I. félidő:

Az FTC az esélyeknek megfelelően – és a felállásokat látva nem meglepő módon – komoly mezőfölénybe került szinte azonnal, miközben a vereségsorozata után javítani kívánó Fehérvár kontrákra rendezkedett be.

A 7. percben jöttek is az első vendéghelyzetek: Zubkov lövését még védte Kovács kapus, hogy aztán a kipattanó után már csak “szemmel hárítson”, amikor Esiti a 16-oson kívül lőtte telibe a felső lécet. Válaszul a Vidi egy ellentámadás végén Dárdai-lövéssel veszélyeztetett – Dibusz pedig védett.

A Fradi támadásaiba aztán egyre kevesebb fantíázia szorult, így inkább egyfajta állóháború alakult ki a pályán, túl sokat egyik fél sem kockáztatott. A vendégek ugyan továbbra is fölényben játszottak, de a pontatlan utolsó passzok és beadások miatt a nagy helyzetek elmaradtak. A játékrészt Bese, a jobb kapufa mellett elsuhanó távoli lövése zárta.

Kitálalt a Vidi játékosa a csapatnál uralkodó állapotokról: “Majdnem verekedés is volt az öltözőben”

II. félidő:

A fordulás után meglepetésre a Vidi kezdett sokkal aktívabban és a kapu elé is el tudott jutni a házigazda. A 48. percben Dibusz az utolsó pillanatban kapta le a labdát Kodro fejéről, Hangya beadása után. Az 53. percben a kapuba is talált a Fehérvár: Bese kapott kiugratást a jobb oldalon, majd jól is centerezett, a középen érkező Nego pedig néhány méterről a hálóba passzolt. Azonban Bese már lesről adott be, így érvénytelen lett a találat.

Amikor már-már úgy tűnt, hogy “kiegyeznek” döntetlenben a felek, jött a Fradi vezető gólja: az alig tíz perce, csereként beállt Ryan Mmaee nagyon megforgatta Rust, mielőtt 14 méterről, gyönyörűen lőtt volna a kapu bal felső sarkába (0-1). A marokkói válogatott támadónak ez volt a harmadik gólja a fehérváriak ellen az idényben.

Alig pár perccel később majdnem ott volt a második is – az ugyancsak a padról beszállt Marquinhos is balról húzott befelé, de ő a rövid sarkot célozta meg, ám lövése kipattant a jobb oldali kapufáról. Megint nem sok idő telt el, amikor Ryan Mmaee csaknem megszerezte saját maga második találatát is, ám Shabanov az utolsó pillanatban blokkolni tudott a ziccerénél.

A másik oldalon is alakult ki azért komoly helyzet: a 75. percben Dibusz védett óriásit Kodro hatméteres fejesénél, majd Zulj löketénél is leért a bal alsóra.

A második félidő alapján nem állt messze a pontszerzéstől a Vidi, de a hajrában eldőlt, hogy megint kikapnak a fehérváriak: a 92. percben Ryan Mmaee első ziccere még kipattant Kovács kapusról, a kipattanó után azonban már csak a gólvonalon túlról tudott menteni Nego (0-2).

OTP Bank Liga, 24. forduló:

MOL Fehérvár – Ferencváros 0-2 (R. Mmaee 68., 92.)

Fehérvár: Kovács D. – Bese, Shabanov, Rus, Stopira (Nikolics, 86.), Hangya – Nego, Fiola, Zulj (Makarenko, 86.) – Dárdai (Petrjak, 77.), Kodro

FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 57.), Blazic, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti (Vécsei, 65.) – Zubkov (Loncar, 86.), Zachariassen (R. Mmaee, 57.), Tokmac – Boli (Marquinhos, 65.)

Korábban:

Kisvárda – Gyirmót 1-0

Csercseszov: “Többet és többet várok!”; Kisvárdán önkéntes büntetéssel nevelnek – így látták az edzők