Kisvárda – Gyirmót 1-0 (Mesanovic 45.)

Részletes beszámoló itt!

Révész Attila (Kisvárda):Az első játékrészben egy lassú, körülményes támadójátékkal jöttünk ki, amely arról szólt, hogy a védőink a biztos passzokat részesítették előnyben. A mélységi passzaink pontatlanok voltak, nem mozogtak eleget, nem váltak le jól a támadóink és a középpályásaink az ellenfeleikről. Sőt, a labdavesztéseinkből az ellenfélnek is voltak megindulási lehetőségei és ráadásul két olyan védést is kellett Dombónak bemutatnia a Gyirmót pontrúgásait követően, amelyek akár az ellenfél vezetését is eredményezhették volna. Viszont azt követően felőröltük őket és egyre közelebb kerültünk a kapujukhoz. Látható volt, hogy a szélsőinket megforgattuk, megpróbáltunk vonal mellől szélső beadásokat, nem pedig befelé tükörszésűvel játszani, ez vezetett végül is eredményre. Asani bal oldali beadása hozta meg a győztes gólunkat. A második félidőben aztán a magas védekezésünk azt eredményezte, hogy nem engedtük kibontakozni a Gyirmótot, tulajdonképpen a második félidőben szemernyi esélyt sem adtunk az ellenfélnek. Igaz, mi sem alakítottunk ki elég helyzetet.

Az Asanit ezúttal dicsérő Révész beszélt a múlt héten történtekről is, amikor épp az albán játékost tette felelőssé a Ferencváros győztes gólja miatt.

A játékos, aki akkor nagyon nagyot hibázott, gondolom, beszélt a hozzátartozóival, tanácsot kért másoktól, és saját maga ajánlott fel egy jelentős összeget – nem büntetést, hanem adományt, illetményt a csapatnak – , elnézést kérve mindenkitől. Rájött, illetve a játékostársak is figyelmeztették, hogy ez a viselkedés nem fér el itt álunk, hogy ez így nem mehet tovább.

Ugye az is megmutatkozott most, hogy a klub sem büntet azzal, hogy a kispadra teszi, vagy kiteszi a keretből, hanem beállhatott, lehetőséget kapott. Az ilyen kicsi feszültségek néha azt mondom, hogy még a csapat javát is szolgálják, mert ha másnál is ez a viselkedés elindulna, akkor visszaemlékezhetnek erre, és ez intő példa arra, hogy ezt itt nem lehet megtenni. Talán ezért is vagyunk ilyen egységesek, mert csírájában sikerül ezeket a kibontakozó problémákat megoldanunk.

Révész bizakodó most már a tekintetben, hogy a Paks előtti jelentős, tízpontos előny már elég lehet az európai kupainduláshoz.

Jelentős különbségnek tűnik ez, annál is inkább, mivel kilenc forduló van hátra. Ha mi nyerünk két mérkőzést, akkor biztosan harmadik helyre számíthatunk már, de természetesen többet szeretnénk. De mindenképpen az a célunk – és ezt korábban is elmondtuk -, hogy Európában induljunk, ez az álmunk.

Azt gondolom, hogy ha ezt elérjük, akkor azzal mindent elsütöttünk, onnantól kezdve pedig – főleg a következő évi szabályok ismeretében – új fejezet nyílik majd a Kisvárda életében. Az valószínű, hogy már nem velem.

Csertői Aurél (Gyirmót): Nagyon jól kezdtük ezt a mérkőzést, számos támadást vezettünk, negyedóra alatt volt két-három lehetőségünk. Ebben volt kettő 100 százalékos gólszerzési helyzet is, de sajnos ezekkel a lehetőségekkel nem éltünk, és azt gondolom, hogy ezt egy kicsit azért csalódásként érte meg a csapat. Az fájó pont volt, hogy a 45. percben kaptunk egy gólt, azt gondolom, hogy innentől még nehezebb lett. A Kisvárda a második félidőben nem nagyon engedett minket kibontakozni, habár nekik sem voltak olyan nagy lehetőségeik, őrizte az 1-0-s vezetést.

A második félidőben már nem tudtunk akkora nyomással támadásokat vezetni, sokkal agresszívabb lett a Kisvárda – meg is engedtek nekik, hogy lehetséges legyen így is focizni -, és ledaráltak minket.

Azt gondolom, hogy a kilenc meccs azért sok még. Minden pontra szükségünk van, úgy gondolom, hogy legalább egy pontot itt megérdemeltünk volna. Nem jött össze, küzdünk, ameddig van lehetőségünk.

MOL Fehérvár – Ferencváros 0-2 (R. Mmaee 68., 92.)

Részletes beszámoló itt!

Michael Boris (MOL Fehérvár):Szerintem lehetett látni, hogy ma agresszívan játszottunk, megszereztük például rendszeresen a második labdákat. Az első félidőben voltak ugyan problémáink, de a második félidőben jóval távolabb tudtuk tartani a Ferencvárost a kapunktól az első gólig, amelyet igyekeztünk ugyan blokkolni, de nagyon szépre sikerült – persze nekünk egyáltalán nem hiányzott. A második találat már nem volt döntő jelentőségű, támadtunk az egyenlítésért, előre cseréltünk, de megszerezte a második gólt az FTC. Dolgoznunk kell tovább! Az U21-es válogatottnál már alkalmaztam ezt a formációt, itt még valóban nem. Azért döntöttünk emellett, mert így jobban ki tudtuk használni a játékosaink kvalitását, valamint az elmúlt fordulókban kapott sok gól miatt stabilabbak kívántunk lenni, mint korábban. Ez volt az első hét, amikor több időnk volt együtt dolgozni.

Sokat próbálkoztunk, sokat küzdöttünk, de a jelenlegi valóság az, hogy lefelé kell tekitenünk és a kiesés ellen küzdünk.

(molfehervarfc.hu)

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC):Úgy gondolom, hogy nagyon fontos volt a mai győzelem. Tudtuk, hogy a Fehérvár elég nehéz helyzetben van a legutóbbi mérkőzések után, és nem fogják megkönnyíteni a dolgunkat. Örülök, hogy az első félidőben jobban kézben tudtuk tartani a mérkőzést, azonban a második játékészben ez a kontroll kicsit kicsúszott a kezünkből. Nagyon örülök neki, hogy Ryan (Mmaee – a szerk.) visszatért, és jól szállt be a mérkőzésbe, nagyon kellett az a két gól, fontos győzelmet arattunk. Az elején voltak nehézségeink, hiszen tízen koronavírus-fertőzéssel küzdöttek, hárman az Afrika-kupán szerepeltek. Szezon közben beszállni és összeszokni pedig nem a legegyszerűbb feladat, de úgy gondolom, hogy folyamatosan javulunk, és megtaláljuk a stabilitásunkat.

Persze, szeretnénk az egész meccsen ugyanolyan minőséget képviselni és ugyanolyan teljesítményt nyújtani anélkül, hogy nagyobb vagy kisebb kilengések lennének a peridósainkban. Ezen még dolgoznunk kell, de alapvetően abszolút meg vagyok elégedve az eddigi közös munkával, viszont folyamatosan többet és többet várok!

(fradi.hu)

Kitálalt a Vidi játékosa a csapatnál uralkodó állapotokról: “Majdnem verekedés is volt az öltözőben”