, de a 61. percben Varga, majd a 70. percben egy másik gyirmóti játékos is lesen volt, a két szituáció között pedig Nagy Patrik bal oldali, éles szögből leadott szabadrúgása hagyta el kevéssel a hosszú felső sarkot.

Csertői a hajrára pályára küldte Lencse Lászlót és Medgyes Zoltánt is előre, előbbi játékos középre adását követően pedig adódott is egy kisebb esély Simon előtt, de nem sikerült jól a lövés, így Dombó könnyedén védett.

A 90. percben majdnem végleg lezárta a meccset a csereként pályára lépő Zlicic, de 12 méterről a felső lécre lőtt, onnan pedig kifelé pattant a labda. Ez pedig majdnem megbosszulta magát, néhány másodperccel később ugyanis Lencse lépett ki ziccerben, Dombó viszont remekül lépett ki kapujából és védett. Sőt, végül össze is jött a hazaiak egyenlítése: egy szöglet után röviden szabadított fel a kapu torkában az egyik kisvárdai, így Szegi vissza tudta fejelni a labdát a kapu elé, ahol Ikic tudott közelről a hálóba fejelni – a Gyirmót így otthon tudott tartani egy pontot.

NB I, 13. forduló

Gyirmót FC Győr–Kisvárda 1-1 (Ikic 92., ill. Bumba 11. – 11-esből)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Ikic, Karacs, Hajdú – Nagy P. Radics (Medgyes, 70.), Csonka (Vass Á., 46.), Hasani (Lencse, 77.) – Varga B., Simon (Vogyicska, 94.).

Kisvárda: Dombó – Peteleu, Kravchenko (Rubus, 43.), Prenga, Hej – Karabeljov (Melnyik, 67.), Simovic – Navrátil (Asani, 81.), Bumba (Camaj, 67.), Ötvös (Zlicic, 81.) – Mesanovic.