Varga Barnabás az egész Európát megrázó sérüléséről: "Annyira nem hat meg, örülök, hogy ennyivel megúsztam""

Varga Barnabásra fél év gyógyulás vár, de ennél sokkal hamarabb visszatérhet majd a pályára. Nem tudja még, hogy bátortalanabb lesz-e a hasonló helyzeteknél majd, de azt igen, hogy a BL-selejtezőkön már szeretne a Ferencváros rendelkezésére állni.
Csakfoci.hu 2024. július 9., kedd 18:30
Varga Barnabásra fél év gyógyulás vár, de ennél sokkal hamarabb visszatérhet majd a pályára. Nem tudja még, hogy bátortalanabb lesz-e a hasonló helyzeteknél majd, de azt igen, hogy a BL-selejtezőkön már szeretne a Ferencváros rendelkezésére állni.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. július 9., kedd 18:30

Mint ismeretes, a magyar válogatott és a Ferencváros csatára, Varga Barnabás súlyos fej-, illetve arcsérülést szenvedett a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, a skótok elleni csoportmérkőzésen, az azt követő sikeres műtét után pedig már itthon, szülőfalujában, Szentpéterfán lábadozik.

A Fradi Médiának adott exkluzív interjúban mesélt arról, hogy hogyan teltek az elmúlt hetei, és mi vár rá a következő időszakban.

A jelenlegi állapotáról

- Most már azért alakulok. Most már nyolc napja volt a műtét, úgyhogy most már szépen megy le a duzzanat, rendben leszek. Az eleje az nehéz volt, az első 2-3 nap, amíg ott voltam a kórházban, az éjszakák azért nem voltak a legjobbak, de egyébként ott sem volt különösebb fájdalmam hál' Istennek, nagyon jól ment minden. Hálás vagyok a doktornőnek, hogy ilyen jó munkát végzett. (...) A kórházban nem feltétlen a pihenésé volt a fő szempont, ott nyüzsögtek körülöttünk folyamatosan. Aztán hazautaztunk, eltöltöttünk egy napot Pesten, utána pedig leutaztunk ide vidékre. Itt a családdal és a barátokkal azért sokkal-sokkal jobban telik az idő, itt könnyebb pihenni, regenerálódni.

Hogyan fog zajlani a felépülése?

- A teljes felépülés az várhatóan fél év, de valószínűleg - a héten azt mondták - 7-10 nap után ki lehet szedni a varratokat, aztán el is lehet kezdeni az ilyen "lightosabb" edzésmunkákat, biciklizést, ilyesmik. Három-négy hét után már lehet konkrétabb és komolyabb edzéseket is végezni. És majd a maszkkal nyilván a foci nem nagyon állhat meg, úgyhogy csináltatok majd egyet, és akkor azzal tudok majd futballozni is.

A teljes felépülés fél év lesz, de pályára tudok majd lépni. A maszkot szerintem egy fél évig kell hordani, vagyis úgy mondták, hogy teljes felépülésig. Ezek eléggé vékony csontok voltak, több idő kell neki, hogy rendesen helyrerázódjon - de hát ez legyen a legnagyobb baj.

Mennyire emlékszik a történtekből?

- A páromnak, barátaimnak volt a nehezebb szerintem, mert én nem emlékszem igazából semmire. Az első emlékem a mentőautóból van, ott is csak egy ilyen pár percre, és akkor utána a kórházban, ott már azért majdnem mindenre emlékszem. Mondták, hogy az ütközés után is kommunikáltam már az orvosokkal ott, de arra sem emlékszem egyébként, de azon kívül meg mindenre, a mérkőzésre is emlékszem.

Visszanézte azóta a jeleneteket?

Persze, párszor visszanéztem, még két-három napra rá, azóta annyira nem, de akkor megnéztem párszor. Igazából nem rettentenek el ilyenek, benne van a fociban, én azért elég sok ilyen párharcot vívok a tizenhatoson belül, abszolút benne van az én játékomban az ilyen dolog, úgyhogy annyira nem hat meg igazából. Örülök, hogy ennyivel megúsztam, aztán majd folytatjuk tovább.

Mit szólt az üzenetekhez, ahhoz, hogy ennyien aggódtak érte?

- Rengeteg üzenetet kaptam, a párom is, úgyhogy nagyon hálás vagyok, hogy így aggódtak értem. Griezmann mondjuk pont annyira nem számít nekem, de örülök, hogy Magyarországon sokan aggódtak értem. Most már minden rendben lesz, reméljük. (...) köszönöm szépen a sok aggódást, a sok üzenetet. Próbálok minél hamarabb visszatérni, hogy tudjak segíteni a csapatnak és megörvendeztessük a szurkolókat!

Mostantól a felugrásoknál, kijöveteleknél más lesz a hozzállása? Jobban odafigyelve ugrik majd föl, bátortalanabb lesz esetleg?

Én most azt mondanám, hogy nem, de nyilván amíg nincs ott az ember, és nem próbálja, addig nem tudja. Biztos, hogy az első felugrásoknál benne lesz az emberben, de szerintem majd jön még egy ütközés, aztán utána már bátrabb lesz az ember, aztán minden megy a régi úton.

Hogyan telik majd a következő néhány hét?

- Egy kis pihenés, épp tegnap beszéltem a Hajnal Tomival, hogy az még belefér. Most csütörtökön utazik ugye a csapat a második edzőtáborba. Én is majd utánuk utazom, de azért kicsit később. Most a regenerálódáson van a hangsúly. Örülök, hogy most már lement a duzzanat, és egy 4-5 napot el tudunk menni kettesben pihenni.

Utána pedig akkor már munkába is állok. Sok idő nincs a pihenésre,  jönnek a BL-selejtezők, úgyhogy tényleg biztos mindenkire szükség van a csapatnál, próbálok én is minél hamarabb felépülni, és maximumot nyújtani majd.

Olvastad már?
Kiakadtak keleten az új Fradi-igazolás miatt - a játékost és az eladót is szidják
A Ferencváros új brazil középpályás, Cady Borges visszatérésének elmaradása elég nagy bosszúságot okozott az azeri Qarabagnál a helyi sajtóhírek szerint. Ki is derült, miért.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz