A válogatott mérkőzések miatt szünetel az NB I, a Ferencváros a “fiókcsapatával”, a Soroksárral meccselt.

A két csapat megegyezése alapján 3×30 percet játszottak egymással a felek. Az első harmad legaktívabb Fradi-játékosa Bőle Lukács volt, és előtte is adódott a legnagyobb helyzet, ám lövését hárította Kovács Dániel.

A második játékrész előtt Rebrov hármat cserélt, beállt Davide Lanzafame is, a fradi.hu tudósítása szerint a támadó nem sokkal ezután nagyszerű labdát adott Böde Dánielnek, akit buktattak a soroksáriak. Lanzafaménak volt még egy veszélyes szabadrúgása is, valamint Sigér Dávid veszélyeztetett még kétszer távoli lövéssel. Az 55. percben megszerezték a vezetést a zöld-fehérek, Csernik Kornél jobb oldali beadását Böde vette át, lefordult a védőjéről, majd a kapuba lőtt (0-1).

A 71. percben egyenlített Lipcsei Péter együttese, Lakatos István kapott jó labdát, elfutott a jobb oldalon, középre ívelte a labdát, ahol érkezett a volt ferencvárosi Gyömbér Gábor, aki lefejelte a földre a labdát, ami átpattant Varga Ádám fölött, és a hálóban kötött ki (1-1).

A hátralévő időben Kjartan Finnbogason kapufát fejelt, Leandro sarkazását pedig Steer Bence védte, az eredmény azonban már nem változott, így a Fradi csak 1-1-et ért el az NB II-es klub ellen.

Soroksár-FTC 1-1 (0-0, 0-1)

Soroksár: Kovács Dániel (Steer, 46.) – Gárdos, Dvorschák (Lipcsei, 61.), Valencsik (Szpirulisz, 61.), Bor – Derekas, Gyömbér, Tamási – Orosz (Kovács Dávid, 46.), Pál (Lakatos, 46.), Albert (Ladányi, 75.)

FTC: Varga Á. – Koch, Takács Zs., Leandro (Csernik, 31.), Heister – Rui Pedro (Georgijevic, 31.), Sigér (Leandro, 61.) – Bőle (Rui Pedro, 61.), Finnbogason (Lanzafame, 31.), Rodriguez – Böde (Finnbogason, 61.)
Gól: Gyömbér (71.), ill. Böde (55.)

A DVSC szombaton délelőtt a szintén NB I-es Kisvárda otthonában lépett pályára edzőmérkőzésen. Az 13. percben a Loki szerezhette volna meg a vezetést egy szabadrúgással, de a kapus mentett. Nem sokkal később a Kisvárda is betalálhatott volna egy pontrúgásból. A félidő vége felé közeledve előbb Bódi, majd Könyves is gólt szerezhetett volna, de nem találtak kaput.

Az 55. percben Könyves előtt adódott a találkozó addigi legnagyobb lehetősége: egy az egyben állt a kisvárdai hálóőrrel szemben, majd egy csel után lőni próbált, de a gólvonalon menteni tudott egy védő. Három perccel később Horváth Zoltán fejesénél kellett védeni Tomas Kosickynek. A 72. percben egy szép támadás után Jovanovic lőtt 7 méterről kapu fölé, azonban szabálytalankodtak ellene, így büntetőt ítélt a játékvezető. A dvsc.hu tudósítása szerint a labda mögé a sérüléséből visszatérő Albion Avdijaj állt, aki nem hibázott és a kapu jobb oldalába lőtt.

A 81. percben a hazaiak is betaláltak egy közeli fejessel, de a bíró les miatt érvénytelenítette a találatot. Két perccel később Tőzsér 20 méteres szabadrúgását fogta Minca. Az utolsó percben Tőzsér szöglete után Takács fejelt a lécre.

Csapatépítőn szenvedett hihetetlen sérülést a Loki válogatottja

Újabb találat már nem született, a DVSC Albion Avdijaj büntetőgóljával 1-0-s győzelmet aratott a Kisvárda elleni edzőmérkőzésen.

Kisvárda-DVSC 0-1 (0-0)

Kisvárda: Minca – Izing, Ene, Vári (Berios, 71.), Pico – Karasiuk (Misic, 60.), Protic – Melnyik (Gosztonyi, 71.), Mitosevic (Kovácsréti, 77.), Ilic (Sassa, 60.) – Horváth Z. (Negrut, 60.)

DVSC: Kosicky – Bényei (Cikos, 46.), Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bódi (Calvente, 46.), Tőzsér, Jovanovic, Bereczki (Kusnyír, 63.) – Könyves (Avdijaj, 63.), Szécsi (Takács, 46.)
Gól: Avdijaj (73.)