Ellentétes formában volt a kéthetes válogatott szünet előtt a Paks és a Puskás Akadémia: a tolnaiak öt nyeretlen, míg a felcsútiak öt győztes mérkőzéssel a hátuk mögött vonultak rövid pihenőre.

I. félidő

Az első nagyobb lehetőség azonban a hazaiak előtt adódott, amit rögtön sikerült is kihasználniuk: Medgyes a bal oldalról, az alapvonalról adott középre, ahol érkezett Ádám és 5 méterről a bal alsóba fejelt, 1-0.

A középkezdés után viszont rögtön betalált Komáromi is, de lesről, így elmaradt az egyenlítés. Három perccel később is közel állt a Puskás a gólhoz, ekkor Nagy Zsolt vágott fölé egy kipattanót 11 méterről.

A Paks is támadásban maradt, a 17. minutumban Balogh szögletét Böde csúsztatta meg a hosszúra, ahol érkezett Ádám nagy ziccerben, de nem tudta kapura irányítani a fejest. A 26. percben kétgólosra nőtt a hazai előny: Ádám csúsztatott meg egy felívelést, ami így pont jó lett Bödének, aki egy esernyőcsellel átjátszotta Spandlert, majd 11 méterről a bal alsóba bombázott, 2-0.

A válogatott szünet előtt remek formát mutató Markek ezúttal is bemutatott még két bravúrt az első játékrészben Böde és Ádám fejesénél, míg a paksi kapu előtt Nagy beadása és Plsek lövése jelentett veszélyt. A játékrész hosszabbításában kialakult a közte három: Balogh jobb oldalról érkező beadását Böde fejelte vissza középre, ott Ádám fejesét még védte Markek, de a kipattanóra érkezett Bognár és közelről a hálóba lőtt.

II. félidő

A második félidőben egyértelműen a Puskás Akadémia uralta a játékot, nem adták fel a vendégek ekkora hátrányban sem. Van Nieff és Komáromi beadása is nagyon veszélyesen szállt középre a fordulás után nem sokkal.

A kontrákra berendezkedő Paks is eljutott olykor a vendégek kapujáig, a 62. percben például Bognár ugratta ki Ádámot, aki 13 méterről estében lőtt, Markek szögletre tolta a próbálkozást, majd nem sokkal később Bognár lőtt kapufát, a kipattanóra érkezett Ádám, de ezt pedig Szolnoki blokkolta.

A 72. percben Csirmaz és Corbu összjátéka után utóbbi adott középre laposan a jobb oldalról, ahol érkezett Plsek és 14 méterről a kapu közepébe gurított a lábak mellett – de VAR-ozás után a játékvezető visszavonta a gólt, mert úgy ítélte meg, hogy a lesen álló Gera zavarta a kapust.

A szépítés végül megérdemelten össze is jött a vendégeknek: a 87. percben Nagy Zsolt tört be a kapu felé a bal oldalról, 18 méterről lőtt, ezt Rácz védte, de a kipattanóra érkezett Corbu és a léc alá lőtt, 3-1. A végeredményt viszont három perccel később állították be a hazaiak, amikor Nagy Richárd kiugratását követően Sajbán higgadtan emelt a kapuba 14 méterről.

NB I, 13. forduló

Paksi FC–Puskás Akadémia 4-1 (Ádám 8., Böde 26., Bognár 45.+1., Sajbán 90., ill. Corbu 87.) 

Paks: Rácz – Kinyik, Szélpál, Szabó J. – Sajbán, Windecker, Balogh (Papp, 46.), Bognár, Medgyes – Ádám (Lenzsér, 77.), Böde (Nagy R., 87.).

Puskás: Markek – Szolnoki, Spandler, Stronati, Nagy Zs. – Van Nieff, Plsek – Gera, Baluta (Csirmaz, 46.), Komáromi (Corbu, 60.) – Kozák.