NB I, a 2. forduló válogatottja

Antal (Diósgyőr) – Kastrati (Újpest), Szélpál (Paks), Milovic (Diósgyőr), Herrera (MTK) – Komáromi (Puskás), Houri (Vidi), Katona (MTK), Mezei (MTK), Nagy Zs. (Puskás) – Vass P. (ZTE)

Antal Botond (Diósgyőr)

Legfőképp Uzuni fejesénél és Isael lövésénél kellett nagy védést bemutatnia, de ezeken kívül is végig magabiztosan állt a lábán a szögleteknél, szabadrúgásoknál is.

Lirim Kastrati (Újpest)

Aktív volt a jobb oldalon, a 35. percben a beadását követően perdített Simon Krisztián a hálóba, majd ezt követően is több veszélyes beívelése volt a szélről.

Szélpál Norbert (Paksi FC)

Több alkalommal is nagyon jól helyezkedett, így fejjel és lábbal is menteni tudott a Vidi-támadók elől, a 80. percben szerzett fejesgólja pedig végül egy pontot ért a fehérváriak otthonában.

Goran Milovic (Diósgyőr)

Stabil teljesítményt mutatott a védelem középen, több fontos blokkja és szerelése is volt, amikor a Fradi nagy nyomás alatt tartotta a DVTK-t.

Sebastián Herrera (MTK Budapest)

Ismét nagyon sokat segítette a támadásokat a bal oldalon, aminek több alkalommal is meglett az eredménye. Előbb a 16. percben az ő beadásából szerzett vezetést Gera, majd a második félidőben egy szögletnél be is vette a Honvéd kapuját.

Komáromi György (Puskás Akadémia)

A mostani bajnokságban berobbanó tehetség főszerepet játszott a győzelemben: az első félidőben kiharcolt egy tizenegyest, majd a másodikban gólt is szerzett.

Mezei Szabolcs (MTK Budapest)

Rá jellemző módon ezúttal is rengeteget dolgozott a középpályán, sokat futott, jól fogta össze a védelmet a támadósorral. Előbb a 66. percben született gól a jobb oldalról beívelt szögletéből, majd a harmadik találatnál adott rendkívül szemfüles asszisztot egy sarokrúgást követően.

Katona Máté (MTK Budapest)

Szintén nagyon hasznosan játszott az MTK középpályáján, passzai rendre ültek, a Honvéd játékosai pedig több alkalommal is csak szabálytalanság árán tudták elvenni tőle a labdát. A 78. percben Mezei szögletét gólra váltotta, ezzel pedig eldöntötte a három pont sorsát.

Lyes Houri (MOL Fehérvár FC)

Akadozott ezen a találkozón a fehérvári gépezet, de Hourira nem lehetett panasz, szinte az összes veszélyes helyzetben benne volt, a 92. percben pedig szögletből adott gólpasszt.

Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

Ezúttal nem a védelem, hanem a középpálya bal oldalán kapott szerepet, de ezt is nagyon jól megoldotta. Veszélyes beadásai mellett gólpasszt adott és gólt is rúgott Kisvárdán.

Vass Patrik (ZTE FC)

Babati látványos gólpasszát követően gyönyörű gólt lőtt kapásból. Sok gondot okozott a kövesdi védőknek, cselei bejöttek és veszélyes volt kapura.

A forduló cseréje: Asmir Suljic (Diósgyőr)

Villámlátogatást tett a pályán a DVTK új igazolása, ám a gyepen töltött 5 perc döntőnek bizonyult, az ő góljával vert a Diósgyőr a Fradit.

A forduló edzője: Zoran Zekic (Diósgyőr)

Nagyon jól megszervezte csapata védekezését, pedig nem volt egyszerű dolga, hiszen négy télen szerződtetett játékos is a kezdőben kapott helyet, köztük hárman a védelemben. Az egyik cseréje is jól sült el, hiszen a padról beszálló Asmir Suljic lőtte a mindent eldöntő találatot.

Ez történt a 2. fordulóban

Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-1 A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashatsz.
MTK Budapest-Budapest Honvéd 3-1 A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashatsz.
MOL Fehérvár FC-Paksi FC 1-1 A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashatsz.
Újpest FC-Budafoki MTE 1-1 A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashatsz.
Kisvárda-Puskás Akadémia 0-3 A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashatsz.
Ferencváros-Diósgyőri VTK 0-1 A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashatsz.