Az NB I második fordulójának egyetlen szombati találkozóján a MOL Fehérvár FC fogadta a Paksi FC-t. A vendégek mestere, Osztermájer Gábor bizakodva várta a meccset, hiszen amióta ő a tolnaiak vezetőedzője, még nem kapott gólt csapata a Viditől – egy idegenbeli győzelem és egy hazai döntetlen a mérlege.

Ezúttal sem volt egyszerű helyzetet kialakítania a Vidinek a Paks ellen a mérkőzés elején, az első veszélyesebb hazai lövésre a 17. percig kellett várni, ekkor Hodzic fülelte le Holczer kirúgását, majd 20 méterről a bal alsó mellé lőtt. Ezt követően is két Vidi-lehetőséget láthattak a MOL Aréna Sóstóba kilátogató szurkolók, előbb Houri szöglete után Stopira a fejét és vállát is használva próbálkozott hét méterről, de a labd a bal felső sarok felé ment, majd Nego jobb oldalról érkező lapos beadása után Hodzic lőhetett helyzetben 12 méterről, ám Holczer lábbal nagyot védett.

A 29. percben még közelebb került a gólhoz a Vidi, Evandro kiugratása után Hodzic egy az egyben vihette Holczerre a labdát, sikerült is kicseleznie a paksi kapust, de az üres kapu fölé lőtt végül.

Hodzic ordító helyzete

Nehéz eldönteni, hogy a paksi védelem vagy Hodzic hibázott nagyobbat.A meccset itt nézhetitek élőben: https://bit.ly/3hxE8II

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 22., szombat

A hazaiak lendületesebb tíz percét követően ismét kiegyenlítettebbé vált a játék, a Paks többször is felért a fehérváriak kapuja elé, többnyire Szabótól érkeztek a beadások, de Bognár is többször kísérletezett lövéssel. A szünet előtt Houri még aktivizálta magát, de ő sem tudott túljárni Holczer eszén.

II. félidő

A második játékrész kísértetiesen hasonló helyzettel indult, mint amilyen Hodzicé volt, ezúttal Stopira a félpályáról remekül ugratta ki a bal oldalról beinduló Evandrót, aki ziccerben léphetett ki, eltolta Holczer mellett a labdát, de a bal oldali kapufát találta csak el.

Az 53. percben Hodzic szerzett labdát a jobb oldalon, befelé cselezett és 14 méterről lövésre szánta el magát, a játékszer a kapu előtt álló Szélpálról veszélyesen pattant szögletre. A Vidi ezt követően is többet birtokolta a labdát, de a nagyobb helyzetek már elmaradtak, a Paks szervezetten és fegyelmezetten védekezett. Márton Gábor vezetőedző cserékkel próbált lendíteni a támadójátékon, Petrjak és Zivzivadze is érkezett a padról, előbbi a beállását követően szinte azonnal lövéssel veszélyeztetett, de Holczer a helyén volt.

A 80. percben aztán meglepetésre a Paks szerzett vezetést: Bognár bal oldali szabadrúgása után Szabó fején csúszott meg a labda a röviden, így éppen tökéletes lett a hosszún érkező Szélpálnak, aki 3 méterről a hálóba fejelt, 0-1.

Szélpál góljával Fehérvár–Paks 0-1

Szélpál góljával Fehérvár–Paks 0-1.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 22., szombat

A hajrában a Vidi ment előre a döntetlen megszerzéséért, és már-már úgy tűnt, hogy az előző szezonhoz hasonlóan ismét elviszi mindhárom pontot a Paks Fehérvárról, de a 92. percben Houri szögletét Hodzic öt méterről befejelte, így kiegyenlítettek a hazaiak – ezzel pedig kialakult a végeredmény is, Osztermájer Gábor pedig továbbra is veretlen a Vidi ellen.

Fehérvári egyenlítés

Hodzic fejesével a hosszabbításban legalább a vereséget elkerülte a Fehérvár a Paks ellen.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 22., szombat

NB I, 2. forduló

MOL Fehérvár FC–Paksi FC 1-1 (Hodzic 92., ill. Szélpál, 80.)

Vidi: Kovácsik – Fiola, Musliu, Stopira, Hangya (Rus, 39.) – Nego, Nikolov, Evandro (Petrjak, 74.), Houri – Hodzic, Nikolics (Zivzivadze, 65.).

Paks: Holczer – Osváth, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. – Windecker, Balogh, Bognár (Bertus, 81.) – Hahn (Sajbán, 78.), Böde, Ádám (Nagy R., 65.).