“Az első bajnoki cím sokkal nehezebb volt”

Így értékelte az Újpest 3-0-s legyőzését és zsinórban harmadik (összeségében pedig a 32.) bajnoki címet Szergej Rebrov, a Ferencváros szakvezetője a derbit követő sajtótájékoztatón.

Nagyon nagy büszkeséggel tölt el az újabb bajnoki cím, és nagyon örülök annak, hogy ezt a szurkolók is megélhették, hiszen abszolút megérdemlik. De úgy gondolom, hogy a bajnoki cím mellett az is fontos volt mindenkinek, hogy nemzetközi szinten is tudtunk sikereket elérni. Úgy gondolom, hogy ami a legnagyobb változás az volt az évek alatt, hogy abszolút értik a fiúk azt a stratégiát, és azt a játékot, ami az én fejemben van, és már nem is kell őket külön emlékeztetnem meccseken, vagy edzéseken. A második, harmadik bajnoki cím ennek köszönhető. Az első bajnoki cím sokkal nehezebb volt, hiszen ott még a csapat, és én is szoktam a közös munkát, most viszont már úgy gondolom, hogy sokkal jobban megértjük egymást. Nagyon nagy párharcokat vívtunk az ellenfélekkel, a Vidivel, és most a Puskással. Az pedig nagyon nagy öröm és nagyon jó dolog, hogy a kommunikáció ennyire jól működik a szurkolókkal és a játékosokkal is.

Szóba került az is, mi lehet Rebrov sorsa az FTC-nél, hiszen külföldre szeretnék csábítani a szakvezetőt.

Erről a klubot kell megkérdezni. Egy éves élő szerződésem van még, és én nagyon szeretek itt dolgozni. A klub döntése lesz minden

– mondta az ukrán szakember.

Fradi: Megvan az első nagy név a sajtóban, aki átveheti Rebrov helyét

“Megérezték a BL “ízét” és szeretnének újra visszakerülni oda”

Rebrov az M4 Sportnak még így nyilatkozott az Újpest elleni derbi lefújását követően:

Nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy ilyen eredményeket érünk el, és hogy Magyarország legjobb és legerősebb klubjánál dolgozhatok. Nagyon örülök, hogy sikerült ismét megismételnünk azt, amit korábban már elértünk. Úgy gondolom, hogy ezt együtt értük el mindenképpen, és talán ennek a szezonnak az egyik legjobb meccsét láttuk ma. Nagyon-nagyon örültem, hogy a szurkolók is meglátogattak minket a meccs előtt és adtak egy kis plusz löketet. A fiúk szerintem tudták, hogy miket rontottak el Kisvárdán és ezt mindenképpen ki szerették volna ma javítani. Úgy gondolom, hogy a srácok megérezték a Bajnokok Ligája “ízét” és szeretnének újra visszakerülni oda. Úgyhogy ez abszolút egy motiváció volt nekik és nagyon sok dolgot nem kell nekik már újra elmagyaráznunk, hiszen tudják maguktól és érzik, hogy mit kell tenniük.

Két bajnoki címet megnyerni egymás után is nagyon nehéz, de hármat…ilyen velem is most történt először

– mondta a szakember, akit aztán ünnepelő játékosai leptek meg “némi” pezsgővel.

Oenning: “Sokszor azt sem lehetett tudni, hogy szabálytalanság volt-e vagy nem”

A találkozó lefújását követően az Újpest vezetőedzője, Michael Oenning így nyilatkozott:

Mindenekelőtt szeretnénk gratulálni a Ferencvárosnak, ma kétségkívül megérdemelten nyerték meg a meccset. Ha az egész játékot nézem, akkor azt mondhatom, hogy az Újpest bátran futballozott, mindig megpróbált folyamatosan előre játszani, támadó szellemben futballozni. Az első játékrészben nagyon sok jó pillanatot láttam a játékosoktól, számos párbajt sikeresen vívtak meg, próbáltuk tartani a labdát. Ami nem jött össze, az a góllövés. A Ferencváros jókor szerezte meg az első találatot, és ez egy picit felébresztett bennünket, hogy a hátsó alakzatot jobban át kell szervezni, jobban össze kell rántani, hiszen ez a gól megadta az alaphangot a továbbiakhoz. Megpróbáltunk visszajönni, megpróbáltunk versenyben maradni, egyenlő ellenfelekként küzdeni, de a második gól az egy olyan találat volt, ami igazából elkerülhető lett volna. Mindenesetre még ekkor sem adtuk fel, és azt mondtam a játékosoknak a szünetben, hogyha sikerülne gólt szereznünk, akkor esély nyílik arra, hogy mi is visszajöhetünk a mérkőzésbe.

A második félidő tipikusan ilyen derbi hangulatú meccs volt egyébként, sokszor kellett a játékot félbe szakítani, sokszor azt sem lehetett tudni, hogy szabálytalanság történt-e vagy nem. Elég sok emóció gazdagította ezt a játékrészt.

Tényleg mindent beleadtunk és megpróbáltunk, hogy vissza tudjunk jönni a találkozóba és megtaláljuk azt a kulcsot ahhoz, hogy megfordítsuk a mérkőzést. De aztán a harmadik, szintén elkerülhető góllal a Ferencváros lezárta ezt a mai meccset. Ez mind-mind a labdarúgás része, úgyhogy mindent beleadtunk, de végül eredménytelen volt a próbálkozásunk. Természetesen azt is lehet látni, hogyha hat nap alatt három találkozót játszunk le, ilyen sűrű ritmusban, akkor az bizony jelentkezik a játékosok erőlétében, frissességi állapotában. (ujpestfc.hu)